Header
Header

Europa bezoeken tijdens Corona 2020 – deel 2: Luzern

Europa bezoeken tijdens Corona – deel 2: Luzern

Na het mooie Strasbourg was het tijd om te vertrekken naar onze volgende bestemming, maar niet voordat we van een typisch Frans ontbijtje hadden genoten. Nu een buffet niet mogelijk was, had het hotel iets anders handigs bedacht. Ze hadden hele mooie gesloten bakjes gemaakt, met daarin het beleg en de baguettes in papieren dichtgevouwen zakken. Na dit heerlijke ontbijt gingen we op nieuw avontuur naar Luzern. Luzern is een stad waar ik, in de tijd dat ik wereldreizen met Amerikanen begeleidde, (30 jaar geleden ?) heel veel geweest ben. Europa was als continent destijds altijd opgenomen in de reis van drie maanden, net als Azië en Afrika. Ook de afgelopen jaren ben ik nog vaak in Luzern geweest. Het is een prachtige stad gelegen aan het meer van Luzern (Vierwaldstattersee).

Mijn favoriete hotspots in Luzern

Ik ken de meeste hotels daar, maar het mooiste hotel is toch wel het Schweizerhof. Dit 5-sterrenhotel is werkelijk het mooiste hotel van Luzern. Hotel Schweizerhof Luzern wordt door een familie beheerd en ligt midden in de historische binnenstad van Luzern, aan het meer. Het hotel biedt een spa en elegante kamers met moderne meubels. Verder is er een supergezellige bar en het heeft een fantastisch restaurant.

De kamers van Hotel Schweizerhof Luzern zijn individueel ingericht volgens een specifieke persoonlijkheid, zoals een muzikant, schrijver of acteur, die ooit verbleven in het hotel. Ze bieden uitzicht op het meer en de bergen of op de historische binnenstad van Luzern. Alle kamers beschikken over individueel regelbare airconditioning en verwarming, koffie- en theefaciliteiten, een bureau en satelliet-tv met vele internationale zenders. In dit hotel zouden we dan ook verblijven, ook omdat ik hier een inspectie had gepland in verband met toekomstige groepen.

Met onze jongens waren we ooit ook al een keer in Luzern (op doorreis) geweest, toen nog 1 en 3 jaar. Leuk om weer terug te zijn. We zouden 2 nachten verblijven en voor beide avonden had ik weer twee van mijn favoriete restaurants gereserveerd, waaronder restaurant Opus en het restaurant aan het meer in hotel des Balances. Beide restaurants zijn zeer toegankelijk en de ligging is super. Voordat we naar onze dinerlocaties liepen, gingen we beide avonden naar de gezellige Rathausbrauerei. Supergezellig sfeertje en heerlijke biertjes. Ook het eten is hier echt heel goed in een gezellige en informele sfeer.

Coronamaatregelen in Zwitserland

In Zwitserland zagen we dat er bijna helemaal geen mondkapjes gedragen werden, behalve in het openbaar vervoer en dus heel erg vergelijkbaar met Nederland. Ook in het hotel droeg men geen mondkapjes, ook de medewerkers niet. Weer heel anders dan in Frankrijk. Wat maakt Luzern nou zo bijzonder, in mijn ogen dan. Luzern ligt aan het meer tussen drie bergen in, de Pilatus, de Rigi en de Titlis. Je kunt er fantastisch eten en de sfeer is gewoon magisch door het meer.

Unieke omgeving, ook voor incentive reizen

Neem bij een bezoek aan Luzern de enorm steile tandradbaan de Pilatus op, ga met de kabelbaan aan de andere kant naar beneden en neem vervolgens de boot terug naar Luzern. Deze activiteit is ook zeer geschikt voor incentive groepen. Verder zijn er motorboten te huur en is het fantastisch om naar een ander plaatsje te varen en daar te lunchen of van een barbecue- of picknicklunch aan boord te genieten en lekker te zwemmen in het kristalheldere water. Wij hebben er in ieder geval weer van genoten!

Als snel waren de twee dagen om. Op de vertrekdag heb ik me, onder het genot van een kopje koffie, laten bijpraten door één van onze contactpersonen aldaar. Mijn mannen hadden de koffers inmiddels weer in de auto geladen en stonden klaar om weer te vertrekken. Op naar nog een mooie plek in Europa, het mooie Comomeer in Italië, land nummer 3.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!