Header
Header

Incentive reis naar het prachtige Athene!

Athene: een top bestemming voor een zonnige incentive reis!

Afgelopen september mochten wij weer een gezellige, dynamische groep begeleiden tijdens een prachtige incentive reis naar Athene. Na een aantal maanden van voorbereiding mochten we weer koers zetten naar ons welbekende vertrekpunt: Amsterdam Schiphol Airport. Benieuwd naar de voorbereidingen, ervaringen en terugblik op deze spetterende reis? Ik, Elsbeth – Manager Operations goMICE, neem u graag mee in dit blog!

Unieke, zonnige, zomerse incentive bestemming

Maar ons avontuur begon al eerder dit jaar. Vanuit één van onze klanten, uit de werving en selectie branche, ontvingen wij een mooie aanvraag. De opdrachtgevers werkt volgens het volgende concept: eerst de medewerkers belonen om hen daarna te laten knallen op budgetten en targets. Dit keer wilden zij daarom graag samen met hun medewerkers op incentive reis en zagen dit voor zich naar een unieke, zonnige, zomerse bestemming. Een mooie aanvraag, waar uiteenlopende Europese bestemmingen op aansluiten. Zo werkten wij meerdere bestemmingen uit, maar al snel werd het duidelijk dat de keuze viel op de Griekse stad: Athene!

Ondanks dat we ons middenin een piek van de Corona pandemie bevonden, waren wij en de opdrachtgever optimistisch en enthousiast. We hebben er alles aan gedaan om de mogelijkheden te onderzoeken zodat de reis op een veilige wijze en met vol vertrouwen van de deelnemers kon plaatsvinden.

Athene: een geweldige bestemming voor een zonnige incentive reis!

Op inspectie!

We schakelden bijna dagelijks met onze leveranciers ter plaatse en kregen regelmatig een update over de status in Griekenland. Gelukkig kregen we snel groen licht en konden we kort voordat de reis zou plaatsvinden nog een inspectiereis plannen. Alle voorbereidingen werden getroffen en samen met goMICE Projectmanager Nadia en onze klant bezochten we Athene tijdens een inspectiereis (zie de onderstaande video ?). Alle wensen om hun medewerkers compleet te verrassen met een alles overtreffend programma werden vervuld. Zo kwamen we na een aantal inspectiedagen weer voldaan terug op kantoor en konden we het definitieve programma uitwerken en de verdere voorbereidingen treffen.

Dé onvergetelijke incentive reis naar Athene

En toen was het zover…..begin september vlogen we met de gehele groep naar Athene. Best spannend om op reis te gaan met de op dat moment geldende reisbeperkingen. Maar na alle checks op de paspoorten, de Corona-bewijzen en boarding passen konden we met een goed gevoel vertrekken. Ik neem u graag mee op deze driedaagse incentive reis:

Dag 1: Griekse lunch & Acropolis in een modern jasje

Na 3,5 uur vliegen landden we op de luchthaven van Athene en kwam de zon en de warmte ons tegemoet. Onze vaste buspartner stond ons al op te wachten, waarna we met de groep koers zetten naar de stad. Na een korte stop bij het hotel wandelden we door de leuke en gezellige straatjes die deze stad rijk is en was het tijd voor een Griekse tweegangenlunch. De groep genoot van heerlijke gerechten, denk aan echte Griekse voorgerechten als gevulde wijnbladeren, courgette bloemen en natuurlijk lichte Griekse salades. Als hoofgerecht genoot de groep van een heerlijke meat platter. Ondertussen wandelden Nadia en ik gauw heen en weer naar de volgende geplande activiteit om daar alle checks en voorbereidingen uit te voeren.

Nadat de groep genoeg energie had opgedaan met deze vullende lunch was het tijd voor het volgende hoogtepunt; de Acropolis. Het is bijzonder om dit bouwwerk te bezoeken en te beklimmen, maar het is helemaal leuk om écht terug te kunnen gaan in de tijd…. Zo hadden wij voor de gehele groep VR brillen geregeld waarmee zij vervolgens via een app op hun telefoons en een cardboard terug in de tijd konden reizen naar het oude Griekenland en de Acropolis volledig konden beleven in zijn ‘originele’ staat. Wat een ervaring! Nadat de top van de Acropolis bereikt was, genoten we van een fantastisch uitzicht over de stad. Een goed begin van deze eerste dag!

