Header
Header

In 8 dagen 5 wereldsteden. Stad 3: Shanghai

In 8 dagen 5 wereldsteden. Stad 3: Shanghai

In dit blog lees je het vervolg op mijn serie: in 8 dagen 5 wereldsteden. De andere blogs nog niet gelezen? Lees deze dan eerst:

Shanghai

Zeven jaar geleden was ik voor het laatst in Shanghai. Het was een chaotische stad waarin het verkeer niet was geregeld en straten niet schoon waren. Maar toen ik dit jaar aankwam viel mijn mond open: wat een wereldstad, perfect georganiseerd, schone straten, schoon openbaar vervoer en een prima logistiek van het wegennet.

Shanghai is met recht een van de parels van Azië om een bezoek aan te brengen, bijvoorbeeld voor een mooie inspiratiereis. Onderstaande video is zeker de moeite waard om te bekijken, voor een snelle impressie.

De Maglev Train

Een spectaculair begin van de reis naar de stad is de Maglev Train. Met vertrek vanaf Pudong Airport reis je met een topsnelheid van 431km per uur direct naar de stad. Je legt dan maarliefst 27 kilometer over de magneetbaan af in slechts 7-8 minuten.

De stad Shanghai

Shanghai is enorm groot en een retailverkenning doe je niet zonder een goede voorbereiding. We kozen voor het bestaande winkelgebied rondom Nanjing Road die uitloopt naar The Bund met een prachtig uitzicht op Pudong.

Een ander nieuw winkelgebied is Huaihai Road. Mooi om daar de flagshipstores te zien van formules uit Japan (MUJI) naast de 3 grootste sportmerken van de wereld: Adidas, Nike en.. Under Armour. Die laatste is spannend, anders en gaat zich zeker mengen in de strijd tussen Nike en Adidas.

Dineren aan The Bund

Eten en drinken moet je ’s avonds zeker een keer doen aan The Bund. Hier staan oude Britse en dus koloniale gebouwen langs de rivier met uitzicht op de wolkenkrabbers van Pudong.

In-8-dagen-5-wereldsteden-6-Shanghai

Maar Shanghai is groot en eten in The French Concession is ook geweldig, hier waan je je ook in de koloniale tijd.

Shanghai - In 8 dagen 5 wereldsteden bezoeken | Retailreizen, Inspiratiereizen, Studiereizen van goMICE

Het beste hotel ter wereld: Park Hyatt

Qua hotel is er eigenlijk maar 1 hotel ter wereld waar ik zelf het liefst verblijf en dat is het Park Hyatt in Pudong! Zeven jaar geleden sliepen we daar ook met een groep en dat gaan we zeker weer doen! Dit hotel is een absolute aanrader qua uitstraling, service, kwaliteit van de kamer en badkamer, het eten en drinken, maar zeker ook de spa met zwembad op de 83e (!) verdieping. En wat een uitzicht over de stad!

Shanghai - In 8 dagen 5 wereldsteden bezoeken | Retailreizen, Inspiratiereizen, Studiereizen van goMICE

Dit is een hotel waar je met pijn in het hart de deur achter je kamer sluit en waarvan je een ding zeker weet: die ervaring wil ik nog een keer meemaken!

Milieuvervuiling in Shanghai

De tol die betaald wordt voor de groei in Shanghai is helaas het milieu. De smog in de stad is echt wel heftig te noemen en men kijkt iedere dag eerder op de SMOG-Meter dan op de temperatuurmeter. Oorzaak zijn de kolencentrales in het land waar ze echt snel van af moeten. In onderstaande timelapse video krijg je een goed beeld van de smog in Beijing.

De 1000 jaar oude Qibao Market

Bij vertrek uit de stad kiezen we niet voor de Maglev terug naar de airport maar vertrekken we vanaf een andere airport namelijk Shanghai Hongqiao. De reden is dat we dan onderweg naar de airport een mooie stop kunnen maken op de historische Qibao Market (vertaling: Seven Treasures).  De Qibao Market is ook wel bekend van de film: Mission Impossible III. Genieten is het hier van wandelingen langs het kanaal, traditionele huizen, tuinen, tempels en natuurlijk veel kleine winkeltjes en restaurants. Een perfecte laatste stop voordat we verder naar Tokio vliegen!

Shanghai - In 8 dagen 5 wereldsteden bezoeken | Retailreizen, Inspiratiereizen, Studiereizen van goMICE

Tot slot

Aan het milieu in Shanghai wordt hard gewerkt, maar de stad zelf is weergaloos mooi en groot. Een bezoek zeker waard voor niet alleen retail fans, maar zeker ook voor architectuur, het bijwonen van een event, incentive of studiereis. Wij nemen Shanghai in ieder geval op in het programma! Na Shanghai bezoek ik Tokio, een van de mooiste steden van de wereld, alsook een van de meest bijzondere landen om te bezoeken!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!