Header
Header

Europa bezoeken tijdens Corona 2021 – deel 1: Luzern & Heidelberg

Europa bezoeken tijdens Corona editie 2021 – Deel 1: Luzern & Heidelberg

Heel langzaam wordt reizen weer gemakkelijker. Daarom hebben we besloten om net als vorig jaar, ook dit jaar weer door Europa te gaan reizen. Zo kunnen we zelf ervaren hoe het is om te reizen met de reisapp en inreisbewijzen die elk land op haar manier vereist. We wilden een gevoel krijgen waar onze zakenreizigers en ook groepsreizigers tegenaan zouden kunnen lopen tijdens een reis. Daarom hebben we 7 landen bezocht, samen met onze 2 zoons (allen volledig gevaccineerd en reizend met de app). Vanaf Monaco werd ons gezelschap aangevuld met 2 vrienden van onze zoons. Zoals ieder jaar hebben we verschillende van onze vaste partners en leveranciers bezocht en er gelijk een vakantie van gemaakt. Vandaag neem ik, Anita van Maanen – Managing Director goMICE, u mee op onze eerste stops tijdens onze reis door Europa in Corona-tijd: Luzern & Heidelberg.

Op weg naar Duitsland

We reisden op 13 juli 2021 met de auto naar Heidelberg in Duitsland, waar aan de grens overigens geen Corona-controles waren, en verbleven in hotel Europaischer Hof. Een uitstekend hotel, middenin de stad. Dit hotel is zeer aan te bevelen voor zakenreizigers. Het is van alle gemakken voorzien, heeft een uitstekende keuken en een gezellige bar om even bij te komen van een drukke dag. De mondkapjes waren hier uit het straatbeeld verdwenen. Alleen in de binnenruimtes werd nog geadviseerd deze te dragen.

Deze Duitse stad is een mooie bestemming aan de Neckar (zijrivier van de Rijn) met een prachtig Middeleeuws kasteel: Schloss Heidelberg. Daarnaast is Heidelberg een gezellige studentenstad (wat erg fijn was voor onze zoons) en zijn er sfeervolle restaurants en leuke bars te vinden.

Ons dagprogramma wijkt altijd een beetje af van dat van onze zoons. Wij gingen op pad om een aantal hotels en restaurants bezoeken en de jongens gingen de studentenstad verkennen (lees: bezochten een aantal bars), waarna we na ons werk weer samen kwamen voor een gezellig diner in onze favoriete gaststube. Hier genoten we meteen van onze eerste Wienerschnitzel.

Europa bezoeken tijdens Corona 2021 - deel 1: Luzern & Heidelberg

De grens over naar Zwitserland

De volgende dag werd koers gezet naar Luzern in Zwitserland. Ook hier aan de grens geen Corona-controles. Luzern is één van onze favoriete steden als het gaat om een mooie tussenstop op weg naar het zuiden. Daarnaast is deze stad voor ons ook een belangrijke tussenstop, omdat deze prachtige bestemming dicht bij Zurich ligt én een belangrijke zakenreisbestemming is. Mondkapjes werden ook hier alleen nog in de binnenruimtes geadviseerd.

In Luzern verbleven we in Hotel des Balances, één van onze vaste leveranciers, en bezochten daarnaast nog 2 andere hotels: het Schweizerhof (lees hierover meer in mijn corona-reisblog van vorig jaar) en het Grand Hotel National. Alle drie de hotels bevelen wij zeer aan en het was fijn te horen dat de hotels weer langzaamaan richting 70% bezetting kropen.

Gedineerd hebben we in één van onze favoriete retaurants aan de rivier: de altijd gezellige Rathaus Brauerei. Hier staan de lekkerste Zwitserse gerechten op de kaart, uiteraard vergezeld met heerlijke tapbiertjes.

Europa bezoeken tijdens Corona 2021 - deel 1: Luzern & Heidelberg

Nog meer spanning in de zomer van 2021

Overigens heb ik Luzern nog nooit zo beleefd zoals deze keer, want ook hier had men te kampen met mogelijke overstromingen en was men zeer waakzaam. Langs de Reuss (rivier) welke uitstroomt bij het Meer van Luzern, waren opblaasbare buizen met zand aangebracht. Die nacht was “de nacht van de waarheid”; zou de rivier overstromen of niet…..? Gelukkig was de volgende ochtend het gevaar geweken!

Volgende stop: Lugano, net nog geen Italië maar je proeft de Italiaanse sfeer daar meteen. Na de Gotthardtunnel knapte het weer (zoals altijd) enorm op en gingen we van 20 naar 30 graden.

In mijn volgende blog vervolg ik de route naar Lugano & Turijn. Leest u weer mee?

Anita van Maanen,
Managing Director goMICE

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!