Header
Header

De week van Director Anita van Maanen

De week van Director Anita van Maanen

Week 4 – 2018. In ‘de week van’ delen de Projectmanagers, of andere teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van goMICE Director Anita van Maanen!

Het weekend zit er weer op, een mooie week komt eraan. Er zit deze week weer heel veel afwisseling in mijn agenda en dat vind ik nou juist zo leuk. Iedere dag is anders bij ons!

Maandag

Als eigenaar van zowel UNIGLOBE Alliance Travel als goMICE staat mijn agenda vaak bol van de afspraken. Deze week heb ik heel veel afspraken buiten de deur. Maar eerst vandaag. Naast het drukke zakelijke bestaan heb ik ook nog twee zonen van 14 en 16 jaar. Beiden storten zich deze week op de toetsweek en vanochtend vroeg hebben mijn man en ik nog even de puntjes met hen op de zogezegde i gezet en daarna ben ik naar ons kantoor in Rotterdam gegaan.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Wanneer ik op kantoor in Rotterdam moet zijn (we hebben ook nog een kantoor in Goes en in Arnhem) dan ga ik bijna altijd op de fiets. Ik vind het heerlijk. Vroeger ging ik altijd met de auto (vooral als ik ook nog afspraken buiten de deur had die dag) of met de metro, maar sinds maart 2017 heb ik de metro vervangen door een e-bike. Wat een aanrader is dat! Gemiddeld 2 tot 3 keer per week pak ik dus wat kilometertjes. Na nog geen jaar staat de teller al op 2700 kilometer, want ik pak nu ook voor andere dingen sneller de fiets! Heerlijk om op de fiets je gedachten te laten gaan en het gekke is, je bent weer aan het nadenken, creëert nieuwe ideeën, niet gestoord door je telefoon. En op de terugweg even lekker je hoofd leeg maken na een lange werkdag. Bovendien is het beter voor het milieu en dat is toch ook weer mooi meegenomen.

Anyway, vandaag maandag ben ik dus op kantoor en in de middag staat een afspraak in Katwijk gepland. Samen met alle betrokkenen van de locatie, onze techniek-leverancier en cateraar, spreken we aldaar een groot event van meer dan 400 personen door. Alle betrokken partijen brengen we dan samen aan tafel en we gaan dan door alle details. We willen niets aan het toeval overlaten dus zo’n meeting duurt gemakkelijk 2 uur. Wat we gaan doen is “buiten naar binnen halen”, inclusief echt gras.

Dinsdag

Op dinsdag kan ik gelukkig weer lekker met mijn fiets naar kantoor. Vandaag staan er geen afspraken buiten de deur gepland, behalve dat ik straks nog even naar de basement van Hotel New York loop om het menu voor onze jaarlijkse team kick-off te bespreken. Deze zal vrijdag a.s. plaatsvinden, dus later in deze blog meer daarover.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Het is nog donker wanneer ik op mijn fiets stap, om 09.00 uur heb ik een afspraak met een sollicitant. Wederom zijn we op zoek naar een nieuwe projectmanager voor goMICE en dat terwijl Moniek net gestart is en Linda nog moet gaan starten. Op dit moment staan er al 100 events gepland voor dit jaar en het jaar is nog maar net begonnen. Iedere dag komen er nieuwe aanvragen binnen, van vaste, maar ook van nieuwe klanten. Ik ben zo trots op het team, dat elke dag weer vol overgave en plezier aan de slag gaat!

Na de afspraak overleg ik nog even met de Manager Operations van goMICE en daarna maak ik een rondje door ons kantoor en praat even bij met de consultants van Business Travel. Ook daar is het druk en hebben we er weer een groot aantal nieuwe klanten erbij. Ondanks de drukte is iedereen happy en heeft zin in de aanstaande kick-off. Op die avond brengen we onze drie kantoren bij elkaar en zijn meestal al onze 40 collega’s present. Ook ik kijk er altijd naar uit om hen allemaal weer bij elkaar te zien.

Vandaag werk ik al het achterstallige werk weg, want als ik een dag, zoals gisteren, buiten de deur ben geweest, dan moet ik zowel de avond als de volgende dag behoorlijk door werken om weer alles bij te werken.

Vandaag zijn 2 projectmanagers van goMICE in het buitenland om weer vele reizen voor te bereiden danwel te begeleiden. Ik kreeg zojuist wat appjes dat alles goed gaat. Verder werk ik samen met de projectmanagers aan een aantal andere grote events en reizen. We bedenken, zijn creatief en georganiseerd. Iedere keer is het weer fantastisch om relaties met superleuke ideeën te verrassen!

Zo sluiten we weer een mooie dinsdag af, fiets ik naar huis, ben ik benieuwd in hoeverre de toetsen van morgen er al ingestampt zijn door mijn beider zonen en overhoor ik ze waar nodig.

Woensdag

Ik vertrek vandaag vroeger van huis dan normaal, ik haal onze Manager Operations, Elsbeth Groenevelt, op bij station Kralingen en samen rijden we verder naar, dit keer, Harderwijk.

