Top 5 unieke kastelen voor uw meetings & events in Europa!

Top 5 unieke kastelen voor uw meetings & events in Europa!

Een personeelsfeest, klantevent of productlancering organiseren? De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan live entertainment; is een coverband band of bekende DJ gewenst, een spetterende openingsact met dansers of een inspirerende key note spreker? Ook op culinair gebied is er ruime keuze, kiest u voor een sfeervol walking dinner met verschillende kleine hapjes, voor een uitgebreid buffet of voor een uitgeserveerd vijfgangen galadiner?

Maar ook op het gebied van locaties is de keuze ongekend groot. Afhankelijk van bijvoorbeeld uw doelstellingen, doelgroep, programma en de gewenste sfeer, kan de best passende locatie worden geselecteerd. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervol landhuis, een volledig ingerichte studio of een oude fabriek die is omgetoverd tot eventlocatie.

Een type locatie die ook zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, is een kasteel. Deze locaties waren vroeger al dé plek waar men speciale gasten ontving, in een statige en exclusieve setting. De zalen in de kastelen zijn prachtig en vaak in originele stijl ingericht, wat zorgt voor een ongekende sfeer. Sommige kastelen hebben daarnaast nog indrukwekkende tuinen, die zorgen voor een stijlvol decor voor eventuele activiteiten of ontvangsten. In dit blog geven we u graag een vijftal locatietips over het inzetten van een kasteel als eventlocatie op verschillende plekken in Europa. Laat u inspireren door vijf prachtige kastelen voor uw, één- of meerdaagse, meetings & events!

Hluboká Castle – Tsjechië

Kasteel Hluboká is gelegen in de Zuid-Bohemen, Tsjechië, en staat bekend om zijn prachtige, overdadige interieurs en zijn uitgestrekte, weelderige terrein. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in het begin van de 13e eeuw, maar onderging verschillende renovaties en herontwerpen. Het huidige uiterlijk, gebaseerd op Windsor Castle in Engeland, kwam tot stand in de 19e eeuw in opdracht van Johann Adolf II von Schwarzenberg. Het kasteel is opengesteld voor het publiek en is al vele malen gebruikt voor filmopnamen en evenementen.

Top 5 unieke kastelen voor uw meetings & events in Europa!Hluboká Castle – Tsjechië

Peralada Castle – Spanje

Het Kasteel van Peralada is gelegen in het centrum van Alt Empordà (Girona), zeer dicht bij spectaculaire natuurlandschappen zoals de beroemde Costa Brava of de Aiguamolls del Empordà. Het Kasteel, uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed, is een locatie van 8 hectare, ideaal voor diverse soorten evenementen, omringd door geschiedenis en natuur. Het kasteel maakt deel uit van het Peralada Resort, een prachtige plek met een vijfsterrenhotel, een casino en een heerlijk gastronomisch menu. De mogelijkheden zijn hier eindeloos!

Peralada Castle – Spanje: Photo source: left picture by Carlos Iborra, right picture by Gordito1896

Tarn Castle – Schotland

Tarn Castle is een typisch Highland Castle en ligt aan de zuidelijke oever van het beroemde Loch Ness. Het kasteel met haar grond eromheen beslaat zo’n 500 hectare en staat te boek als een “klassiek voorbeeld van Schotse baronarchitectuur”. Deze architectuur staat bekend om zijn warme en toch weelderige sfeer, waardoor het een uitstekende locatie is voor bijzondere evenementen en bijeenkomsten. Maar niet alleen het majestueuze interieur biedt vele mogelijkheden voor een event. Ook het buitenterrein is uniek. Het biedt prachtig uitzicht op Loch Ness, er is zelfs een mogelijkheid om wilde dieren te zien en de omgeving biedt een verscheidenheid aan activiteiten, variërend van kanoën tot boogschieten.

Schloss Lieser – Duitsland

Schloss Lieser is een kasteel met veel historie, dat dateert uit de 19e eeuw. Het was het voormalig woonhuis van Eduard Puricelli, en is nu prachtig gerestaureerd in al zijn glorie en omgetoverd tot een luxe hotel. Eenmaal aangekomen bij het hotel, voelt u zich direct in andere sferen en weg van de drukte van alle dag. Schloss Lieser ligt in het hart van de Moezelstreek en heeft een uniek en spectaculair uitzicht op de rivier de Moezel en de omliggende wijngaarden.

Top 5 unieke kastelen voor uw meetings & events in Europa!
Schloss Lieser – Duitsland: Photo source: Schloss Lieser.

Kasteel Ooidonk – België

Dit kasteel, gelegen op korte afstand van Gent, was ooit de verblijfplaats van de heren van Nevele en eigendom van de hertogen van Montmorency. Het is tot tweemaal toe verwoest, maar ook herbouwd door de Antwerpse notabele Maarten della Faille, die het kasteel volgens de smaak en de geest van de renaissance liet inrichten en het een residentieel karakter gaf. Het kasteel heeft een prachtige ligging, omringd door groen en de rivier de Leie. Het is mogelijk zowel binnen- als buitenruimtes te reserveren voor een uniek event!

Kasteel Ooidonk – België: Photo by What’s Around

We hopen u met deze kasteel top 5 een inkijkje te hebben gegeven van verschillende kasteelbelevingen voor uw meetings en events in Europa. Bent u benieuwd naar unieke kasteellocaties voor uw meetings en events in Nederland? Lees dan ook ons blog 5 prachtige Nederlandse kastelen voor uw meetings en events!

Heeft u een event op de planning staan voor het komende jaar? Laat uw gezelschap dan nu al in de sprookjesachtige sferen komen met behulp van de goMICE Stretch-methode! Door middel van een krachtig communicatietraject kan uw doelgroep voorafgaand aan uw meeting, event of incentive reis al worden geënthousiasmeerd, geïnspireerd en geïnformeerd!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!