Header
Header

Avontuurlijk IJsland als incentive bestemming

Avontuurlijk IJsland als incentive bestemming

De afgelopen 25 jaar zijn zakelijke groepsreizen enorm toegenomen, enerzijds gedreven door de luchtvaart, het is immers steeds gemakkelijker om van A naar B te vliegen en anderzijds omdat bedrijven er steeds meer belang bij hebben om hun medewerkers of klanten anders aan hen te verbinden dan alleen door goede primaire arbeidsvoorwaarden danwel inkoopvoorwaarden.

Zakelijke personeelsreizen steeds populairder

Bij werknemers tot 40 jaar staat salaris dan wel nog steeds op de eerste plaats, maar er moeten zeker ook andere zaken aan verbonden zijn, zoals de mogelijkheid om hun kennis te verbreden en op de derde plaats om verrast te worden door de werkgever met complimenten, hetzij in woorden, maar liever nog in extra’s.

Daarom stijgt het aandeel MICE-reizen nog altijd en dat merken we bij goMICE dagelijks. Verder mag het ook allemaal anders dan voorheen, immers bedrijven hebben vaak de “reguliere” bestemmingen zoals Barcelona en Rome al wel eens bezocht.

Gelukkig zijn er ook steeds meer bestemmingen mogelijk. Stelden we voorheen bestemmingen als Kroatië, Riga, Krakau, etc. niet voor, is dat nu wel het geval. Deze steden zijn dan ook steeds meer in opkomst en kunnen we als goMICE de kwaliteit ook waarborgen.

Twee bestemmingen die we steeds meer voorleggen zijn onder andere de prachtige bestemming IJsland en Lapland. In dit blog meer over IJsland. Midden in de zee en vlak onder de poolcirkel ligt IJsland. In IJsland heerst een fijn klimaat met zachte winters en koele zomers, iets wat veel mensen niet weten! Ondanks dat het slechts op drie uur vliegen van Amsterdam ligt, bevindt u zich in IJsland in een hele andere wereld. Wij van goMICE verzorgen regelmatig groepsreizen naar IJsland en vertellen u graag meer over deze bestemming!

Een goMICE groepsreis naar IJsland

IJsland ligt op een breuklijn tussen de Euraziatische plaat en de Noord-Amerikaanse plaat. Doordat deze constant in beweging zijn, wordt het eiland steeds iets groter en hierdoor is er ook veel vulkanische activiteit. IJsland heeft zo’n 330.000 inwoners, waarvan er ruim 200.000 in- en rond de hoofdstad Reykjavik wonen. U kunt zich dus voorstellen dat, buiten de hoofdstad, het een erg uitgestrekt en kalm eiland is.

Een incentive reis naar Ijsland

Wat IJsland voor ons zo bijzonder maakt, is dat het uit allerlei verschillende landschappen bestaat. Aan de oost- en noordkust vindt u de bekende hoge fjorden en baaien. Het zuiden kent daarentegen weer veel vlakke zandvlaktes die ontstaan zijn door vroegere vulkaanuitbarstingen en het smeltwater. Ook zijn er in het zuiden veel gletsjertongen afkomstig van de grote ijskap in het midden van het eiland. Wij vinden IJsland een fantatische bestemming voor een incentive reis. 

Hoe verken je IJsland?

De IJslandse wegen zijn in- en rond de stad goed begaanbaar. Rondom het eiland loopt Ringweg 1 en deze weg is op enkele kleine stukken na volledig geasfalteerd. De wegen richting de bergen en het binnenland van IJsland bestaan vaak uit los grind. De bergwegen zijn smal en niet gemaakt om snel van a naar b te reizen. Daarom regelen wij bijna altijd huurauto’s voor de groepen om zo de omgeving te verkennen. De meeste wegen zijn echt goed en u kunt niet snel verdwalen: de bewegwijzering staat erg duidelijk aangegeven en goMICE zorgt voor een duidelijke routebeschrijving naar de activiteiten. Let er op dat het in IJsland verplicht is om altijd met licht aan te rijden, dag en nacht. Hier controleren de IJslandse autoriteiten ook streng op!

De Golden Circle bezoeken

De Golden Circle is naast Reykjavik het meest bezochte stukje van IJsland en dat is niet voor niets. In één dag kunt u namelijk heel veel moois zien en beleven. Om optimaal te kunnen genieten van de omgeving, plannen wij een bezoek aan de Golden Circle in aan het eind of begin van de dag, dan zijn er een stuk minder toeristen.

