Incentive reis naar Moskou en Sint-Petersburg

Incentive reis naar Moskou en Sint-Petersburg

We ontvangen de laatste jaren steeds meer aanvragen voor incentive reizen naar Moskou en Sint-Petersburg. Om onze klanten steeds weer te blijven verassen, zijn we weer op inspectiereis geweest naar deze bijzondere steden. We hebben weer veel bezoeken aan vaste leveranciers gebracht maar we hebben zeker ook weer een paar nieuwe pareltjes mogen ontdekken. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze topbestemmingen!

Moskou en Sint-Petersburg, het financiële en culturele hart van Rusland

We durven te wedden dat de Russische hoofdstad Moskou beelden oproept van het Rode Plein en het Kremlin. En dat is niet voor niets; het Rode Plein met al haar tsarenpaleizen en kathedralen is niet alleen het hart van de stad. Het wordt beschouwd als het machtscentrum van heel Rusland. De grootste eyecatchers? Zonder twijfel de Pokrovkatherdraal en – natuurlijk – het Kremlin. Binnen dit fort vind je het mausoleum van Lenin, de Russische revolutionair. Ook Stalin werd hier aanvankelijk opgebaard, maar werd later in het geheim naar buiten verplaatst. Omdat een tiran niet in zo’n eervolle ruimte behoorde te liggen, werd gezegd…

incentive-reis-moskou-en-sint-petersburg-5

Dan door naar Sint-Petersburg. Als op-één-na-grootste stad van het land vind je in Sint-Petersburg talrijke musea, theaters, kerken en paleizen. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en zich tegelijkertijd vergapen aan de 18e en 19e eeuwse architectuur, grachten en parken. Overigens good to know is dat tegenwoordig voor (alleen) St. Petersburg het visum online te regelen is en dat is een hele goede stap voorwaarts.

incentive-reis-moskou-en-sint-petersburg-5

Grote kunst- en cultuurhistorie

Van alle musea is de Hermitage het bekendst. Het is één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld met ruim 3 miljoen kunstobjecten in de collectie. Een andere beroemde spot is het Catharinapaleis. Gouden schilderijen en ornamenten, een parketvloer van 325 meter lang én de grootste balzaal van Europa, je vindt het hier allemaal. Overdadig? Sommigen zeggen van wel, maar dit paleis is zeker een bezoek waard. Overigens kan deze venue ook exclusief bezocht worden door groepen. goMICE zet deze wel heel bijzondere venue wel heel graag in om een echt “WOW” effect te bereiken. Een kleine 30 kilometer buiten Sint-Petersburg staat hét kroonjuweel van de bekende tsaar Peter de Grote: Petrodvorets, ook wel bekend als het Peterhof. Dit was het zomerpaleis van de tsaar en was eigenlijk bedoeld als tussenstop wanneer Peter onderweg was naar zijn marinebasis in de Finse Golf. Uiteindelijk bleef hij toch vaak “plakken” op zijn favoriete Peterhof, wij begrijpen wel waarom.

incentive-reis-moskou-en-sint-petersburg-5

Klimaat in Moskou en Sint-Petersburg

Denk je aan Rusland, dan zie je waarschijnlijk dikke jassen en warme mutsen voor je. Toch verschillen Moskou en Sint-Petersburg enigszins van elkaar in dit opzicht. Moskou kenmerkt zich door het sterk wisselende aantal uren daglicht gedurende het jaar, een dik sneeuwtapijt in de winter en temperaturen die dan kunnen dalen tot -20º Celsius. Wel is er maar weinig wind in de winter, wat de kou nog enigszins draaglijk maakt. In de zomer komt het kwik in Moskou vaak net boven de 20º Celsius.

incentive-reis-moskou-en-sint-petersburg-5

Sint-Petersburg kent in tegenstelling tot Moskou een mild zeeklimaat. Dit houdt in dat de temperatuur in de zomer flink oploopt. In de winter daalt de temperatuur wel tot ‘onder nul’ maar vaak niet verder dan -10º Celsius. Van 11 juni tot 2 juli wordt het ’s nachts nooit echt donker. Dit noemt men de ‘Witte Nachten’ of ‘Beliye Nochi’. Dit unieke fenomeen moet men beslist een keer gezien hebben.

Treinreis SAPSAN: Sint-Petersburg – Moskou

De SAPSAN is een hogesnelheidslijn met een maximumsnelheid van 250 km/u en doet onder andere de route Sint-Petersburg – Moskou aan. Het zijn nette treinen met gereserveerde plaatsen, vergelijkbaar met de Thalys. Aan boord vind je ook een bar waar je eten en drinken kunt bestellen. De rit duurt ongeveer 4 uur en is zeker aan te bevelen voor groepen. Op deze manier is een combi-reis voor beide steden ineens een stuk aantrekkelijker!

incentive-reis-moskou-en-sint-petersburg-5

Eten en drinken

We hebben weer vele vaste goMICE restaurants bezocht. Zo zijn we ook in het Wine & Crab restaurant geweest. Mooi, sfeervol en heerlijk eten. De naam geeft het al een beetje weg, veel gerechten hebben krab (en ander ‘seafood’) erin verwerkt. Bijzonder is de ruimte waar je levende koningskrabben kunt zien. Deze worden gevangen zodra iemand er één besteld. Dit is in Moskou één van onze favoriete goMICE restaurants.

In Sint-Petersburg hoefden we ons ook niet te vervelen. Het Ribeye restaurant is een absolute aanrader. Informeel met een twist, want de obers treden hier ’s avonds op. Met zang en dans maken zij van dineren bij Ribeye een echt feestje! Een andere hotspot in Sint-Petersburg is het Mansarda restaurant. Wat luxer dan het Ribeye met eten van zeer goede kwaliteit. De echte eyecatcher is het uitzicht op de koepel van de St. Isaac kathedraal wat dit restaurant biedt. Een hele toffe locatie. Heel vaak zetten we deze locatie in voor een echt “WOW” effect. Overigens kunnen we als goMICE in zowel Moskou als St. Petersburg voor echte “WOW” effecten zorgen.

Tot slot een ervaring die net iets anders is dan eten in een restaurant. Caviar Tasting is een niet al te grote bar/shop in het centrum van Sint-Petersburg. Hier organiseert men verschillende proeverijen met als specialiteit, jawel, kaviaar. Erg origineel en wat ons betreft een must wanneer je in Sint-Petersburg bent.

En weer door!

Al met al was dit een zeer nuttige inspectiereis. Naast de vaste hotspots hebben we weer een aantal mooie nieuwe locaties ontdekt welke we bij goMICE graag ook aan u laten zien! Interesse in een reis naar Rusland? Neem dan zeker contact met ons op!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!