Een groepsreis naar de Oost-Europese stad Boedapest

Een groepsreis naar de Oost-Europese stad Boedapest

Oost-Europa wordt als zakelijke groepsreisbestemming steeds populairder. Eén van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker incentive reizen naar verzorgen is Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Boedapest is een mix van jong en oud en beschikt over historische rijkdommen met hedendaagse gemakken. In dit artikel vertellen wij u meer over incentive reizen naar deze veelzijdige stad.

Boedapest is één van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker naartoe reizen. Voor groepen is er veel te beleven. Lees hier meer een goMICE reis!

Vervoer naar Boedapest

Boedapest is centraal gelegen in Hongarije, aan de rivier de Donau, en heeft zo’n 1.8 miljoen inwoners. Boedapest is niet altijd de hoofdstad geweest van het land. Wist u dat Hongarije in de afgelopen eeuwen maar liefst 11 hoofdsteden heeft gekend? De stad wordt door de rivier onderverdeeld in twee delen. De negen bruggen verbinden het lager gelegen Pest met Buda. Buda is het rustigere gedeelte, met de Burchtwijk en de Gellertheuvel. Het centrum ligt in het Pest-gedeelte en heeft brede wegen en statige gebouwen. Het is hier een stuk drukker qua verkeer.

Vanaf Amsterdam is het zo’n twee uur vliegen: heel goed te doen dus! Naast Amsterdam vliegen wij ook wel eens vanaf Eindhoven, Brussel en Charleroi, afhankelijk van uw vestigingslocatie of uw voorkeur. Voor groepsreizen regelen wij vanaf de luchthaven comfortabele transfers naar het hotel. Deze transfers wachten uw groep bij aankomst op. Vanaf het vliegveld is het zo’n 30 minuten rijden naar de hotels in- en rondom het centrum en tijdens de rit krijgt u alvast een klein inkijkje in Boedapest.

Boedapest is één van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker naartoe reizen. Voor groepen is er veel te beleven. Lees hier meer een goMICE reis!

Handig om te weten

In Hongarije wordt nog betaald met de Hongaarse Forint. Toch worden er vrijwel overal Euro’s en creditcards geaccepteerd. Een klein gedeelte van de Hongaren spreken nog geen Engels, vooral de oudere generaties niet. Dit zult u misschien als snel merken in kleine winkeltjes of supermarkten. U hoeft zich verder geen zorgen te maken over de taal. Onze projectmanager (op locatie) regelt alles voor- en tijdens uw groepsreis naar Boedapest.

Activiteiten tijdens een groepsreis

Voor een incentive reis naar Boedapest zijn twee volledige dagen in principe voldoende om de mooiste bezienswaardigheden te gaan bekijken. Tussen de bezienswaardigheden en activiteiten door, kennen wij de leukste plekjes om te lunchen en bij te komen van alle indrukken.

Burchtwijk

De Burchtwijk is een soort vestigingsstadje met veel historische gebouwen, kerken en smalle steegjes. Tijdens een bezoek aan de Burchtwijk nemen wij verschillende onderdelen op in ons programma, waaronder het Budavari Palota kasteel, het vissersbastion, de Matthiaskerk en het rondwandelen in de straatjes binnen de burcht. Al deze bezienswaardigheden liggen op de Burchtheuvel en vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.

Boedapest is één van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker naartoe reizen. Voor groepen is er veel te beleven. Lees hier meer een goMICE reis!

Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw ligt aan de Pest-zijde van Boedapest. Er staan normaal gesproken ontzettend lange wachtrijen om het Parlement te bezoeken en vaak is het al weken van tevoren uitverkocht. Gelukkig hebben wij onze contactpersonen in de stad om ervoor te zorgen dat wij onze groepen gegarandeerd naar binnen krijgen. Wij nemen u vervolgens mee op rondleiding – door een zeer ervaren gids – die u alles over het gebouw kunt vertellen. De gids spreekt Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Onze favorieten zijn het rijk gedecoreerde trappenhuis, de Hongaarse kroonjuwelen en de Heilige Kroon.

Rondvaart op de Donau

Grote groepen nemen wij dikwijls mee op een rondvaart over de legendarische blauwe Donau. U ziet in een relatief korte tijd de mooiste bezienswaardigheden en monumenten, aan beide zijden van de stad. Er wordt altijd een moment ingepland voor een lekker (Hongaars)drankje. Wij kiezen voor een rondvaart omdat u op de boot gezellig met zijn allen bij elkaar zit, wat bij een stadwandeling toch minder het geval is (doordat groepen zich vaak automatisch spreiden).

Sint Stefanusbasiliek

De Sint Stefanusbasiliek is een prachtig versierde kerk in het centrum van Boedapest. De kerk is gigantisch: alleen de koepel is al bijna 100 meter hoog. Het interieur is even indrukwekkend, er passen duizenden mensen in en de versiering is binnen net zo fascinerend als van de buitenkant. Voor ons en onze groepen absoluut de moeite waard om te bezichtigen. Deelnemers die geen hoogtevrees hebben, beklimmen de koepel voor een prachtig uitzicht over de stad.

Boedapest is één van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker naartoe reizen. Voor groepen is er veel te beleven. Lees hier meer een goMICE reis!

Parlament Hotel

Wij brengen onze gasten vaak onder in Hotel Parlement. Dit 4 sterrenhotel ligt in het centrum van Boedapest en richt zich vooral op de zakenreiziger. De kamers van het hotel zijn ruim opgezet en hebben uitzicht op de straatzijde of op de binnenplaats. De badkamers zijn van alle gemakken voorzien. Wat het hotel voor ons zo bijzonder maakt, is dat de originele Hongaarse elementen zijn behouden maar het gehele hotel toch erg stijlvol is ingericht. Een lust voor het oog!

Boedapest is één van de Oost-Europese steden waar wij steeds vaker naartoe reizen. Voor groepen is er veel te beleven. Lees hier meer een goMICE reis!

De meeste bezienswaardigheden die wij tijdens een groepsreis bezoeken, liggen op loopafstand van het hotel. In een ander geval maken wij gebruik van de metro of tram zodat je de sfeer van de stad goed kunt proeven! De dichtsbijzijnde halte ligt op vijf loopminuten. Het openbaar vervoer is ontzettend goed geregeld in Boedapest, wat het reizen per openbaar vervoer met grote groepen verder geen enkel probleem maakt! Na een vol dagprogramma kunt u in de lobby gebruikmaken van een lekker kopje koffie, thee of huisgemaakte verse limonades (leuk weetje: in Boedapest kunnen ze als de beste limonades maken!). Fijn om na een vol dagprogramma alle indrukken te bespreken!

Met uw groep naar Boedapest

Wij hebben de gemakken en hoogtepunten van Boedapest al een klein beetje proberen uit te lichten. We zijn fan van deze stad en de mogelijkheden die het biedt voor incentive reizen. Tijdens een goMICE incentive regelen wij uw gehele reis, van begin tot eind, en zorgen wij er voor dat u volledig wordt ontzorgd! Neem gerust contact met ons op om uw vragen en/of wensen te bespreken via  ons contactformulier in op de website!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!