Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen landen en diverse airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw goMICE Project Manager.

Extra reisbeperkingen vanaf 23 januari 2021

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot COVID-19. Een PCR-test en een Non-COVID19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken. De GGD’s in Nederland testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor kunt u wel terecht bij particuliere gezondheidscentra. Zo kunt u onder andere terecht bij organisaties zoals Coronalab.eu of KLMhealthservices.com. Op deze websites kunt u precies zien wat zij kunnen betekenen voor u of de reizigers binnen uw organisatie.

Inreisverbod verschillende internationale landen

De Nederlandse Overheid heeft extra maatregelen doorgevoerd om de uitbreiding van nieuwe COVID-varianten via reizigers tegen te gaan. Zo geldt voor de volgende landen vanaf 23 januari 2021 een vliegverbod voor passagiersvluchten uit: Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Kaapverdië, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Voor sommige reizigers geldt een Europees inreisverbod. Het hangt van uw situatie af of u wel of niet naar Nederland kunt reizen. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid.

Verplichte negatieve sneltest & PCR-test noodzakelijk voor reizigers naar Nederland

Alle reizigers uit hoogrisicogebieden die per vliegtuig of schip naar Nederland reizen, dienen een negatieve sneltest aan te kunnen tonen die maximaal 4 uur oud is bij het aan boord gaan. Deze maatregel geldt bovenop de reeds verplichte PCR-test, die 72 uur vóór aankomst in Nederland moet zijn afgenomen. Dit betekent dus dat reizigers twee negatieve COVID19-testen moeten kunnen aantonen om Nederland in te mogen reizen. Deze maatregel geldt ook voor reizigers die naar Caribisch Nederland reizen. Daarnaast dienen reizigers die vanuit Caribisch Nederland naar Nederland reizen een quarantaine plicht van 10 dagen. Na 5 dagen kunt u zich laten testen: bij een negatieve uitkomst van de test eindigt de quarantaine. Nederlanders die door een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve snel- en PCR-test kunnen regelen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Benieuwd op welke locaties u wereldwijd (buiten Nederland) een PCR- en sneltest kunt plannen? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid.

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Wij raden u aan om kort voor vertrek te controleren welke regels er gelden op uw reisbestemming. Soms heeft u aanvullende documenten nodig. Check hiervoor de website van de overheid of klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Duitsland
België
Frankrijk
Verenigd Koninkrijk
Spanje
Italië
Polen
Denemarken
Zweden
Oostenrijk
Zwitserland
Griekenland
Turkije
Verenigde Staten
Canada
China
Japan
Thailand
Indonesië
Singapore
Hong Kong
India
VAE
Brazilië
Mexico
Australië
Zud-Afrika
Nigeria

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen dienen een gezondheidsverklaring mee te nemen. Deze vindt u via deze link. U kunt het formulier downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven.

Klik voor meer informatie over de geldende corona-maatregelen op het logo van de betreffende airline. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw goMICE Project Manager.

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.