Header
Header

Ervaar Puur Holland: Volendam & de Zaanse Schans

Ervaar Puur Holland: Volendam & de Zaanse Schans

Natuurlijk is het geweldig om de Nederlandse bodem zo nu en dan in te ruilen voor het buitenland. Echter wordt de schoonheid, authenticiteit en veelzijdigheid van ons eigen land hierdoor vaak vergeten. Wij van goMICE kunnen na vele jaren ervaring in het organiseren van onder andere meetings en incentives in zowel het binnen- als buitenland, beamen dat Nederland ook een zeer geschikte bestemming is voor een onvergetelijke meeting of incentive reis!

In dit blog nemen wij u dan ook graag mee naar twee oer-Hollandse plekken in Noord-Holland en delen we onze favorieten voor bedrijfsuitjes of klantdagen. Uiteraard wanneer het past bij de doelgroep, eventueel aangevuld met inhoudelijke onderdelen en altijd met verrassende elementen om er een onvergetelijk LIVE moment van te maken. Ervaar Puur Holland met goMICE!

Naast dat Noord-Holland rijk is aan vele moderne steden, zijn er op zo’n 30 minuten boven de bruisende hoofdstad Amsterdam verschillende pittoreske Nederlandse plaatsen te vinden. Plaatsen waarbij u direct het unieke gevoel beleeft alsof u honderden jaren terug in de tijd treed. Zo ook bij het oude vissersdorp Volendam en het UNESCO werelderfgoed op de Zaanse Schans.

Volendam: boten, klederdracht en vis!

Volendam, het vissersdorp aan het Markermeer waarvan de visserscultuur, pittoreske huizen en de traditionele klederdracht wereldwijd bekend zijn. Wij delen graag een aantal van onze favoriete groeps-activiteiten in Volendam:

  • Foto-opdracht in het Volendamse Doolhof. Het Doolhof is het oudste deel van het centrum van Volendam, waar karakteristieke huizen te vinden zijn. De sfeervolle, smalle straatjes zijn van elkaar gescheiden door kleine grachten en ophaalbruggetjes. Met wat inlevingsvermogen is het goed voor te stellen hoe het dorp er vroeger uit heeft gezien! Natuurlijk wilt u deze plek graag vastleggen… maar welk team weet het beste ambachtsverhaal te bedenken en dit vast te leggen in een pakkende fotorapportage in het Doolhof?!
  • Rondleiding in palingrokerij. Paviljoen Smit Bokkum is dagelijks actief met het ambachtelijk roken van vis, waaronder de beroemdste paling van de wereld. Leer meer over hoe de paling gevangen, verwerkt en gerookt wordt. En proef de door u zelf gerookte paling tijdens een heerlijke lunch!
  • Boottocht naar, en bezoek aan Marken. Stap aan boord van de luxe veerboot, welke exclusief voor uw groep is afgehuurd, en geniet van een korte overtocht naar het schiereiland Marken. Wandel onder begeleiding van een lokale gids op Marken langs de pittoreske huizen, de boten in de haven, bezoek de vuurtoren en ervaar het dorp als een groot openluchtmuseum! Wilt u langer genieten van het uitzicht over het water en wilt u graag een zakelijk aspect toevoegen aan de incentive? Dan leent de VIP ruimte aan boord zich perfect voor een compleet verzorgde vergadering!
  • Een kiekje in Volendammer klederdracht. Waar vele bekende Nederlanders en internationale sterren u voor gingen, kunnen u en uw collega’s niet achterblijven om een foto in traditionele Volendammer klederdracht te laten maken! Een onvergetelijk moment vol hilariteit om voor eeuwig met elkaar vast te leggen!

Ervaar Puur Holland: Volendam & de Zaanse Schans.

Beleef de Zaanse Schans!

Ontdek de oer-Hollandse pracht van de Zaanse Schans, een uniek stuk werelderfgoed van Nederland waar net als in Volendam de geschiedenis voelbaar is. Van een klompenmakerij tot ambachtelijke bakker en van kaasmakers tot de wereldberoemde molens, het is allemaal te vinden op deze plek! Ook hier een aantal favorieten van goMICE op een rij:

  • Varen langs Nederlands erfgoed. De Zaanse Schans is zeer goed te bereiken per auto en bus. Maar wat is er leuker dan gebruik te maken van het naastgelegen water? Stap aan boord van de exclusief afgehuurde boot die aanmeert in Zaandam en zie de molens in de verte verschijnen. Geniet desgewenst van een drankje en een hapje terwijl u met elkaar langs de monumentale pakhuizen en fabriekspanden vaart.
  • E-Chopper tour. Om een goed beeld te krijgen van de Zaanse Schans is het erg leuk om een e-chopper tour door de omgeving te maken. Er zijn verschillende routes waarbij de karakteristieke huizen en het uitzicht op te molens goed tot hun recht komen. Draai de sleutel om en rijd weg op deze milieuvriendelijke, stoere bikes!
  • Chocolade workshop in een molen. Hoe maakt u chocolade van cacaobonen? En wat is de échte smaak van chocola? Tijdens de workshop in een historische cacaomolen leert u, omringd door honderden chocoladerepen, volgens traditionele 18e-eeuwse technieken en cacaobonen te kraken en te verwerken tot cacaopasta. Uiteraard wordt er aansluitend uitgebreid geproefd van de verschillende chocoladesoorten.

Beleef de Zaanse Schans: een echte puur Holland ervaring.

Bijzonder overnachten in de omgeving

Inntel Hotel Zaandam

Om in de nostalgische, authentieke sferen te blijven kan een overnachting in één van de meest unieke hotels van Nederland niet achterblijven. De prachtige gevel van het Inntel Hotel Zaandam doet namelijk lijken alsof het hotel uit een opeenstapeling van losse groene Zaanse huisjes bestaat. Zaandam is zowel nabij Volendam als de Zaanse Schans gelegen en biedt hiermee een ideale locatie voor een aangename overnachting. De hotelkamers van het Inntel zijn ingericht naar de hedendaagse luxe en comfortstandaarden, afgewisseld met historische elementen uit de Zaanstreek. Dit maakt de Puur Holland beleving zeker compleet!

Bijzonder overnachten in Hollandse stijl tijdens jullie Puur Holland incentive reis.

Zaan Hotel Zaandam

Naast het Inntel Hotel leent ook het Zaan Hotel zich voor een luxe overnachting in Zaanse stijl! Hier kenmerkt de in het oog springende gevel zich tevens aan de traditionele groene Zaanse huisjes. Het interieur van het Zaan Hotel is in Boutique-stijl en ademt warmte en luxe. De stijl is terug te zien in de elegante hotelkamers, welke eveneens moderne voorzieningen en groot comfort bieden.

Uw Puur Holland ervaring met goMICE

Bent u ook zo enthousiast over de bijzondere mogelijkheden in een “Puur Holland” thema en bent u benieuwd naar de opties passend bij uw organisatie? goMICE is úw partner voor de organisatie van meetings, events en incentive reizen. Ook in Nederland! Met onze Stretch-methode denken we daarnaast ook nog mee hoe u vroegtijdig kunt beginnen met het informeren, enthousiasmeren en het prikkelen van uw doelgroep. Zo zet u uw boodschap nog meer kracht bij en zorgen wij dat uw volgende LIVE moment wordt gerealiseerd met nog meer impact en resultaat!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!