Header
Header

Het roer om!

Het roer om!

(Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het Transavia Magazine)

Nadat Rob en Anita beiden carrière maakten bij grote internationale bedrijven, hebben zij het roer omgegooid. Van jongs af aan wisten ze – toen nog onafhankelijk van elkaar – dat zij ooit zelf wilden ondernemen. Met goMICE volgen zij hun passie door op maat gemaakte zakenreizen voor groepen te organiseren.

Rob: “We leerden elkaar 20 jaar geleden kennen. Het bedrijfsleven, de onpersoonlijke zakelijke onder­ handeling en de ratrace gingen ons steeds meer tegen staan. We droomden over een eigen bedrijf en voelden veel zaken ‘beter’ te kunnen dan onze bazen. Ruim 13 jaar geleden zijn wij op een klein kantoortje van 40m2 in Rotterdam in het diepe gesprongen.”

Anita: “Het zit ons in hart en nieren om het mensen naar de zin te maken en ze onvergetelijke belevenissen te bezorgen. Voor mij was de keuze om reizen te gaan organiseren logisch. Na mijn studie reisde ik zes jaar de wereld over met groepen van zo’n 50 man uit de Verenigde Staten. Ik genoot met volle teugen van het ontdekken van nieuwe culturen, maar wat ik vooral fijn vond, is vandaag dé filosofie achter goMICE: Deelnemers een unieke ervaring meegeven. Daar krijgen we energie van, doen we alles voor en het liefst nog een stap extra.”

Rob: “Onze naam legt precies uit wat we doen, namelijk het actief organiseren van MICE. MICE staat voor Meetings, Incentives, Congressen, Events. Daarnaast organiseren we  ook inspiratiereizen. Nu zetten we zelf de voeten in de klei, keihard werken, maar met nog meer plezier en passie dan in alle vorige jobs. goMICE is aangesloten bij de wereldwijde zakenreisorganisatie UNIGLOBE Travel International en inmiddels uitgegroeid tot ruim 40 medewerkers verdeeld over onze drie vestigingen in Rotterdam, Goes en Arnhem.”

gomice-team

‘Wij duiken eerst in de wereld van de klant’
Rob: “Voordat we het reisprogramma samenstellen, duiken we eerst in de wereld van de klant. De uitkomst van onze bevindingen, het DNA van de klant en het doel van de reis zijn de ingrediënten waarmee we een bijzonder en op maat gemaakt reis­ programma samenstellen. Zo nodig gaan we, al dan niet samen met de opdrachtgever, van tevoren nog op inspectiereis om er zeker van te zijn dat alle onderdelen van de reis perfect passen bij de wensen en de doelen van de klant.”

Anita: “Omdat we IATA gecertifi­ ceerd zijn, kunnen we zelf, zonder tussenpersoon, vliegtickets recht­ streeks bij de verschillende airlines boeken. Ook voor de rest van de reis, houden wij zo veel mogelijk alles in eigen hand. Vanaf het eerste contact tot en met de begeleiding ter plaatse. Dit is niet alleen kosten­ besparend, maar maakt ook dat we niet afhankelijk van derden zijn als het gaat om de kwaliteit van hotels, restaurants en overige leveranciers op de bestemming. Wij ontzorgen voor honderd procent, zodat alle deelnemers optimaal van de reis kunnen genieten.”

‘Alles draait om een fantastische beleving’
Rob: “We houden niet alleen de bedrijfsfilosofie in de gaten, maar ook de algemene trends zoals duur­ zaamheid, de wens om ‘unplugged’ te gaan en de vraag naar onontdekte bestemmingen en actieve meetings. Daarnaast zijn gezelschappen vaak van internationale samenstelling
en komen aanvragen korter voor vertrek binnen. Dat vraagt veel flexibiliteit van je organisatie.”

Anita: “Het zoeken naar unieke MICE bestemmingen is één van de leukste dingen van ons vak. Zo zijn we bijvoorbeeld voor diverse klanten al volop bezig met de mogelijk­ heden van de wereldtentoonstelling in Dubai in 2020/21. Omdat we al veel reizen naar Dubai hebben georganiseerd, kennen we de stad en de omgeving tot in detail. In combinatie met een bezoek aan EXPO 2020 biedt deze bestemming geweldige kansen voor een Meeting, Incentive, Congres of Event met een fantastische beleving en daar draait alles om.”

EXPO 2020 – Welcome the Future

Van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 vindt de wereldtentoonstelling plaats in Dubai, waar 190 landen zich op unieke wijze presenteren. Zo komt er in het USA paviljoen een simulatie van de Virgin Hyperloop One, waarmee energiezuinig reizen over land en ondergronds met een snelheid van ruim 1.000 km per uur mogelijk moet worden.

Bekijk het oorspronkelijke artikel in het Transavia Magazine hier.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!