Header
Header

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam

De hippe havenstad Rotterdam is voor velen geen onbekende dag- of reisbestemming. Bekend om highlights als de Markthal, Hotel New York, de Kubuswoningen en de rijke historie die tot op de dag in de moderne stad gekoesterd wordt! Daarnaast mogen ook de bedrijvige wereldhaven, de meest uiteenlopende horecagelegenheden, mooie stadsparken en te gekke activiteiten niet vergeten worden! Ook Rotterdam heeft het klimaatakkoord ondertekend en werkt daarmee naar het doel om in 2050 een volledig klimaat neutrale stad te zijn. Een innovatie waar Rotterdam altijd wat op heeft voorgelopen; duurzaam leven in een stedelijke omgeving! De groene kant van het moderne Rotterdam ontdekken tijdens een groepsreis? Lees dan zeker verder!

Duurzame activiteiten in Rotterdam

Modernste, grootste en duurzaamste haven van Europa

Breng een bezoek per RIB-boten aan de haven van Rotterdam. De Rotterdamse haven is de grootste en belangrijkste haven van Europa en is zo’n 40 kilometer groot. In 2050 dient de haven vrijwel volledig te bestaan uit emissieloze industrie en scheepvaart, waarbij het nog steeds een epicentrum van bedrijvigheid en werkgelegenheid is. Om dit te realiseren wordt de emissie van bestaande industrie terugedrongen door CO2 afvang en opslag en de aanleg van warmtenetten voor gebruik van restwarmte. Na tussen de enorme containerschepen richting de aanmeerplaats te zijn gevaren, wordt jullie een veiligheidscap aangereikt en staan er fietsen klaar om de duurzame tour te starten, waarbij diverse innovaties van de haven bezocht worden. Na het zien van de ontwikkelingen benieuwd naar meer over de plannen voor de Rotterdamse haven en hoe dat er in 2050 uitziet? Dan is een bezoek aan FutureLand ook zeker de moeite waard!

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam!

Drijvende boerderij

Wel eens een bezoek gebracht aan een boerderij op het water? Waarschijnlijk niet! Maar daar kan in Rotterdam verandering in worden gebracht. De stad heeft namelijk een Floating Farm en is daarmee de eerste plaats ter wereld waar een drijvende boerderij te vinden is. Het dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij deze boerderij. En daarbij is het voor de Floating Farm het belangrijkste om de kwaliteit van het voedsel te verbeteren, de transport van voedsel te reduceren en voedselverliezen tegen te gaan. Tevens bestaat een groot deel van het dieet van de koeien uit organische reststromen afkomstig uit de stad. Dit houdt in dat de koeien gras van sportvelden in de buurt eten. Of aardappelschillen van een lokale verwerker krijgen of bierbostel van een aantal Rotterdamse brouwerijen. Zoals u hoort een fascinerende locatie die zijn steentje bijdraagt aan het verduurzamen van Rotterdam.

Eetbaar dak

De DakAkker is met zijn 1000 m2 de grootste, oogstbare openlucht dakboerderij in Nederland en Europa. Het dak dient als proefopstelling om te experimenteren met groenedaken, waarop groenten, eetbare bloemen en fruit verbouwd daarnaast worden. Ontdek tijdens een rondleiding dit bijzondere stadslandbouw fenomeen met alles wat erbij komt kijken. Combineer een rondleiding op de DakAkker met een verse lunch in de bijbehorende bistro. Of huur deze groene locatie af voor een gezellige buiten borrel! 😉

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam: de DakAkker!
Photos source: de DakAkker Rotterdam.

