Header
Header

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Afgelopen jaar reisden Lotte, Diewertje, Amy en Dian met 170 personen naar zinderend Zuid-Afrika voor een 5-daagse sales incentivereis van onze opdrachtgever uit de witgoed industrie. Het doel van de reis was om de deelnemers in een korte tijd een full South African experience te laten beleven, de relatie tussen het salesteam en de eigenaren van de verkoopfilialen te versterken en herinneringen te maken waar nog lang over nagepraat zou worden. Hoe bereikte deze opdrachtgever deze doelen? In dit blog nemen wij je mee in het avontuurlijke reisprogramma!

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

De ultieme Zuid-Afrikaanse beleving!

Dag 1 & 2: al het moois van Kaapstad!

De eerste dag bestond uit de 11 uur durende vlucht naar Kaapstad; het startpunt van de reis en de locatie waar we tevens de eerste 3 nachten zouden verblijven. De groep werd direct warm verwelkomd in het hotel met drankjes en mooi opgemaakte plateaus met diverse finger foods. In dezelfde ruimte vond de welkomstspeech vanuit de opdrachtgever plaats en tevens de fast check-in, waardoor iedereen binnen een mum van tijd naar de kamers kon.

Goeiemôre Kaapstad! Vandaag staat in het teken van al het moois dat Kaapstad te bieden heeft. Onder begeleiding van lokale gidsen ontdekte de groep te voet de bijzondere plekken en verhalen van de moderne en historische kant van de stad.

Na de city walk zetten we de reis voort naar Camps Bay, waar werd genoten van een heerlijke driegangenlunch met uitzicht over het witte zandstrand en de wilde zee. Uiteraard is een bezoek aan Kaapstad niet compleet zonder voet op de Tafelberg te hebben gezet! Maar voordat we op de tafelberg stonden, kregen we bij de kabelbaan te maken met ‘load shedding’. Dit zijn geplande momenten van stroomuitval, waarmee het Zuid-Afrikaanse elektriciteitsnet niet overbelast wordt. Hierdoor werd de snelheid van de kabelbaan flink verlaagd en was het in dit geval echt ‘geduld is een schone zaak’. Eenmaal bovenop de Tafelberg aangekomen, stonden er als verrassing drankjes klaar om met elkaar te genieten van een borrel met panoramisch uitzicht over de stad.

Het komt regelmatig voor dat het uitzicht vanaf de Tafelberg wordt geblokkeerd door een dik wolkendek, maar het geluk stond aan onze kant en met de strak blauwe lucht werd ons belooft dat het uitzicht fenomenaal zou zijn die dag. En daar was niets aan gelogen! De foto’s spreken voor zich…

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Dag 3: Keuze-activiteiten, pinguïns spotten en traditioneel Afrikaans 14-gangendiner!

Waar de temperaturen in Nederland in mei beginnen op te lopen, start in Zuid-Afrika in deze periode de herfst. En dat was deze dag goed te merken aan het de donkere wolken, regen, wind en temperatuurdaling. We inventariseerden of alle deelnemers nog achter hun activiteitkeuzes stonden en hadden voor degenen die het liever droog hielden last-minute een bustour geregeld. Maar het grootste gedeelte van de groep veel zin in de keuze-activiteiten die deze dag gepland stonden: RIB-boot varen en kajakken vanaf Hout Bay waar vele zeehonden te spotten zijn en een fietstour over Cape Point. Het was voor iedereen een natte activiteit, desondanks kwam iedereen met een brede lach op z’n gezicht terug!

Naast de zeehonden werden deze dag ook wilde bavianen, struisvogels en zebra’s gespot en werd een bezoek gebracht aan Boulders Beach; de leefomgeving van de zwartvoetpinguïn. Erg bijzonder!

De middag werd afgesloten met een bezoek aan het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland: Kaap de Goede Hoop. De plek die wordt gezien als markering voor de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan.

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Na de intensieve dag was het tijd om snel op te frissen in het hotel voordat de authentieke Afrikaanse diner ervaring bij GOLD restaurant van start ging! Een fantastisch restaurant waar gedurende de avond live entertainment werd verzorgd en waar iedereen prachtige face paint versieringen op hun gezicht getekend kregen. We proberen altijd verschillende verrassingselementen voor de deelnemers in te zetten, zo ook hier! Voordat het diner van start ging, belandden we in een djembé workshop. Wat een energie kwam er hier los!

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Dag 4: Safari game drive & feestavond

Het spotten van de bijzonder big 5 is een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt bij een reis naar (Zuid-)Afrika. Dit mocht dan ook niet in het reisprogramma ontbreken om de full South African experience te ervaren! Op zo’n 2,5 uur van Kaapstad is een prachtige Game Reserve te vinden, waar de groep een safari-ervaring te wachten stond. Met een ranger aan het stuur van de stoere open truck ging de groep op pad om de grote diversiteit aan dieren te spotten. Op de luipaard na konden na deze rit alle andere dieren van the big-list worden afgestreept!

Na de game drive volgde een transfer naar de wijnlanden, waar de groep zou verblijven in Somerset West. Na wat ontspanning in het hotel, ging de avond van start met een Zuid-Afrikaanse braai en vloeide door in de feestavond waar de DJ iedereen nog tot in de late uurtjes op de dansvloer wist te houden. Gedurende de avond staat team goMICE continue aan: worden de dranken goed bijgevuld en voldoende aangeboden? Voldoet het eten aan de verwachte kwaliteit? Verloopt alles volgens de timings? Wordt de juiste muziek gedraaid? Alles om ervoor te zorgen dat de avond vlekkeloos verloopt voor de opdrachtgever.

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Dag 5: Zuid-Afrikaanse wijnen proeven, ruiken, blenden en ervaren!

Dag vijf en daarmee de laatste reisdag. Na een late check-out vertrokken we richting het wijndorp Franschhoek waar een bezoek werd gebracht aan een mooi wijnlandgoed. Hier maakte de groep kennis met de Zuid-Afrikaanse wijnen door een wine & cheese pairing, een rondleiding over het landgoed en het blenden en bottelen van een eigen rode wijn. Een mooi aandenken voor thuis!

De reis werd vervolgens afgesloten bij Boschendal Estate. Door het frisse weer hebben we doen besluiten om de outdoor picknicklunch naar binnen te verplaatsen. De gezellige haardvuren en live muziek zorgden voor een warm onthaal voor de groep. Tot slot, wist de dromerige zonsondergang de laatste magische touch aan de reis te geven!

Het was een reis met een gouden randje! Voor zowel de deelnemers, als voor ons!

CASE: 5-daagse sales incentivereis naar schitterend Zuid-Afrika!

Stretch-methode: Join the beat of South Africa!

In de aanloop naar deze reis hebben we middels de goMICE Stretch-methode verschillende communicatiemomenten ingezet om de deelnemers te activeren, motiveren, inspireren en enthousiasmeren voor de reis. Benieuwd hoe? In dit blog nemen we je mee in het communicatietraject ‘Join the beat of South Africa!’.

Ook jouw medewerkers of relaties verrassen met een veelzijdig en avontuurlijk maatwerk reisprogramma? Uiteraard met jullie doelen, doelgroep en wensen als uitgangspunt! Wij denken graag met je mee in de groeps- en incentivereismogelijkheden naar Kaapstad.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!