Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Internationaal reisadvies en maatregelen op uw reisbestemming

Gaat u binnenkort op reis of wilt u weten of dit al mogelijk is? Wij hebben voor uw gemak de belangrijkste websites met informatie over de maatregelen binnen landen en diverse airlines voor u op een rij gezet. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met uw goMICE Project Manager.

Maatregelen omtrent reizen

Landen en airlines stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot COVID-19. Een PCR-test en een Non-COVID19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken. 

Gratis NAAT(PCR)-test of antigeen(snel)-test in juli & augustus voor Nederlanders

Voor verschillende landen is het vereist om voorafgaand aan de reis een PCR-test of antigeen(snel)-test af te nemen. De Nederlandse overheid heeft voor de maanden juli en augustus 2021 besloten om de mogelijkheid te bieden tot het gratis laten testen op COVID-19 om binnen de Europese Unie te kunnen reizen. Dit geldt voor zowel een PCR-test als een antigeen-test. Kijk op de website van de rijksoverheid voor meer informatie over gratis testen en een overzicht van de gratis testfaciliteiten. 

Inreisverbod verschillende internationale landen

Voor sommige reizigers uit landen buiten de EU geldt het Europese inreisverbod. Het hangt van uw situatie af of u wel of niet naar Nederland kunt reizen. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid of doe de checklist: Inreizen in Nederland.

Verplichte negatieve sneltest & PCR-test noodzakelijk voor reizigers naar Nederland

Sinds 15 mei 2021 is het weer mogelijk om af te reizen naar landen die beschikken over een groene of gele kleurcode als reisadvies. Welke landen dit exact zijn kunt u zien op deze pagina van de Rijksoverheid. Wanneer een land over een gele of groene kleurcode beschikt hoeft u bij terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatestuitslag te laten zien én niet in thuisquarantaine. 

Alle reizigers (vanaf 13 jaar) die vanuit hoogrisicogebieden (rode of oranje kleurcode) per vliegtuig of schip naar Nederland reizen, dienen een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud te laten zien bij het boarden. Of in het bezit te zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan én een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Ook bij negatieve testuitslagen dient u na aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 na aankomst in Nederland kunt u zich opnieuw laten testen om de quarantaineduur te verkorten. Ook wanneer u reeds gevaccineerd bent tegen het Coronavirus moet u de negatieve testuitslag(en) laten zien.

Nederlanders die door een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve snel- en PCR-test kunnen regelen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid. Bent u daarnaast benieuwd op welke locaties u wereldwijd (buiten Nederland) een PCR- en sneltest kunt plannen? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid.

Mondmaskers

Lokale autoriteiten op uw bestemming kunnen andere regels hanteren ten opzichte van de geldende maatregelen in Nederland. Houd er onder andere rekening mee dat sommige bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen alleen een chirurgisch mondmasker goedkeuren. Informeer daarom ruim vóór vertrek bij de luchtvaartmaatschappij welk type mondmasker u dient te dragen tijdens uw vlucht of bij aankomst op de luchthaven van uw plaats van bestemming. Er wordt verwacht dat u deze zelf meeneemt.

Maatregelen per bestemming

Wij raden u aan om kort voor vertrek te controleren welke regels er gelden op uw reisbestemming. Soms heeft u aanvullende documenten nodig. Check hiervoor de website van de overheid of klik op de vlag van uw reisbestemming voor meer informatie.

Duitsland
België
Frankrijk
Verenigd Koninkrijk
Spanje
Italië
Polen
Denemarken
Zweden
Oostenrijk
Zwitserland
Griekenland
Turkije
Verenigde Staten
Canada
China
Japan
Thailand
Indonesië
Singapore
Hong Kong
India
VAE
Brazilië
Mexico
Australië
Zud-Afrika
Nigeria

Staat uw bestemming niet tussen deze lijst? Dan bieden de volgende websites uitgebreide informatie over reizen naar het buitenland:

Nederland Wereldwijd (via het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
IATA Travel Centre (International Air Transport Association)

Maatregelen airlines

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen dienen een gezondheidsverklaring mee te nemen. Deze vindt u via deze link. U kunt het formulier downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven.

Klik voor meer informatie over de geldende corona-maatregelen op het logo van de betreffende airline. Staat de airline waarmee u op zakenreis gaat er niet tussen neem dan contact op met uw goMICE Project Manager.

Let op: de weergegeven informatie op deze pagina is een aanvullende service vanuit Uniglobe Alliance Travel en goMICE. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wordt weergegeven bij de betreffende bestemmingen en airlines.

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 20 juni 2020 en werd op 20 mei 2021 geactualiseerd met nieuwe informatie.