Sustainable Sleeping

Suitehotel Pincoffs****

Suitehotel Pincoffs is gevestigd op de moderne Kop van Zuid, en is één van de bekendste duurzame boutique hotels van Nederland! Zo is Pincoffs in het bezit van een Green Key Gold Certificaat. Een  onderscheiding die alleen toegekend aan organisaties die veel meer doen voor het milieu dan wettelijk noodzakelijk is en zich onderscheiden op een positieve manier. Daarnaast won het hotel in 2021 de Gaia Green Award en het ECO Leader keurmerk (Tripadvisor). De inrichting van het hotel bestaat veelal uit meubels die door kunstenaars zijn gemaakt van gerecyclede materialen en is antiek een nieuw leven ingeblazen! Na een fijne nachtrust in de comfortabele kamers staat u een heerlijk ontbijt te wachten bestaande uit fair trade of biologische producten. Op zoek naar een bewuste vergaderlocatie? Ook daarvoor bent u bij Pincoffs aan het juiste adres! Naast de uitstekend verzorgde vergaderruimtes, plant het hotel voor elk gezelschap die gebruik maakt van de locatie een boom in het ‘Pincoffs Panama Project’. Het motto van Pincoffs luidt dan ook ‘Groen met een Glimlach’!

Nhow Rotterdam****

Nhow Rotterdam is gevestigd in De Rotterdam; één van de bekendste gebouwen op tevens de Kop van Zuid. Nhow is pal aan het water gelegen en heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Dat is natuurlijk fantastisch, maar wat maakt dit hotel dan zo duurzaam? Nhow is een Green Key Gold hotel (hoogste onderscheiding in Nederland) en is onderdeel van NH hotels die mee doen aan een duurzaamheidsprogramma. Zo bezit het gebouw tal van hypermoderne en duurzame toepassingen, zoals energie producerende liften, innovatieve verwarmingsinstallatie en een koelsysteem met water uit de Maas. De 274 kamers beschikken daarnaast allen over badkamers gemaakt van recycled glas en het restaurant serveert meer vegetarische en vegan gerechten dan vlees- en visgerechten! Een duurzaam icoon op een geweldige Rotterdamse locatie om tijdens jullie groepsreis te overnachten!

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam
Photos source: Nhow Rotterdam.

Verantwoord culinair genieten

  • Backyard is een restaurant waar volledig plant-based gegeten kan worden: all day plant based, vegan friendly. Met zijn huiselijke uitstraling en een stadse achtertuin ideaal om met een kleine groep van een verantwoorde maaltijd te genieten.
  • Een locatie die zeer geschikt is voor een lunch of bite on the go, is de Fenix Food Factory. Bestaande uit allerlei foodstands onder één dak, gelegen aan het water op Katendrecht. Alle producten die hier gegeten en gedronken worden zijn lokaal of worden vers in het pand gemaakt. Als leuke extra kunnen alle producten ook gekocht worden om thuis van te genieten.
  • Bij Spirit staat respect voor mens, dier, milieu en economie elke dag centraal. De gerechten worden dagelijks vers bereid en zijn 100% biologisch en 100% vegetarisch (biologisch betekent geen chemische groei- en bestrijdingsmiddelen). Het unieke aan Spirit is dat alle gerechten worden geserveerd in buffetvorm met zo’n 50 verschillende gerechten. Voor ieder wat wils dus 😊

Spectaculair vervoer in Rotterdam

Maak tijdens jullie verblijf in de stad aan de Maas ook zeker gebruik van de duurzame, snelle en zeer comfortabele waterverbinding: de watertaxi! Deze elektrisch aangedreven, zero-emissie boten brengen u binnen no-time naar één van de 50 aanlegplaatsen verspreid door de stad. Een onmisbare Rotterdamse ervaring! 😉

Duurzame groepsreis naar het hippe Rotterdam!

Meer tips en inspiratie over zakelijk duurzaam ontmoeten en reizen?

Bent u na het lezen van dit blog benieuwd naar meer over de duurzame groepsreismogelijkheden in Rotterdam? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag met mee in uw groene groepsreis in Rotterdam. Toch liever afreizen naar een mooie duurzame bestemming in het buitenland? Laat u dan inspireren door 5 duurzame bestemmingen in Europa of Duurzame groepsreis naar Scandinavië.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!