Header
Header

Combinatie incentive reis Leipzig en Berlijn

Combinatie incentive reis Leipzig en Berlijn

In dit blog ontdek je alles over incentive reizen naar Leipzig en Berlijn! Vroeger kwam ik heel veel in Berlijn en Leipzig. Voornamelijk in de tijd dat ik na mijn studie, 6 jaar wereldreizen heb begeleid met Amerikanen. Ik reisde zo’n 3 maanden met een groep over de gehele wereld, was dan weer een week thuis en dan ging ik weer op pad. Het toen nog West- en Oost-Duitsland zaten niet altijd in het reisschema van een wereldreis van 3 maanden, maar ik ben er in die 6 jaar toch wel minstens een keer of 10 geweest.

De muur tussen Oost- en West-Berlijn

Ik was altijd weer onder de indruk van de muur tussen Oost- en West en in het bijzonder tussen Oost- en West-Berlijn. Ja ik ben nog uit de tijd dat er muren tussen Europese landen en steden stonden. Inmiddels is er veel veranderd. Je kunt niet meer op de muur klimmen om naar de andere kant te kijken en er zijn geen zwaarbewaakte grensovergangen meer. En dat is maar goed ook.

Incentive reis Leipzig

Destijds ging ik dus ook met groepen die kant op en goMICE doet dat nog steeds. Leipzig, al dan niet in combinatie met Berlijn, is een populaire incentive bestemming.

Incentive-reis-Leipzig

Bovendien organiseren wij daar ook alles voor onze klanten voor het bijwonen van een congres, conventie of het bezoeken van een beurs. We hebben al vele groepen naar Leipzig en Berlijn mogen brengen en altijd komt men super enthousiast terug.

Incentive-reis-Leipzig

Conventie-, congres- of beursbezoek in Leipzig

Voor groepen die een conventie, congres of beurs willen bezoeken regelen we veelal de vliegtickets, het hotel, het vervoer ter plaatse en soms ook de entree tickets. Deze deelnemers geven we ook altijd voldoende tips mee over goede restaurants en bezienswaardigheden. Dit voor het geval ze “tussendoor” nog even tijd hebben voor ontspanning.

Incentive reis Leipzig met goMICE

Incentive- of inspiratiereis

Voor groepen die op incentive- of inspiratiereis gaan verzorgen we uiteraard alles, zoals de vluchten, het hotel, de restaurants, de transfers en de groepsactiviteiten. goMICE kent de beste plekjes, de leukste activiteiten en ook de beste en leukste restaurants voor uw groep.

Incentive reis naar Leipzig

Jarenlang was Leipzig van het Westen afgezonderd dankzij het IJzeren Gordijn. Na de Duitse eenwording brak voor de stad een nieuwe bloeitijd aan. Sinds de hereniging van Duitsland heeft Leipzig veel gedaan om de stad een modernere uitstraling te geven. Veel historische panden zijn opgeknapt en er is veel gedaan voor de kunst en cultuur. Het centrum waarin veel oud en nieuw samen komt heeft, mede dankzij de vele parken en bosrijke gebieden, een groen uiterlijk.

Incentive-reis-Leipzig

Er zijn in deze Duitse stad prima winkelgelegenheden en het uitgaansleven heeft genoeg te bieden. Echt een stad om naast Berlijn te bezoeken. Je voelt in deze stad als het ware nog de geschiedenis van na WOII.

Top 5 bezienswaardigheden in Leipzig

Thomaskirche

Incentive-reis-Leipzig

Dit is één van de twee grootste kerken van Leipzig. Het is gebouwd tussen 1212 en 1222. De Thomaskirche is wereldberoemd doordat Bach er de leider en dirigent van het jongenskoor was.

Het oude stadhuis

Incentive reis Leipzig met goMICE

Het prachtige oude stadhuis is één van de mooiste renaissance gebouwen van Duitsland. Veel van de geschiedenis van de stad wordt middels tentoonstellingen hier verteld.

Grassi Museum für Völkerkunde

Incentive-reis-Leipzig

Bijna elke cultuur van de wereld wordt in dit museum belicht. Als het ware maak je een reis om de wereld. De geschiedenis gaat er terug tot ongeveer 140 jaar geleden. Een museum die een diepe indruk achterlaat. 

Clara Zetkin Park / Rose Valley

Incentive reis Leipzig met goMICE

Dit grootste park van Leipzig telt ongeveer 125 hectare. Het is een geliefd rustpunt voor de lokale bevolking. Het biedt een afwisseling van het stadsleven en het biedt verkoeling tijdens hete zomerdagen.

Augustusplatz

Incentive reis Leipzig met goMICE

Aan dit grootste plein aan de oostkant van het centrum liggen een paar bijzondere gebouwen. Zo vind je hier het Opernhaus, Gewandhaus waar het Leipzig Gewandhaus Orkest speelt en de gebouwen van de Universiteit. De glazen kokers welke door de bevolking ‘melkflessen’ worden genoemd, zijn trappenhuizen naar de ondergelegen parkeergarage.

Geïnteresseerd geraakt in een incentive reis naar Leipzig? Neem dan snel contact met ons op.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!