Header
Header

Het bedrog van Noord-Korea

Het bedrog van Noord-Korea

Wij organiseren regelmatig bijzondere inspiratiereizen voor opdrachtgevers uit diverse branches. In dit blog lees je meer over ons indrukwekkende grensbezoek in Noord-Korea.

goMICE organiseerde dit bezoek voor een internationaal expanderende organisatie in samenwerking met Pim van den Berg van Perspectives, naar het grensgebied van Noord-Korea waar een rondleiding mogelijk is en een kijkje over de grens een optie is. Inspiratie maar ook een realisme push was een van de redenen van het bezoek.

Noord Korea een ongelooflijk grensbezoek | goMICE InspiratiereizenHet grensbezoek in Korea

  • Seoul ligt op slechts 56 kilometer van de grens met Noord-Korea.
  • Een bizar contrast tussen een supermoderne open metropool en een wereld die gesloten is, stilstaat en waar niets mag.
  • Een vergelijk met de Berlijnse Muur is zeker op zijn plaats.
  • In het stukje No-Mansland op de grens liggen 2,5 miljoen landmijnen verstopt en aan weerszijde van de grens staan de zwaarste wapens constant op elkaar gericht.
  • En dan te bedenken dat familieleden aan weerszijde van die grens wonen en elkaar nooit meer zien.

Noord Korea een ongelooflijk grensbezoek | goMICE Inspiratiereizen

Het bedrog van Noord-Korea

Noord-Korea heeft in het vizier van die verrekijkers (zie de foto hieronder) een aantal “fake-steden” opgetrokken, facades van woningen en appartementencomplexen waar niemand woont. Dit alleen om de schijn van een gelukkig land op te houden.

Noord Korea een ongelooflijk grensbezoek | goMICE Inspiratiereizen

Een indrukwekkend en ongelooflijk grensbezoek

Een bezoek aan deze grens maakt je een ander mens en je waant je in een tijdperk waar je liever niet aan wilt terugdenken. Om die reden hebben we een filmpje toegevoegd wat meer emotie oproept dan 100.000 woorden. Bekijk het indrukwekkende filmpje hieronder en oordeel zelf.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!