Header
Header

Europa bezoeken tijdens Corona – deel 4 2020: Monte Carlo

Europa bezoeken tijdens Corona – deel 4: Monte Carlo

Na de mooie dagen in Strasbourg, Luzern en Lezzeno aan het Comomeer, was het tijd om naar Monte Carlo af te reizen. Tot dusver hadden we onderweg weinig problemen met drukte gehad, maar dat veranderde in de omgeving van Genua….

Een spannend stukje autosnelweg door Italië

Na al die jaren was hier sowieso niets veranderd, oude tunnels en bruggen over de valleien moesten ervoor zorgen dat we veilig in Monte Carlo aan zouden komen. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben niet heel snel bang of bezorgd, maar het leek wel of te tijd hier stil had gestaan. Met het vreselijke bruggenongeluk in Genua in het hoofd, aanschouwde ik de tunnels en bruggen van de A7.  De tunnels lekten en het leek wel of er nooit onderhoud aan gepleegd was. Het was ook enorm druk omdat op het grootste deel van de snelweg van een vierbaansweg een tweebaansweg was gemaakt. Bovendien was de maximaal toegestane snelheid tussen de 50 en 80 kilometer en was het extra druk door het vrachtverkeer. Naast het feit dat het allemaal lang duurde, was ik ook niet helemaal gerust. Ik las tussendoor op internet dat 200 tunnels in Italië achterstallig onderhoud hebben ☹ en dat de belasting per brug en tunnels daarom terug geschroefd waren….. Ik zei maar niets tegen mijn man en jongens…., maar eerlijk gezegd vond ik het stuk over de A7, net als vroeger, geen fijn stuk om overheen te rijden. Totdat je dan Frankrijk binnenrijdt, dan is het ineens helemaal ok…

Bestemming nr. 4: Mesmerizing Monaco!

Aangekomen in Monte Carlo; dat steile weggetje naar beneden naar het centrum, ook hier is niets veranderd. Het leek deze keer nog drukker dan normaal. Uiteindelijk kwamen we aan in het Fairmont Monte Carlo, één van mijn favoriete hotels, ook zeer geschikt voor mooie incentives! Daarnaast huisvest het twee van mijn favoriete restaurants, namelijk restaurant Nobu en Beachclub Nikki Beach, deze laatste gelegen op het dak van het hotel ?! Monte Carlo leent zich (bijvoorbeeld in combinatie met Nice) uitstekend voor een fantastische incentive- of Formule 1 Grand Prix reis. Het Fairmont hotel heeft ook kamers uitkijkend over het circuit. Succes verzekerd volgens vele van onze opdrachtgevers! Het hotel is gelegen naast het Casino, waaronder zich een ander ‘must visit’ restaurant bevindt; de Buddha Bar. De Buddha Bar Monte-Carlo binnenlopen is als een reis naar het verre Azië. De warme kleuren, het Boeddhabeeld en de loungesfeer zijn perfect om te ontspannen en een geweldige tijd te hebben. De Thaise en Japanse keuken worden gepresenteerd in een menu met een fusion van Aziatische smaken. Het adembenemende decor bestaat uit een zeven meter hoog plafond, verschillende houtsoorten, beeldhouwwerken, kroonlijsten, stucwerk en vergulding. En niet te vergeten een indrukwekkende gastheer: een kolossale Boeddha uit Azië, in een meditatiehouding. Twee openluchtterrassen vervolledigen dit andersoortige decor. De beste manier om te genieten van de zoete zomeravonden!

Stijl, luxe en genieten bij het extravagante Nikki Beach, ook tijdens Corona

Het inchecken ging snel (wel mondkapje in de lobby en algemene ruimtes) en al snel zaten we bij Nikki Beach voor een “late” lunch. Nikki Beach staat wereldwijd bekend als extravagant en het is een feest om daar te vertoeven. Je kijkt werkelijk je ogen uit en onze jongens dus ook. Er was zo veel “moois” te zien, dat kwam wel goed de komende twee dagen! Een klein stukje geschiedenis achter deze keten van prachtige beach clubs wereldwijd: Nikki Beach combineert elementen van dineren, entertainment, muziek, mode, film en kunst. Op 24 december 1997 creëerde Jack Penrod in eerste instantie Café Nikki, een tuin bij Penrod’s Beach Club in South Beach, die later werd omgevormd tot Nikki Beach. Het was in 1998 dat Jack Penrod besloot het concept van de strandclub uit te breiden naar het strand met een strandclub en restaurant in Franse stijl. Nikki Beach is vernoemd naar Penrod’s dochter, Nicole (Nikki) Penrod, die in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk in Miami. Nikki Beach breidde zich uit tot een luxueus lifestylemerk over de hele wereld, met locaties als Bali, Indonesië; Miami Beach, Florida; Barbados; St. Barth, Frans West-Indië; Marbella, Mallorca, Cabo San Lucas, Mexico; Marrakech, Marokko en dus Monte Carlo. Ik heb verschillende Nikki Beach locaties mogen bezoeken, maar die in Monte Carlo is toch wel het meest extravagant voor zover ik het kan beoordelen. In ieder geval kom je er vaak bekende sterren tegen vanuit de voetbal, Formule 1 of filmwereld tegen. Na de late lunch hebben we de stad kort verkend, het was erg warm, dus zochten we al vrij snel weer de koelte van het zwembad op.

Genieten van de haven, de stad en top restaurants

De twee dagen die volgden werden gekenmerkt door een wandeling door de stad en haven (groot, groter, grootst, als het gaat om de jachten die daar liggen), Nikki Beach en lekker eten in de avond bij Nobu en de Buddha Bar. Wat een heerlijke twee dagen hebben we daar gehad. Met name Nikki Beach blijft een hele bijzondere herinnering voor onze jongens, maar nu was het tijd om opnieuw de koffers te pakken en af te reizen naar Nice om daar het vliegtuig naar het door ons allen geliefde eiland Ibiza te vliegen. Onderweg naar het vliegveld had ik wel nog even één van mijn favoriete beach clubs in Nice, Cocoon Beach, gereserveerd voor de lunch. Als je er dan toch bent… ?

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!