Header
Header

Een inspiratiereis naar New York

Een inspiratiereis naar New York

In februari ontvingen we een mooie aanvraag van een strategisch creatief bureau uit Utrecht. Omdat zij een nieuw bureau in New York gaan openen wilden zij in de maand september met het hele bedrijf op inspiratiereis naar deze altijd bruisende bestemming. Doel van de reis: alle 40 medewerkers de energie van deze stad laten voelen! Belangrijk daarbij was dat de deelnemers een WOW-gevoel zouden krijgen bij de stad zelf én bij de zakelijkheid & professionaliteit van de stad.

Inspiratiereis-New-York

Op naar de Big Apple

Na een voorspoedig voortraject, waarin goMICE aandacht heeft besteed aan de kleinste details en er voortdurend overleg is geweest met de opdrachtgever, was het op een woensdag eind september zo ver: New York here we come! Nadat op Schiphol de jarige CEO werd toegezongen door de groep én iedereen was voorzien van een NY-Yankees pet vloog ik met de helft van de groep naar JFK. De andere helft van de groep volgde een uur later; in verband met risicospreiding had de opdrachtgever er namelijk voor gekozen om in twee groepen heen en terug te vliegen. goMICE legt deze optie altijd pro-actief aan een opdrachtgever voor en het is uiteraard aan de opdrachtgever waar men voor kiest.

Na een kleine 8 uur vliegen arriveerden de groepen lokale tijd rond 1 PM in het zonnige New York, we hadden de hele middag dus nog voor ons! Na een korte transfer stapten de deelnemers in één van de hipste buurten van Brooklyn uit de bus: DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass).

Inspiratiereis-New-York

Brooklyn Bridge

Een enorme Amerikaanse donut en vele foto’s later volgde een wandeling over de 1,8 kilometer lange Brooklyn Bridge. Onze vaste lokale contactpersoon en gids vertelde ondertussen veel over de  leefgewoonten van de New Yorkers en over de omgeving. Fun fact: om de sceptische New Yorkers van de sterkte van de brug te overtuigen heeft men in 1884 een parade van 21 olifanten (!) over de brug laten marcheren.

Inspiratiereis-New-York

Hoe dichter we bij Manhattan kwamen hoe groter de gebouwen werden. Enorm indrukwekkend om zo gezamenlijk met het hele bedrijf Manhattan in te lopen! Aan het einde van de brug stond de bus weer klaar om de groep naar een bijzonder 4 sterren hotel te brengen, gelegen op nog geen 500 meter van het wereldberoemde Times Square. Bij elke reis die wij organiseren is het van belang dat het aangeboden hotel kwalitatief is én past bij de wensen van de groep, uiteraard binnen het gestelde budget. Tijdens een eerdere groepsreis naar New York  dit jaar hebben Nadia en ik dit hotel specifiek voor deze groep geselecteerd en geïnspecteerd zodat we er zeker van waren dat het een goede match was voor deze groep.

Inspiratiereis-New-York

Een bijzonder diner

Na een kort opfris-moment en borrel bij de hip & happening hotelbar sloten we de dag af met een diner op een bijzondere locatie: Ellen’s Stardust Diner. Een bijzondere locatie want wat deze plek uniek maakt is dat de bediening zingt. Voor de meeste obers en serveersters is Ellen’s een opstapje naar het spelen in een musical op Broadway. Al met al een goede eerste dag van de reis!

Inspiratiereis-New-York

Samen genieten van indrukwekkende activiteiten

De dagen erop werd er volop genoten door de groep. Naast een aantal zakelijke meetings en business-visits stonden er vele activiteiten op het programma. Zo ging de groep bootcampen in Central Park onder leiding van een zeer gespierde instructeur en werd de stad ontdekt middels een door het bedrijf zelf ontworpen (en daardoor een bijzondere en persoonlijke) CityGame.

Inspiratiereis-New-York

Eén van de hoogtepunten van de reis was een 1,5 uur durende speedboottour.

Inspiratiereis-New-York

In dezelfde speedboten die CNN inzet wanneer er breaking news is genoot de groep van het spectaculaire uitzicht. Het blijft bijzonder om onder de bruggen door te varen en het Vrijheidsbeeld van een paar meter afstand te bewonderen! Uiteraard hadden wij van goMICE er voor gezorgd dat de speedboten waren voorzien van het bedrijfslogo van onze opdrachtgever. It’s all in the details!

Inspiratiereis-New-York

Unieke diners

In de avonden stonden er diners bij bijzondere locaties op het programma; er werd gedineerd op een rooftop inclusief wijngaard in de Brooklyn Navy én er werd genoten van een shared dinner bij één van de meest gewilde restaurants van NYC.

Inspiratiereis-New-York

Normaal gesproken neemt dit restaurant geen boekingen aan van groepen bestaande uit meer dan 30 personen maar omdat wij al meerdere malen met veel plezier met dit restaurant hebben samengewerkt maakten zij voor deze groep een uitzondering!

Inspiratiereis-New-York

Uiteraard werd later op de avond ook het nachtleven goed ontdekt en werd er weinig geslapen in the City That Never Sleeps.

Inspiratiereis-New-York

Trump in town!

Wij raden onze groepen altijd aan om weinig bus transfers in te zetten en zo veel mogelijk gebruik te maken van het populairste vervoermiddel onder New Yorkers: de metro. Ook deze reis was het inzetten van Metrocards een goede keuze. De metro is namelijk veilig, gemakkelijk, rijdt 24/7 en onze ervaring leert dat de metro vele malen sneller is dan de bus.

Inspiratiereis-New-York

Deze week kwam de kaart erg goed van pas: door grote drukte in de stad in combinatie met vele straatafzettingen stond Manhattan een groot deel van de tijd muurvast. Reden van deze drukte was het feit dat President Trump en een groot aantal wereldleiders in town waren in verband met de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. We hebben Trump overigens helaas niet gezien. ?

Mission complete

Wij vinden het erg belangrijk om naast een uniek programma ook een aantal rustmomenten en vrije tijd op te nemen in het reisschema.

Inspiratiereis-New-York

Vaak zijn er specifieke landmarks die deelnemers op eigen gelegenheid willen bezoeken of vindt men het fijn om souvenirs voor het thuisfront te kopen óf om gewoon even lekker op een terrasje te gaan zitten. De laatste dag konden deelnemers dan ook op eigen gelegenheid genieten van het moois dat New York te bieden heeft.

Inspiratiereis-New-York

Na een laatste gezamenlijke borrel met een spectaculair uitzicht op het Empire State Building werd er in twee groepen teruggevlogen naar Amsterdam waar de deelnemers op zondagochtend zowel moe als vol nieuwe energie landden. Mission complete!

Meer weten over onze reizen?

Bent u geïnteresseerd in een reis naar  New York of naar een andere bestemming? Vraag vrijblijvend informatie of een offerte op!

Quote opdrachtgever:

Rogier IJzermans, CEO:

Je was geweldig Lotte, serieus! Volgende keer klop ik zeker weer bij jullie aan. Vond het echt top geregeld, met alle details die ik belangrijk vind erbij. Heel fijn! We hebben het geweldig gehad!

Inspiratiereis-New-York-103

Fotocredits: Iris van den Broek en Frederik Pot

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!