Header
Header

Bilbao en San Sebastian: verrassende steden in Noord-Spanje!

Verrassende, moderne incentive bestemmingen in Noord-Spanje!

Spanje, voor velen een bekende (jaarlijkse) bestemming voor een zakenreis, incentive reis of privé reis. Het noorden van Spanje, met onder andere San Sebastian en Bilbao, is echter bij velen een stuk minder bekend. Desalniettemin is deze regio zeker een bezoekje waard! In dit blog nemen wij je daarom mee naar het verrassend Bilbao, San Sebastian en La Rioja.

Vliegen naar Bilbao

Wanneer je het noorden van Spanje bezoekt is de airport van Bilbao de ideale plek om jouw reis te beginnen. Vanuit zowel Amsterdam als Rotterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven. Het centrum van Bilbao ligt op slechts 15 minuten rijden van de airport.

Bilbao: historie, cultuur en moderne architectuur

Bilbao is sinds de komst van het Guggenheim museum in de jaren 90 helemaal opgebloeid. De buitenkant van het museum is een kunstwerk ansich, ontworpen door de Canadees-Amerikaanse architect Frank Ghery. Binnen worden onder andere kunstwerken van Dalí, Warhol en Picasso tentoongesteld. Naast het gebouw mag je ook de ‘Bloemenpuppy’ (ruim 12 meter hoog en bekleed met zo’n 70.000 bloemen) en de reuzenspin ‘Maman’ (9 meter hoog en 10 meter breed) niet missen.

Naast het Guggenheim heeft Bilbao nog veel meer te bieden! Het oudste gedeelte van de stad, Casco Viejo is een wirwar van smalle steegjes tussen oude en gekleurde huizen. Ook aan eten en drinken is er zeker geen gebrek in Bilbao. Overal vind je charmante restaurants met een enorme keuze aan pintxos en lokale wijnen. Elke bar heeft zo zijn eigen specialiteit, dus probeer dan ook zeker meerdere bars uit tijdens de lunch, het diner of in de vorm van een gezellig bartocht. Voor groepen kennen wij uiteraard de meest verrassende plekjes voor de meest uiteenlopende groepen.

Bilbao is een onmisbare stad om te bezoeken tijdens uw incentive reis naar Noord-Spanje.

Om meerdere highlights in korte tijd te ontdekken en de stad goed leren kennen is een fietstour in deze stad zeker aan te raden! Onze lokale gidsen laten je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien en geven leuke ‘insider-tips’. Een andere unieke activiteit, en zeker een bijzondere, is een boottocht naar de ‘underwater cellar’ voor de kust van Bilbao. Hier ligt de enige, volledig gecertificeerde, onderwater wijnkelder van de wereld. Hier komen in gelimiteerde oplage unieke wijnen aan de oppervlakte. Een jaar lang hebben ze op de oceaanbodem gerijpt en daarmee een rijpingsresultaat verkregen dat uniek, verrassend en van sublieme kwaliteit is. Tijdens deze boottocht vaar je richting de onderwater wijnkelder en zul je onder het genot van een hapje hun wijn proeven.

San Sebastian: culinair genieten

Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek aan Bilbao te combineren met San Sebastian, oftewel Donostia in het Baskisch. Deze stad met nog geen 200.000 inwoners ligt, op zo’n 1,5 uur rijden over prachtige wegen door de bergen. Deze Spaanse kustplaats is gelegen in een prachtige baai aan de Golf van Biskaje en wordt ook wel de culinaire hoofdstad van de wereld genoemd. San Sebastian heeft namelijk de meeste Michelinsterren per vierkante meter ter wereld! Maar ook voor een lager budget is hier een enorme keuze aan bars en restaurants.

Daarnaast is het dé badplaats van Baskenland en noemt men deze stad ook wel Rio de Janeiro in het klein. De mooie stranden in de stad lenen zich uitstekend voor watersportactiviteiten of boottochten. Geniet met je collega’s een dag aan zee of leer surfen van de locals. Voor een topdiner met jouw relaties ben je hier ook zeker aan het juiste adres.

Geniet tijdens jullie incentive reis naar Noord-Spanje van deze adembenedemde kustplaats: San Sebastian.

La Rioja: een cultureel wijnparadijs

Een alternatieve, of aanvullende mogelijkheid tijdens jullie incentive reis naar Noord-Spanje is een bezoek aan de La Rioja regio. Op een klein uur rijden van Bilbao vindt u deze regio, waar zo’n 600 wijnhuizen te vinden zijn. Het landschap is er prachtig met oneindige wijnvelden, verschillende oude en moderne wijnhuizen en pittoreske dorpjes. Ieder wijnhuis laat graag de processen van het wijn maken zien. Ondanks dat het algemene proces overal hetzelfde is, komt u bij elk wijnhuis weer andere feitjes te weten of ziet u andere onderdelen uit het proces. Bezoek bijvoorbeeld de unieke wijnkelders van Eguren Ugarte, het bijzondere ontwerp van het wijnhuis van Ysios of het laatste gedeelte van het proces: het labelen van de flessen wijn in Marques de Riscal. Uiteraard laten alle wijngaarden u na de rondleiding ook graag een twee- of drietal van hun wijnen proeven. Een exclusieve lunch tussen de wijnvelden mag als unieke activiteiten tijdens uw groepsreis zeker niet ontbreken.

Naast dat de wijnhuizen gelegen zijn tussen alle wijnvelden, zijn de dorpjes Laguardia en Logroño ook zeker een bezoekje waar. Laguardia ligt bovenop een heuvel en is ommuurd door 13e eeuwse muren, met alleen toegang via één van de vijf toegangspoorten. Hier kunt u genieten van een lokale lunch of een bezoek brengen één van de oude wijnkelders met veel geschiedenis.

Logroño is gelegen op circa 20 minuten rijden van Laguardia en is de hoofdstad van La Rioja. Een must-do hier is een bezoek aan Calle del Laurel. Calle Laurel staat bekend om zijn Sidrerías en wordt als één van de beste tapasstraten in Spanje beschouwd. Iedere bar in de straat heeft zijn eigen specialiteit om uw vingers bij af te likken! Uiteraard mag een heerlijke bijpassende Rioja wijn niet ontbreken!

Ontdek en geniet de smaken van de La Rioja regio tijdens jullie incentive reis naar Spanje.

Maak de Spaanse beleving nog intenser! 

Bij goMICE hebben wij als doel om uw meeting, event of incentive reis naar een hoger niveau te tillen. De impact van een reis of event kan op vele manieren worden vergroot. Wij denken desgewenst mee over het complete communicatietraject rondom uw LIVE moment:

  • hoe kunnen we de deelnemers langer en effectiever betrekken en informeren?
  • hoe kunnen we zorgen dat de doelstellingen worden behaald?
  • hoe kunnen we de ervaring NOG completer maken?

Hiervoor creëren we een maatwerk concept met een uitgewerkt communicatieplan dat we tot in de puntjes doorvoeren in alle facetten voorafgaand, tijdens en na uw meeting, event of groepsreis. Wij zetten hiervoor onze unieke goMICE Stretch-methode in. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Ontdek Noord-Spanje tijdens een groeps- of incentive reis met uw medewerkers en relaties!

Wilt u ook een verrassende groeps- of incentive reis organiseren in een nog redelijk onontdekte omgeving? Denk dan zeker aan Noord-Spanje met een bezoek aan Bilbao, San Sebastian en La Rioja. Wij helpen u graag verder!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!