Nadia en ik vervolgden onze dag terug naar het hotel en bereidden de check-in voor. Na wat vrije tijd in de stad ontmoetten we de groep in het hotel voor een fast check in. Onder het genot van een drankje en een hapje op de rooftop van het hotel deelden we de kamersleutels uit en kon iedereen zich klaarmaken voor het avondprogramma.

Waanzinnig rooftop diner

Wij wisten natuurlijk al waar het avondprogramma zou plaatsvinden, maar voor onze groep was deze reis een complete verrassing dus ook de uniek dinerlocatie… een geweldige rooftop! Want ja, wie wil er nu niet dineren met adembenemend uitzicht op de Acropolis (die ‘s avonds geweldig mooi verlicht is)? Dit restaurant, in het hart van de stad, biedt naast een fantastisch uitzicht en heerlijk eten ook een top service. De locatie overtrof alle verwachtingen van de groep, hoe leuk is dat! We eindigden onze avond in een unieke cocktailbar waar de groep tot in de late uurtjes genoot van cocktails en muziek.

Incentive reis naar Athene!

Dag 2: Ontspannen op het water & beach activiteiten

Na een geweldige maar intensive eerste dag, stond er op de tweede dag wat meer ontspanning ingepland. Na een uitgebreid ontbijt in het hotel vertrok Nadia met de groep naar de haven van Athene. Athene beschikt over een mooie haven vol luxe jachten en boten. We stapten aan boord op twee traditionele, Griekse, houten boten voor een dag vertier op het water. Aan boord ontbrak het de groep aan niets: van grote lounge kussens en lekkere hapjes & drankjes, tot feestelijke muziek! De sfeer zat er goed in en we voeren richting het eiland Aegina. Dit eiland ligt circa 200 km van de kust en na ongeveer 2 uur varen meerden we aan in de haven. Tijd om facultatief te kiezen voor: watersport, strandbezoek, chillen bij de boten of een eilandwandeling. Voor ieder wat wils! Na deze beach activiteiten werd er een heerlijke lunch geserveerd aan boord en voeren we terug naar Athene. Wat een prachtige dag op het water!

Trendy beach club

De laatste avond sloten we af in beach style! Nadat iedereen zich had opgefrist in het hotel gingen we naar dé meest trendy beach club van Athene. Slippertjes aan, voetjes in het zand en de ondergaande zon zorgden voor een perfecte sfeervolle setting van deze avond. Wij hadden voor deze groep een heerlijk diner geselecteerd en lieten afsluitend nog een feestelijk drankje serveren! De begeleiding vanuit goMICE is van altijd van begin tot eind dus ook wij blijven bij de groep tot in de later uurtjes.

Incentive reis naar Athene met goMICE!

Dag 3: Highlights ontdekken per fiets

De volgende ochtend stond er een stadstour per fiets onder leiding van Nederlandse gidsen op de planning. Diverse highlights werden bezocht, denk aan de prachtige wijk Psiri, Monastiraki square, het Olympisch stadion en het Syntagma plein.

Gyros & lokale verrassing

Na deze culturele opsnuiving was het tijd om de laatste lunch te nuttigen. Voor deze lunch hadden we de rooftop van het hotel, waar de groep overnachtte, afgehuurd. En natuurlijk moest er tijdens deze reis in Griekenland nog een traditioneel broodje gyros gegeten worden… dus dit werd als afsluitende lunch geserveerd! Bij goMICE houden we altijd van kleine verrassingen en verzorgden dit keer daarom namens goMICE voor iedereen een kleine cadeautje. Dit keer kozen we voor lokale olijfolie (in een buisje) tezamen met een handgeschreven ansichtkaartje om iedereen te bedanken.

Incentive reis naar Athene met goMICE!

Hiermee kwam er een einde aan wederom een onvergetelijke incentive reis. Het ontzorgen van onze klant en het tot in de puntjes verzorgen van reizen is wat ons drijft en gelukkig maakt. Check in the box; wederom een tevreden en blije klant! Wij fantaseren stiekem al over een volgende mogelijke bestemming waar we samen met de klant naar toe kunnen afreizen. ?

Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden voor een onvergetelijke groeps- of incentive reis naar Athene? Lees dan ook ons blog “must do’s tijdens uw groeps- of incentive reis naar Athene” of plan direct een online sparringsessie met ons in!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!