Header
Header

Deel 1: Een rondje om de wereld met Anita | Kyoto

Deel 1: Een rondje om de wereld met Anita | Kyoto

Zoals beloofd in mijn vorige blog over onze werk-vakantie, zou ik in een aantal volgende blogs nader ingaan op de diverse onderdelen van ons programma. Zo zal ik opeenvolgend schrijven over:

Als eerste meer over Kyoto!

Na een fantastische vlucht in de business-class van KLM, kwamen we aan op Osaka. KLM heeft wat mij betreft een fantastische business-class service.  De stoelen zijn bijvoorbeeld fantastisch. De stoelen zijn “full-flat beds” en erg comfortabel. Ook het eten is heel erg goed.

Amsterdam – Osaka

Direct na de landing op Osaka ervaar je de gestructureerdheid van de Japanners. Je hoeft nergens naar te zoeken, alles wat je zoekt staat zo goed op borden en zelfs met pijlen op de vloer aangegeven. Je kunt echt niet missen wat je zoekt. Zonder een keer verkeerd te lopen op dit enorm grote vliegveld konden we eenvoudig het loket vinden om de hoge snelheidstrein te reserveren naar Kyoto. Er wordt zo efficiënt gewerkt dat er nauwelijks rijen staan. Dit heeft ook te maken met het feit dat er “verborgen” werkeloosheid heerst. Zo zijn er eigenlijk “te veel” mensen aan het werk. Wellicht niet op dit soort functies. Maar neem bijvoorbeeld de luchthaven; op werkelijk waar iedere hoek staat iemand die je vriendelijk de weg wijst. Ook al is dat heel duidelijk door borden aangegeven. Het voordeel is wel dat je je direct heel welkom voelt, want iedereen is aardig en behulpzaam.

Met de hogesnelheidstrein van Osaka naar Kyoto

Al snel zaten we (nadat de trein zorgvuldig schoongemaakt was en de stoelen in de rijrichting waren gekeerd) in de Shinkansen naar Kyoto, op gereserveerde plaatsen. Wij hebben losse tickets gekocht, omdat wij slechts 5 dagen in Japan zouden zijn. Wanneer je langer blijft en veel per trein wilt reizen is het een stuk voordeliger om een Railway pass aan te schaffen.

Na ongeveer 1,5 uur stonden we op het station van Kyoto en ook hier wordt alles in gestructureerde banen geleid. We sloten aan op de korte rij voor een taxi. Geen gedrang en iedereen was enorm beleefd.

Al snel kwamen we aan bij ons hotel. Voor onze overnachtingen hadden we gekozen voor het Celistine Kyoto hotel. Een authentiek Japans hotel en aan te raden wanneer je niet in een meer standaard hotel wenst te verblijven. Dit hotel is gevestigd midden in de prachtige wijk Gion en Higashiyama en op loopafstand bij de (naar mijn mening) mooiste tempel van Kyoto, Kyomizu-dera.

Kyoto

Een strak programma in Kyoto

We hadden de komende dagen een strak programma. Er stonden enkele activiteiten gepland, maar ook gingen we diverse hotels bezoeken. Onze jongens hobbelen dan braaf mee wanneer we zakelijke onderdelen bezoeken. Zo bezochten we onder andere diverse tempels, deden we een fietstocht, waarbij een bezoek aan de Gouden Tempel, Kinkaku-ji niet mocht ontbreken (binnenkort gaat een groep van ons naar Japan en zal onder andere ook deze fietstocht gaan maken) en we bezochten diverse restaurants.

Kyoto

Bekijk ook vooral onderstaand filmpje voor een impressie hoe er in restaurants vaak besteld kan worden en hoe het ook uitgeserveerd wordt! Ook hebben wij diverse andere restaurants beoordeeld die geschikt zijn voor (grote) groepen. Qua hotels hebben we onder andere het Hyatt Regency en het Four Seasons hotel bezocht.

Door naar Tokyo

Na twee nachten was het tijd om onze tassen weer te pakken en door te reizen naar Tokyo, een stad waar ik heel graag kom. In een volgend blog vertel ik graag meer over deze fantastische stad!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!