Header
Header

Een bezoek aan de Boeing fabriek

Wanneer je in de top 5 van internationale zakenreispartners staat, kom je nog eens ergens. Zo reisde een deel van het team van GoMICE vorige maand af naar Seattle, met een groot media bedrijf uit Nederland, om daar de enorme fabriek van Boeing te bezoeken. Tijdens het organiseren van MeetingsIncentivesCongressen en Evenementen hebben we vaak te maken met vliegtuigen die in deze fabriek worden geproduceerd. De hoogste tijd dus om zelf ook eens een kijkje achter de schermen te nemen. In deze blog nemen we je mee in onze reis naar de grootste vliegtuigbouwer ter wereld.

Bezoek aan de Boeing Fabriek Seattle - Ga met goMICE!

Vliegen in stijl

We waren het onderling al gauw eens. “We gaan naar de Boeing fabriek in Seattle dus we vliegen ook met een Boeing die kant op.” Het werd de Boeing 777-200ER van KLM die ons naar de andere kant van de oceaan bracht.

Vancouver

Na de perfect verzorgde vlucht verliep het inchecken op Vancouver International Airport prima. Onze eerdere ervaringen tijdens inspiratiereizen naar Vancouver werden maar weer eens onderstreept: Canadazen zijn uiterst vriendelijke mensen en je voelt je direct op je gemak in het land. Zelfs de jetlag was voor even vergeten. Na wat sightseeing in Noord Hollywood en een goede maaltijd besloten we ons klaar te maken voor de reis van 250 kilometer de volgende dag.

Border Control

Bij goMICE zijn we vaak op reis. Toch stonden ook wij wel even versteld van de inspectie aan de US border. De controles zijn flink aangescherpt sinds de laatste keer dat wij deze reis maakten. Na een grondige check konden wij onze reis vervolgen naar Everett, het plaatsje een kleine 50 kilometer boven Seattle, waar de Boeing fabriek is gevestigd.

Dé Boeing fabriek in Seattle

De Boeing fabriek in Seattle is het grootste gebouw van de wereld en dit feit wordt alleen maar duidelijker wanneer je aankomt op het complex. Wij stonden ons de eerste keer met open mond te verbazen over de omvang van het complex. De lijfspreuk “If it’s not a Boeing, you are not going” is niet voor niets.

Bezoek aan de Boeing Fabriek Seattle - Ga met goMICE!

Na de vriendelijke ontvangst door onze begeleider en een korte introductie kon de rondleiding door de immense fabriek van start gaan. In een vogelvlucht vlogen we over de loopbrug over de assemblagehal waar vliegtuigen in diverse stadia te aanschouwen waren. Een 777 met vleugels, een 737-800 zonder vleugels, Boeing’s zonder motor, Boeing’s met motoren en vliegtuigen met en zonder onderstel.

Bezoek aan de Boeing Fabriek Seattle - Ga met goMICE!

De begeleider van Boeing praatte ondertussen honderduit over de geschiedenis van Boeing, de diverse modellen en de verschillende bouwfases. Indrukwekkend waren de enorme motoren in de Boeing 777. Samen met het onderstel zijn de motoren van een vliegtuig het duurste onderdeel. Voordat de motor in een vliegtuig komt te hangen wordt middels een blok beton de spanning op de vleugels gehouden. Zou men dit niet doen klapt de vleugel direct omhoog en scheurt deze af. Daar is dus behoorlijk wat gewicht voor nodig. Erg indrukwekkend om te zien wat voor een precisie werk Boeing in de fabriek levert.

Bezoek aan de Boeing Fabriek Seattle - Ga met goMICE!

Bekijk ook de time-lapse video hieronder eens.

De rondleiding door de Boeing fabriek duurde ongeveer anderhalf uur waarna ruimte was voor vragen en nakletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Zowel de teamleden van GoMICE, als onze opdrachtgever en het personeel waren diep onder de indruk van de anderhalf uur die daarvoor gepasseerd was en vroegen de begeleider van Boeing de oren van het hoofd.

Een dergelijke fabriek eens dichter bij huis bekijken? Bezoek dan ook eens de Airbus fabriek in Toulouse, Zuid-Frankrijk! Een erg leuke tussenstop of uitje tijdens je vakantie naar het zuiden van Europa!

Quote van onze opdrachtgever: “Wat een sensationele tussenstop tussen 2 wereldsteden in! Perfect geregeld en gepland door goMICE!

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!