Header
Header

In 8 dagen 5 wereldsteden. Stad 4: Tokio

In 8 dagen 5 wereldsteden. Stad 4: Tokio

In dit blog lees je het 4e vervolg op mijn serie: in 8 dagen 5 wereldsteden. De andere blogs nog niet gelezen? Lees deze dan eerst:

Twintig jaar verder in de toekomst: Tokio!

Zo’n 20 jaar voorlopen op de Westerse wereld is iets wat wij niet gewend zijn, maar in Tokio wel! Infrastructuur, orde, kwaliteit van eten en drinken maar ook de sociale omgang en respect voor de natuur zijn allemaal elementen die veel beter zijn ontwikkeld en ingericht dan bij ons in Europa. Ik vind Tokio de mooiste stad op de wereld!

Tokio en Japan. Enkele Facts & Figures

Vanuit Shanghai is het zo’n twee uurtjes vliegen naar Tokio. Vanaf de airport gaat er een directe verbinding naar het Centraal Station midden in het centrum van de stad. In Tokio wonen in de stad zelf circa 8 miljoen mensen (in de agglomeratie 36 miljoen!) en de bevolkingsdichtheid bedraagt maar liefst 4000 inwoners per km2. Dit is ongeveer vergelijkbaar met Amsterdam, alleen Tokio is even wat groter.

Het is een land met veel bergen en aardbevingen (circa 30 per dag en die voelden we overigens ook regelmatig) en dus is het bewoonbare deel beperkt. Men gaat zuinig om met de ruimte en daar komt ook het diepe respect voor de natuur uit voort.

Hoe kun je het best Tokio ontdekken?

De infrastructuur is perfect geregeld en dus kiezen we voor een hotel rondom het Centraal Station als perfecte uitvalsbasis. Tokio zien we niet alleen voor de retail, maar met name voor de infrastructuur, architectuur, cultuur en het eten en drinken.

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, Japan

Tokio is een stad die je moet beleven en dat betekent veel lopen en reizen om zoveel mogelijk te zien in een paar dagen. Het aantal highlights is dusdanig veel dat ik er maar een paar kan uitkiezen in dit blog:

  • De beroemde Shinjuki Fish Market
  • Eten via een iPad
  • The Love Hotels
  • Het vieren van het Leven!

Hieronder lees je er meer over! Als je meer informatie en achtergronden wilt over retail- en/of studiereizen mail mij dan gerust even via hello@gomice.nl.

Shinjuki Fish Market

Japanners eten 3 keer zoveel buitenshuis dan Nederlanders. Een van de oorzaken hiervan is dat er simpelweg geen ruimte is voor een supermarkt en een parkeerplaats. Bovendien is het eten van dusdanig goede kwaliteit en prijs dat je daar zelf niet tegenaan kunt koken.

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, Japan

Een andere oorzaak is dat door de drukte in de stad, op tijd thuis zijn voor het eten vaak niet mogelijk is. Daarom wordt er ook vaker gekozen na het werk buitenshuis te eten.

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, Japan

En buitenshuis eten doen veel Japanners bij de Shinjuki Fish Market. Het is de grootste vismarkt ter wereld. Hier komt het gehele distributiekanaal van vis tot restaurant bij elkaar in een gebied ter grootte van een paar voetbalvelden (en dat midden in de stad!).

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, JapanWij waren erbij om 05.00uur in de morgen om de veiling van de tonijn te zien (iedere dag liggen daar zo’n 500 tonijnen van 2 meter die worden verhandeld).

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, JapanWij hadden het goed geregeld en mochten tussen de marktstallen doorlopen. Je loopt dan wel iedereen in de weg en dat wordt niet echt gewaardeerd, dus oppassen geblazen. Het is wel een heftig beeld hoe al die verse, levende vis wordt klaargemaakt voor de verkoop.

Na een uurtje rondkijken werd het tijd voor ontbijt. En dat werd sushi natuurlijk waar traditioneel een glas bier bij hoort. En dat om 0600uur in de ochtend!

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, JapanEten via een iPad bij UOBEI

Hier eet je ‘Fastfood Sushi’ maar wel van hoge kwaliteit. In dit restaurant UOBEI zit je naast elkaar en kun je via een iPad je eten bestellen. Echt supergaaf en het filmpje zegt genoeg:

Soms lijkt het net een casino. Af en toe komt er op je iPad een spelletje (zoals een Rad van Avontuur) en wanneer je wint, krijg je bijvoorbeeld een gratis nagerecht of een gerechtje extra! Echt fun en lachen!

The Love Hotels in Tokio

The Love Hotels in Tokio zijn ook een waar fenomeen en het heeft niets met prostitutie te maken! Ik zal het uitleggen. De huizen in Japan zijn dusdanig klein dat wanneer je jong bent en een vriend/vriendin hebt je graag samen wilt zijn zonder dat je ouders er iets van kunnen “horen”. Dus zijn er door de hele stad, maar vooral in de wijk Shibuya hotels waar het heel normaal is om als jong koppel een paar uurtjes te verblijven en samen te zijn. Goedkoop, netjes en zeer discreet. Ik voelde me bezwaard dat ik een hotel even binnen liep om kort te kijken, maar er is niets om je voor te schamen, het is echt heel normaal daar!

Het Vieren van het Leven

Toevallig werd er op de dag dat wij er waren feest gevierd op straat (het Sanno Festival).  Het festival duurt 11 dagen. Vanaf begin juni was het feest ter ere van de historie van Japan. Waarbij uit vrijwel iedere streek van Japan mensen in traditionele kleding naar de hoofdstad reizen.

Zo werd op het straat het samenzijn en het leven gevierd. Het filmpje zegt genoeg over mensen, zowel jong als oud, die meedoen met deze traditie. Druk is het overigens niet.

Inspiratiereizen, studiereizen van goMICE. Don't go without us! In dit blog lees je alles over de inspirerende retailreis-studiereis naar Tokio, JapanTIP: Ben je van plan om naar Tokio te gaan? Vlieg dan op Osaka, pak daar de bus naar Kyoto (45 minuten) en verblijf daar minimaal 1 nacht. Reis daarna door met de Shinkansen (de High Speed Train) naar Tokio (1 stop en reisduur 2 uur). Mooi om de natuur te zien onderweg en aan te komen in deze Metropool op Centraal Station!

Next Stop – Seoul!

Het is altijd weer spijtig Tokio te moeten verlaten, maar we moeten nog naar de laatste stad in het programma: Seoul in Zuid-Korea. Een stad waar iedereen op straat gratis 5G Wifi krigt aangeboden, het is niet voor niets de thuisbasis van gigant SAMSUNG!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!