Een incentive reis naar Ijsland

Watervallen van Gullfoss

Een van de mooiste watervallen van IJsland is volgens ons toch wel de Gullfoss waterval. In ieder geval de meest indrukwekkende! Hij is erg breed en door de dubbele waterval stort het water met veel kracht naar beneden. U kunt tot heel dichtbij bij de waterval komen, dit maakt de ervaring extra bijzonder! In de jaren ’20 waren er plannen om er elektriciteit mee te gaan opwekken. Gelukkig is daar toentertijd een stokje voor gestoken, zodat we nog van deze waterval kunnen genieten.

Een incentive reis naar Ijsland

Hete warmwaterbronnen

Hverir, in de volksmond Námaskarö genoemd, is de bergpas tussen de Námafjall en de Dalfjall. Op de oostelijke helling, aan de voet van de Námafjall en vlak langs de ringweg, bevinden er kokende modderpoelen en zwavelbronnen. Vanaf deze berg heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

Natuurlijke hete bronnen

Dat IJsland het land is van de warmwaterbronnen en natuurlijke baden heeft u vast al eens gehoord. Na een dag genieten in de rauwe natuur kunt u gaan relaxen in een warm bad, met de mooiste uitzichten die u zich maar kunt voorstellen! De Blue Lagoon is één van de bekendste warmwaterbronnen en wordt niet voor niets de grootste toeristenattractie van IJsland genoemd: duur en erg druk. Myvathn Nature Baths stellen wij vaak voor als een veel beter alternatief. Het is goedkoper en waar u in de Blue Lagoon nooit de enige bent, is het in de Myvathn Nature Baths vaak heerlijk rustig. U heeft grote delen van het bad voor uzelf, wat natuurlijk weer bijdraagt aan een ontspannen ervaring. Deze baden liggen wel in het noorden van het land waardoor een bezoek iets meer tijd kost, maar zeker de moeite waard.

Wist u dat u beter geen sieraden kunt dragen tijdens een bezoek aan een warmtebrom; deze kunnen door het water zwart kleuren. Hetzelfde geldt voor uw haar. Wil u toch graag een kopje onder? Zorg er dan voor dat u van tevoren conditioner in uw haar doet en spoel dit niet uit!

Fjorden

Tijdens een groepsreis nemen wij een bezoek aan de IJslandse bergen en fjorden bijna altijd op in ons programma, zoals de Mjóifjördur. Dit is een lange en smalle fjord omgeven door hoge bergen, steile kliffen en prachtige watervallen. Deze fjord is oostelijk gelegen en ligt in het kleine dorpje Brekka, waar maar 42 mensen wonen. Hiermee is Brekka het kleinste dorp van IJsland, een ervaring op zich!

Reykjavik

De IJslandse hoofdstad slaan wij eigenlijk nooit over. Reykjavik is wellicht niet de eerste stad die in u opkomt wanneer u een groepsreis of incentive bestemming zoekt. Toch is Reykjavik wat ons betreft een leuke en unieke bestemming om enkele dagen door te brengen. Er is veel te zien, te doen en de omgeving is werkelijk prachtig. Wij verzorgen hier voor u verschillende en afwisselende activiteiten, zoals walvissen en dolfijnen spotten, de bijzondere architectuur van Harpa bewonderen en het Höfoi huis bezoeken (voor velen bekend door Wie is de Mol).

Een incentive reis naar Ijsland

Overnachten in IJsland 

Onze hotelpartner in IJsland is het Fossatún Country Hotel. Dit hotel biedt een indrukwekkend uitzicht op de Troll-watervallen en beschikt over een uitgebreide collectie van meer dan 3.000 vinylplaten!  Het seizoensgebonden restaurant serveert typisch IJslandse gerechten. U heeft toegang tot hot-tubs, er zijn barbecuefaciliteiten en er is een gedeelde lounge waar u naar (de 3000) vinylplaten kunt luisteren. Deze accommodatie is volgens ons een van de beste locaties van IJsland. Omdat er slechts acht kamers beschikbaar zijn, kennen wij voor grotere groepen andere unieke hotels in de omgeving.

Een incentive naar IJsland?

IJsland verzekert u van een geweldige belevenis; smeulende vulkanen, hete bronnen, afwisselende landschappen, idyllische gebouwen en een prachtige natuur. Wij nemen u graag mee naar deze avontuurlijke Scandinavische bestemming voor uw zakelijke groepsreis of incentive. Wij stellen een verrassend en origineel programma op en regelen de hele reis tot in de puntjes. Vraag een offerte aan, zodat wij samen met u kunnen brainstormen over alle mogelijkheden!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!