Header
Header

Artikel Hét Ondernemersbelang: De Stretch-methode van goMICE; relaties langdurig en duurzaam verbinden

De Stretch-methode van goMICE: relaties langdurig en duurzaam verbinden

Afkomstig uit: Hét Ondernemersbelang, maart 2021

Ondernemers worden vaak in beslag genomen door hun enthousiasme en drive om de dagelijkse business te laten groeien en bloeien. Naast de aandacht voor je dienst of product is het vaak een uitdaging om de aandacht voor je zakelijke relaties en je medewerkers niet te verliezen door de drukte van alledag. En dat is een gemiste kans want, iedereen weet, wat je aandacht geeft groeit!

Normaliter speelt de organisatie van events en het maken van zakelijke reizen een belangrijke rol in het relatiebeheer. Je ontmoet je klanten, je viert de afsluiting van een succesvol jaar met je medewerkers en laat regelmatig relaties je nieuwe diensten of producten live beleven. Hoe zorg je dat je dan toch top of mind blijft bij je relaties, in deze tijd ook online, en zij niet overstappen naar de concurrent die hier meer tijd en aandacht aan besteed? En hoe zorg je dat je medewerkers betrokken blijven bij interne ontwikkelingen, en niet onbelangrijk, bij jouw organisatie en bij elkaar?

Relatiebeheer in Coronatijd

Zakelijk evenementen en groepsreizenbureau goMICE, organiseert al jaren prachtige evenementen en incentive reizen voor MKB-bedrijven en Corporate ondernemingen en dat blijft goMICE ook doen. Wel zagen zij, ook voor de pandemie, dat er vaak een kans wordt gemist, door het contactmoment te beperken tot dat ene specifieke moment. Want door eerder te beginnen met het betrekken, enthousiasmeren en informeren van je klanten of medewerkers bouw je gedurende langere tijd aan je relatie richting en na het evenement of de incentive reis. Vanuit die specifieke behoefte van vele relaties, heeft goMICE de Stretch-methode ontwikkeld.

Diewertje Reekers, Manager Eventmarketing goMICE: “Relatiebeheer is allesbepalend voor de groei en het succes van ondernemingen. Voor de pandemie werd veel tijd, aandacht en budget besteed aan de inzet van live events en aan groeps- en incentive reizen om de banden te versterken of een boodschap krachtig over te brengen. In deze tijd is dit een extra uitdaging, maar gelukkig in veel gevallen op te vangen door de inzet van goed geregisseerde online of hybride evenementen. En we hopen uiteraard dat we hierin snel teruggaan naar het elkaar opnieuw live ontmoeten. Met onze nieuw ontwikkelde Stretch-methode denken we daarnaast mee in het opzetten van een bijpassend en doordacht communicatietraject waarmee je langdurig bouwt aan je relatie.”

Langdurig verbinden voor een hoger rendement

De door goMICE ontwikkelde Stretch-methode zorgt ervoor dat je als ondernemer langdurig in contact blijft met je relaties door de inzet van, zoals zij het noemen, “touch momenten”. Zo laat je voorafgaand en na een reis of event regelmatig van je horen, warm je je relaties op, informeer je hen en betrek je hen op weg naar je ontmoeting maar houd je ook hierna het contact warm.

Artikel Hét Ondernemersbelang: De Stretch-methode van goMICE; relaties langdurig en duurzaam verbinden

Diewertje Reekers: “Wanneer wij een aanvraag ontvangen voor de organisatie van een incentive reis of event beginnen wij altijd eerst met het in kaart brengen van de doelen, doelgroep en welke boodschap er over de bühne moet worden gebracht. Met onze stretch-methode “rekken” we dit, indien gewenst, als het ware uit naar een breder tijdspad voor en na de zakelijke ontmoeting. Hierin maakt het niet uit of deze ontmoeting dan live of online plaatsvindt.

In sommige gevallen kiest een opdrachtgever ervoor om dit stuk strategische communicatie zelf op te pakken, maar er zijn ook veel organisaties die deze expertise niet in huis hebben of hier niemand voor kunnen vrijmaken. In dit geval zorgen wij voor de ontwikkeling van een concept of het communicatieplan en de eventuele uitvoer hiervan. Dit brengen wij onder in de Stretch-methode die ondersteund in het effectief bouwen aan het contact met relaties. Of dit nu is met een klant, collega’s of andere stakeholders. Wij geloven in langdurig en duurzaam verbinden en zien dat dit ook een positief effect heeft op de uiteindelijke ROI van het event of de reis. goMICE is en blijft de vertrouwde partner voor het organiseren van zakelijke meetings, events en incentive reizen in binnen- en buitenland. Met de toevoeging van de Stretch-methode zorgen we voor een nog hoger rendement.

Duurzaam verbinden en organiseren

goMICE opereert als zakelijk groepsreizen- en eventbureau onder de vleugels van de wereldwijd opererende zakenreisorganisatie Uniglobe Alliance Travel. Het onderwerp duurzaamheid is hierdoor ook een belangrijk facet dat zij meenemen binnen de organisatie van zakelijke reizen en events.

Diewertje Reekers: “Behalve dat wij meehelpen om te werken aan duurzame relaties, zorgen we ook voor duurzaam reizen en ontmoeten. Dit doen wij door het vooraf berekenen en desgewenst volledig compenseren van de Co2-uitstoot. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers maatschappelijk verantwoord, en met een beperkte footprint, hun relaties ontmoeten in zowel binnen- als in het buitenland. Daarnaast zetten we binnen een traject verschillende digitale tools en apps in die veel van de offline communicatiemiddelen kunnen vervangen. Denk hierbij onder andere aan het uitnodigen, informeren, betrekken en activeren van de deelnemers. Zetten we toch offline middelen in dan maken we gebruik van duurzame oplossingen. Want soms wil je iemand nu eenmaal extra prikkelen of verrassen op een onderscheidende manier en werkt dit beter met een mooie give away of een uitnodiging in de brievenbus. Maar dit alles is gewoon mogelijk door het maken van slimme en duurzame keuzes.

Vrijblijven sparren met een professional

Wil je weten hoe ook jij je relaties langdurig en duurzaam kan verbinden? goMICE biedt bedrijven de mogelijkheid om tot 1 mei 2021 een gratis online sparringsessie te plannen met een van de goMICE professionals. Tijdens deze sparringsessie leg je jouw vraagstuk voor een zakelijke groepsreis of event neer bij een van de goMICE professionals. goMICE denkt vrijblijvend met je mee over de juiste insteek en hoe je er hierin eventueel nog meer waarde kan toevoegen door de inzet van de goMICE Stretch-methode. Klik hier om een gratis sparringsessie in te plannen.

Lees hier het originele bronartikel in Hét Ondernemersbelang.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!