Groepsreis naar historisch Gent? Ideale stedentrip vol fun en cultuur!

Groepsreis naar historisch Gent? Ideale stedentrip vol fun en cultuur!

Een incentivereis met uw organisatie maken, maar liever niet met het vliegtuig reizen? Dan is een reis naar één van onze naasten buren een heel goede optie! Zo reisden we recent met een groep per bus naar het mooie Vlaamse Gent! Binnen ongeveer drie uur zet u voet op deze super toffe bestemming voor groepen. Waarom? Dat leest u in deze blog waarin wij u meenemen in het groepsreisprogramma.

Gezellig Gent

Gent heeft alles te bieden voor een geslaagde incentivereis. Ten eerste ademt de stad gezelligheid en historie, wat terug te zien is in de vele historische gebouwen, mooie pleinen, prachtige gevels en charmante grachten. De Belgen leven bourgondisch en weten op het gebied van eten en drinken wat heerlijk is! Zo zijn er in Gent diverse gezellige cafés te vinden waar Belgische (speciaal)bieren geproefd kunnen worden. Maar ook voor de niet-Bourgondische liefhebber is er genoeg keus met de vele duurzame en vegetarische restaurant spots. Daarnaast zijn er unieke groepsactiviteiten te ondernemen, van sportief of cultureel tot aan teambuilding of spectaculair.

Groepsreis naar historisch Gent? Ideale stedentrip vol fun en cultuur!

Dag 1: De heenreis met een heerlijk welkomstdiner in het hotel

Na een week hard werken stond er voor onze groep een bus te wachten bij het kantoor om de groep vervolgens naar Gent te brengen voor de welverdiende incentivereis. Het was ongeveer 2 uur rijden naar het Ghent River hotel****, waar de groep de aankomende dagen zou verblijven. Een sfeervol hotel in het centrum van de stad aan de oevers van de Leie. Na de check-in volgde een 3-gangendiner in het hotel, waar een klassieke Gentse stoverij gekozen kon worden. Want je kan natuurlijk niet in België zijn geweest zonder een stoofpotje te hebben genuttigd! Na het diner was de avond vrij naar eigen besteding. Sommigen verkenden het bruisende nachtleven, terwijl een ander deel van de groep een drankje in de hotelbar deed of alvast naar de kamer ging.

Groepsreis naar historisch Gent? Ghent River Hotel.Photos by: Ghent River Hotel. 

Dag 2: Op ontdekking met de Vespa en per boot

Op de tweede dag stonden leuke groepsactiviteiten op de planning. De wekker ging voor velen om half 9 (wat voor sommigen wat vroeg was na de vorige nacht), maar uiteindelijk stond iedereen op tijd klaar voor de Vespa tour. Helaas regende het, maar dat mocht de pret niet drukken! De Vespa tour ging door de buitenstad van Gent, waar we de mooiste huizen zagen. Onderweg werden we begeleid door zes ‘wegpiraten’ die het hele verkeer voor ons tegenhielden. Als echte VIP’s ?. Na de frisse tocht op de Vespa stond er een overheerlijke 3-gangen lunch op ons te wachten in het Groot Vleeshuis. Hier kon de groep even opwarmen van de Vespa tour. Nadat de groep weer was opgeladen na de vullende lunch was er ruimte voor wat vrije tijd. Eind van de middag kwam de groep weer bijeen voor een boottour door de grachten, inclusief gids, drankjes en hapjes! Tijdens de boottour werden allerlei leuke weetjes verteld over de stad. Wist je bijvoorbeeld dat er in Gent een verkiezing is voor het lelijkste gebouw?

Na de boottour was het tijd voor een gezellige feestavond! We hadden een brouwerij exclusief afgehuurd voor de groep, waar eerst een kleine bierproeverij met rondleiding gehouden werd.
Aansluitend vond het diner plaats en ging de voetjes van de vloer tijdens de feestavond met DJ.

Groepsreis naar historisch Gent? Ideale stedentrip vol fun en cultuur!

Dag 3: Laatste zonnige dag

De laatste dag scheen de zon fel en had de groep vrije tijd voordat de bus om 11:30 uur weer richting het kantoor terug reed. De vrije tijd werd ingezet om een souvenir te scoren voor het thuisfront, een kasteel te bezoeken óf nog een echte Belgische wafel te bemachtigen.

Ook binnenkort samen met uw collega’s of zakenrelatie proosten met een Belgisch speciaalbiertje in Gent? Wij hebben het netwerk, de ervaring, de tools én het enthousiasme om van deze reis een fantastische belevenis te maken.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!