We hebben samen een afspraak met een nieuwe klant aldaar. Tijdens het ritje van een uur, praten we bij over de business, maar natuurlijk ook even over onze gezinnen. Elsbeth en ik kennen elkaar inmiddels meer dan 11 jaar, zij startte 12 jaar geleden bij ons op onze zakenreisafdeling UNIGLOBE Alliance Travel en was daarmee 1 van de eerste Business Travel Consultants. Na een paar jaar heeft zij de overstap naar goMICE gemaakt en inmiddels zijn we met ruim 40 mensen en runt zij goMICE iedere dag met nog steeds dezelfde passie.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Aangekomen in Harderwijk waren we bijgepraat en ook heel nieuwsgierig naar wat komen zou. Want ieder klantbezoek is anders. We werden hartelijk ontvangen.  Al vrij snel merkten we van elkaar dat er een goede klik was. Onze passie en plezier bij het vertellen over de oneindige mogelijkheden die goMICE te bieden heeft sloeg over en aan het einde gaven onze contactpersonen aan dat we een voorstel mochten gaan maken voor een incentive reis van 180 personen. Het kiezen van een bestemming lieten ze aan ons over, dus onderweg terug hadden Elsbeth en ik genoeg te bespreken. We zouden drie bestemmingen voorstellen, die hen zouden verrassen, want verrassen is wat we graag doen. Uiteraard zal ik jullie verder berichten over deze groep wanneer we wat verder in het traject zijn.

Donderdag

Ook vandaag is weer anders. Ik werk een paar uur vanuit huis, omdat ik om 11:00 uur op Schiphol moet zijn. De jaarlijkse KLM nieuwjaars lunch vindt vandaag plaats en dat is een mooie gelegenheid om met onze contactpersonen van KLM bij te praten. Tenslotte is KLM één van onze belangrijkste partners in business.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Bovendien is er tijdens de lunch gelegenheid om met collega’s van andere kantoren te praten. Dit jaar vindt de lunch plaats in het mooie nieuwe Hilton. Ik ben keurig op tijd en de koffie staat klaar. Al snel loopt de lounge vol en zie ik vele bekende, maar ook onbekende gezichten. De lunch wordt geserveerd, we zitten aan mooie ronde tafels volgens een tafelschikking. Naast mij zit onder andere een key-account manager van KLM en met hem raak ik direct in een interessant gesprek. De directie vertelt ook nog wat over de ontwikkelingen in de markt, maar men houdt het kort, omdat het doel vooral is om met elkaar te praten.

Voor ik het in de gaten had, was het 14:00 uur en tijd om afscheid te nemen. Rond 15.30 uur ben ik weer in de buurt van Rotterdam en ga ik nog een paar uurtjes aan het werk.

Vrijdag

Ook vandaag geen kantoordag. Opnieuw hebben we een afspraak met een nieuwe klant. Ook deze klant vond het prettig om eerst kennis te maken en dan gaan we graag op bezoek. Ook zij hebben ons gevonden via de website van goMICE. Na het lezen van onze blogs en het bekijken van de filmpjes waren zij onder de indruk geraakt. Leuk om te horen dat onze activatie op onze website leuk en interessant gevonden wordt!

Dit keer rijden we naar Noord-Holland en dat is ook weer een ritje van ongeveer een uur. Ook dit keer haal ik Elsbeth op. We zijn ook vandaag weer nieuwsgierig naar deze nieuwe klant en kunnen niet wachten ze weer enthousiast te maken voor goMICE. Wederom worden we hartelijk ontvangen. Men heeft het plan om in mei voor het gehele team van ongeveer 80 personen op incentive reis te gaan. De bestemming is al bekend, alleen de medewerkers weten nog niet dat het doorgaat. Dus we mogen niet te hard praten, immers muren hebben oren. Ook hier hebben we een goede aansluiting en mogen we de bestemming voor hen uitwerken. Weer een mooie uitdaging voor het team. In de auto bespreken we welke projectmanagers de nieuwe opdrachten van deze week zal gaan behartigen. We kijken dan vooral naar de workload die ze al hebben, maar ook wie de bestemmingen die we voor willen gaan stellen het beste kent.

Rond 13:00 uur zijn we op kantoor en het is enorm druk. Alle bureaus zijn bezet, iedereen is keihard aan het werk, aan de spreektafel zitten twee mensen van onze sales afdeling samen met een grote business travel klant en bovendien loopt er een cameraman en een interviewer op kantoor rond.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

De gehele middag worden medewerkers vragen gesteld over hun werk en worden er filmopnames gemaakt, met als doel om de volgers van onze blogs een kijkje in de keuken te geven.

Vanavond staat de kick-off van 2018 gepland en komen alle medewerkers van onze andere 2 kantoren naar Rotterdam. Tijdens de kick-off zal er ook gefilmd worden. De kick-off vindt plaats op de 31e etage van ons kantoor. Daar ontvangen we iedereen met een drankje en daarna zullen Rob en ik terugkijken op 2017, maar vooral vooruitkijken.

Als afsluiting eten we met z’n allen gezellig in de basement van hotel New York. We zijn een mooi team, ik schuif van tafel naar tafel om in ieder geval iedereen even te spreken.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Het maakt me trots wanneer ik rond kijk. Iedereen heeft het naar de zin en zit goed in zijn vel. We krijgen leuke reacties van iedereen.

In 'de week van' delen teamleden van goMICE hun (werk)week in een nieuw blog. Deze week kijk en lees je mee met de week van Anita van Maanen.

Met dat trotse gevoel sluit ik de week af. Dit weekend staat in het teken van mijn gezin en een beetje werken misschien. Maandag ga ik er weer met volle energie tegenaan.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!