5 prachtige Nederlandse kastelen voor uw meetings en events in een kasteel!

Locatietip: 5 prachtige kastelen voor uw meetings en events in een kasteel in Nederland!

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw zakelijke ontmoeting te organiseren in een kasteel? Een locatie waar van oudsher bijzondere gasten ontvangen werden en welke tot op de dag van vandaag over een unieke ambiance beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een entree over een ophaalbrug, de sfeervolle en authentieke details van de kasteelzalen en de statige uitstraling welke tezamen gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke beleving bij uw medewerkers of relaties. Laat u middels dit blog inspireren door vijf prachtige kastelen voor uw, één- of meerdaagse, meetings & events in een kasteel in Nederland!

Château St. Gerlach I Valkenburg – Zuid-Limburg

Château St. Gerlach ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied Ingendael, in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Een landgoed waar vele passies samenkomen en een bijzondere locatie voor uw meetings en events in een kasteel! De liefde voor kunst, de passie voor lokale en regionale smaken en het gebruik van zelfgeteelde producten . Deze ingrediënten komen samen in Les Salons, het restaurant gesitueerd in het château. Maar ook bij het lunchrestaurant in de kasteelhoeve en bij Coffee & More tijdens een ontspannen coffee break. Het St. Gerlach Paviljoen & de Kasteelhoeve bieden een veelvoud aan mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen tot wel 1.000 personen. Uw eendaagse events in een kasteel uitbreiden naar een meerdaagse zakelijke ontmoeting? Blijf dan overnachten in het voormalige klooster en pachthof, welke zijn omgetoverd tot luxe hotelkamers, suites en hotelappartementen.

Meetings en events in een kasteel - Valkenburg
Château St. Gerlach I Fotograaf: Anne Jannes Photography & Etienne van Sloun

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek I Vaals – Zuid-Limburg

Midden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap vindt u het prachtige Kasteel Vaalsbroek! Een authentiek kasteel op een historisch landgoed, met 22 vergaderruimtes en een uitgestrekt landgoed. Waar het ook mogelijk is om uw collega’s of relaties te ontvangen in de buitenlucht en bijvoorbeeld een inspirerende heisessie te organiseren. Het glooiende landschap van Zuid-Limburg, dichtbij het Drielandenpunt, Aken en Maastricht, is het perfecte decor voor zowel managementsessies, corporate events als spetterende personeelsfeesten.

Meetings en events in een kasteel - Vaals
Bilderberg Kasteel Vaalsbroek.

Kasteel Woerden I Woerden  – Utrecht

Kasteel Woerden is een 600 jaar oud, monumentaal kasteel gelegen in het centrum van het Groene Hart van de Randstad. De stijl van het kasteel is authentiek, sfeervol en robuust, maar ook met moderne elementen. De verschillende zalen van het kasteel beschikken allen over een eigen kenmerkende stijl. Van een vergadering of productpresentatie tot een welverdiende pauze op het enorme terras met uitzicht op de prachtige binnenplaats. Of wat dacht u van een diner onder in het kasteel? Waar de ruwe wanden, het ronde plafond en de grote druipkaarsen deze ruimte een waanzinnige sfeer geven. WOW!

Kasteel Woerden is een monumentale locatie waar meetings en events met een ware WOW beleving georganiseerd kunnen worden. - Meetings en events in een kasteel
Kasteel Woerden.

Kasteel de Wittenburg I Wassenaar – Zuid-Holland

Gelegen in Wassenaar in een bosrijke, rustieke omgeving én op enkele minuten verwijderd van het centrum van Den Haag, ligt Kasteel de Wittenburg. Deze stijlvolle locatie biedt elf verschillende ruimtes die te gebruiken zijn voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een productpresentatie of een exclusief diner in een prachtige glazen serre met toegang tot de kasteeltuin? Daarnaast biedt Kasteel de Witteburg luxe hotelkamers, waardoor uw gezelschap zorgeloos kan genieten na een intensieve meeting of feestelijke avond.

Kasteel de Wittenburg is een sfeervolle kasteel locatie in Wassenaar die zich perfect leent voor meetings en events. Meetings en events in een kasteel.
Kasteel de Wittenburg I Fotograaf: Paco van Leeuwen Photography & Emma van der Schelde fotografie.                                         

Slot Zeist I Zeist – Utrecht

Laat u verrassen door de schoonheid van het vorstelijke Slot Zeist, gelegen in Utrecht! Het historische karakter van deze 17e-eeuwse locatie wordt gecombineerd met moderne (vergader)faciliteiten en maakt dat deze locatie geschikt is voor uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten. Van congressen, productlanceringen en managementvergaderingen, tot exclusieve diners en feestavonden. Daarnaast beschikt deze locatie over een uitgestrekte tuin en een kasteelplein, die zich uitstekend lenen voor outdoor meetings en events in een kasteel. Het charmante, sprookjesachtige Slot Zeist zal uw gezelschap gegarandeerd bijblijven!

Uw kasteelbeleving met goMICE

We hopen u met onze kasteel top 5 een inkijkje te hebben gegeven van verschillende kasteelbelevingen voor uw meetings en events in een kasteel in Nederland. Wil jij meetings en events in een kasteel organiseren? Lees dan ook ons opvolgende blog waarin wij een aantal unieke kasteellocaties in het buitenland delen! Heeft u een event op de planning staan voor het komende jaar? Laat uw gezelschap dan nu al in de sprookjesachtige sferen komen met behulp van de goMICE Stretch-methode! Door middel van een krachtig communicatietraject kan uw doelgroep voorafgaand aan uw meeting, event of incentive reis al worden geënthousiasmeerd, geïnspireerd en geïnformeerd!

Geraadpleegde bronnen:

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!