Header
Header

Europa bezoeken tijdens Corona – deel 5 2020: Ibiza

Europa bezoeken tijdens Corona – deel 5: Ibiza

Na de mooie dagen in StrasbourgLuzern, Lezzeno aan het Comomeer en Monte Carlo was het tijd voor de laatste reisbestemming van onze rondreis door Europa, namelijk mijn favoriete Europese eiland: Ibiza!

Op naar onze laatste bestemming: Ibiza!

So far so good als het ging om de beperkingen rondom Corona. Hier en daar even een masker dragen en dat was het. En je went ook heel snel aan dat masker. Persoonlijk weet ik niet zo goed of het ook echt afdoende is, omdat mensen steeds met hun handen aan het masker komen en dan weer andere dingen aanraken. Ik denk dan steeds, “dat kan toch niet goed zijn”. Maar goed ik ben de expert niet, dus wij hebben ons steeds keurig aan de regels gehouden.

Het was goed om deze reis door Europa te maken, niet alleen omdat het gewoon heerlijk was om weer weg te zijn, maar ook omdat we heel goed hebben kunnen ervaren hoe het is om te reizen in deze tijd. Deze informatie hebben we ook weer gedeeld met onze mensen op de kantoren en zij kunnen onze opdrachtgevers vervolgens weer goed informeren. Wel veranderen er steeds zaken, dus zij houden daarnaast ook de meest actuele informatie in de gaten.

Op … naar de luchthaven

Na 1,5 week door Europa gereisd te hebben, was het nu tijd om naar ons lievelingseiland in Europa af te reizen. Later in de middag zouden we ook eindelijk weer vliegen. De laatste vlucht die ik maakte was in februari 2020….., voor mij echt heel ongewoon. Voor corona zat ik gemiddeld twee tot drie keer per maand in het vliegtuig. En wat had ik het gemist.

Daarnaast zouden we nu ook ervaren hoe het zou zijn om te vliegen, wat mag er wel en niet op airports, hoe streng zou het allemaal zijn en of er veel oponthoud zou zijn.

Maar niet voordat we nog even naar mijn favoriete beachclub in Nice zouden gaan om daar heerlijk te lunchen aan zee. Cocoon Beach is gelegen aan zee en serveert heerlijke gerechten, van verse vis tot een heerlijke Beachhamburger.

We zouden aan het einde van de middag vliegen, met een korte tussenstop op Mallorca. Het vliegveld van Nice was de helft minder druk en één terminal was zelfs niet in gebruik. We waren best verrast hoe druk het was. Wij waren in ieder geval niet de enige reislustigen en we zagen ook veel zakenreizigers die toch ook weer op pad waren voor hun bedrijf. Ik moet zeggen dat ik daar best een beetje blij van werd. Niet zo lang geleden schreef ik in een update dat ik langs Schiphol reed en al die blauw/witte vogels allemaal netjes geparkeerd zag staan, wachtend tot ze de lucht weer in zouden mogen. Ik kreeg toen een brok in mijn keel en nu eigenlijk ook weer. Want de mens is gemaakt om te ontdekken, op reis te gaan, andere werelden te ontdekken, nieuwe relaties aan te gaan en zaken te doen. Dat is al eeuwen zo en ik kan daar dan echt een beetje melancholiek van worden.

Vliegen met Corona maatregelen

Na onze auto geparkeerd te hebben (we hadden tevoren gereserveerd) stonden we al snel in de terminal. Mondkapjes op en op zoek naar een restaurant, want wanneer je daar zit dan hoef je geen mondkapje op. Dus ga vooral dichtbij of in een restaurant zitten, wanneer je je mondkapje even af wilt doen.

Al snel waren we aan boord en hoorde ik die machtige motoren weer brullen om op te stijgen. Heerlijk! Met een hele korte tussenstop op Mallorca om daar ook passagiers in te laten stappen, waren we al snel weer op weg naar ons allen zo geliefde eiland Ibiza……!

Thuiskomen op Ibiza

Als snel zaten we in de taxi (mondkapjes verplicht) en binnen 10 minuten stonden we in het hotel en kon de gezelligheid beginnen. We zouden niet zo veel meer ondernemen, behalve lekker luieren en verwend worden bij beachclub Nassau en vaste prik is dat we 1 of 2 keer een speedboot huren om rond Ibiza te varen en naar Formentera te gaan.

Nassau beach heeft een geweldige crew en zij leggen ons al jaren in de watten. Alles wordt geregeld en in de gaten gehouden, maar vooral het warme welkom maakt me altijd heel erg blij. Afstand houden werd hier wel wat moeilijker, Spanjaarden zijn nu eenmaal van het warme begroeten.

Al snel hadden we iedereen begroet onder het genot van een glaasje Hierbas (ook wel Cupido genoemd door hen…). We toosten en lachten. De eerste dag was begonnen. Nog zeven te gaan. De volgende dag zouden twee vrienden van onze jongens invliegen en dat zou het feest compleet maken. De boys en wij keken erg naar ze uit.

Ibiza: incentive bestemming bij uitstek!

Na een heerlijke dag op het water met de boot en twee seabobs (daar zijn de jongens dol op) en een fantastische lunch bij restaurant Es Moli op Formentera, gingen de dagen snel voorbij. We hebben vele favoriete restaurants op Formentera en Ibiza, waar we zelf graag heen gaan, maar ook onze groepen zeer geschikt zijn. Ibiza is bij uitstek een fantastische bestemming voor een incentivereis.

Restaurants die wij graag inzetten voor incentive reizen op Formentera zijn: Chez Gerdi, Juan Y Andrea, Besos en Es Molli. Voor Ibiza: Nassau Beach, Coco Beach, Amante Beach, Atzarro, Casa Colonial, Blue Marlin en nog vele andere restaurants. Verder zijn er superleuke activiteiten toe te voegen, uiteraard iets op zee is een must, maar ook een tour met bijvoorbeeld scooters, jeeps of eendjes over het eiland is een aanrader, om de verborgen baaitjes en plekjes te verkennen en een hippie markt te bezoeken.

Veel te snel was de week weer voorbij en was het weer tijd om te vertrekken. De wegen zouden uiteengaan. De boys zouden terugvliegen naar Nederland en wij met z’n tweeën vlogen naar Nice terug, om in een paar dagen richting Nederland terug te rijden, met als eerste stop Genève. Ik had daar een mooi hotel aan het meer geboekt en ook dat verliep prima. In Zwitserland zijn alleen mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht, net als in Nederland grotendeels, dus ook daar was het ook prima om te zijn.

Tot slot

Ik hoop dat mijn reisverslagen “Europa bezoeken tijdens Corona” een goede inkijk hebben gegeven in mijn ervaringen en ook de mogelijkheden van reizen in deze bijzondere tijden. Juist dit zijn tijden waarin wij, als MICE-bureau en als ervaringsdeskundigen, het beste advies willen geven om uw meetings, incentives en events net zo onvergetelijk neer te zetten als altijd!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!