Header
Header

Inspectiereis naar het sprookjesachtige Fins Lapland

Inspectiereis naar het sprookjesachtige Fins Lapland

In het kader van een inspectiereis bezochten Diewertje, Director MICE & Marketing, en ik – Lotte, Projectmanager goMICE – in februari 2020 mijn favoriete bestemming aller tijden: Fins Lapland. Toen nog niet wetende dat dit door COVID-19 in 2020 voorlopig één van onze laatste inspectiereizen was… gelukkig ligt de wereld intussen weer aan onze voeten en kunnen we weer afreizen naar dit te gekke winterparadijs!

Waarom een inspectiereis?

Als projectmanager van goMICE ben ik normaal gesproken vaak op reis. Grotendeels om groepen te begeleiden, maar ook inspectiereizen (al dan niet samen met een opdrachtgever) staan geregeld op het programma. Om de hoogste kwaliteit te kunnen blijven bieden en om op de hoogte te blijven van alle ins & outs ter plaatse bezoeken we de bestemmingen die we aanbieden geregeld. Tijdens deze inspectiereizen bezoeken we onze (vaste) leveranciers en gaan we daarnaast ook altijd weer op zoek naar nieuwe pareltjes.

Inspectiereizen zijn echt enorm belangrijk. Het ene jaar kan een restaurant bijvoorbeeld erg goed zijn, het jaar er op kan er een andere chef-kok aan het roer staan die niet de kwaliteit levert die wij onze klanten bieden. Ook is het erg belangrijk om de relaties met onze leveranciers ter plaatse te onderhouden. Het is fijn om te weten met wie je samenwerkt en door nauw contact te houden zorgen wij ervoor dat wij onze groepen altijd de beste deal en de meest gunstige voorwaarden kunnen bieden.

Veel plezier op vakantie!

Vrienden en familie wensen me geregeld een fijne vakantie wanneer ik weer op inspectiereis ga maar niets is minder waar. Inspectiereizen plannen wij bijna tot de minuut vol, we willen altijd zo veel mogelijk zien, doen en bezoeken en onderzoeken gedurende de tijd ter plaatse. Zo zat ook deze inspectiereis weer bomvol:

 • 3 dagen
 • 2 winterse steden (Rovaniemi en Levi)
 • 550 kilometer te rijden met de huurauto
 • -15 graden
 • 27 meetings met leveranciers
 • 24 te bezoeken restaurants

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om zo veel mogelijk uit een inspectiereis te halen is een goede voorbereiding het halve werk. Ik begin de voorbereiding altijd door een lijst te maken van de leveranciers en de plekken die ik wil bezoeken, hierbij selecteer ik altijd zowel vaste leveranciers als (eventuele) nieuwe leveranciers. Aansluitend maak ik een eerste schema, onder andere rekening houdend met:

 • De locatie van de leveranciers: waar zijn zij gesitueerd en welke bezoeken kunnen we makkelijk combineren?
 • Inschatting van de tijd te per afspraak: variërend van ongeveer 15 tot 60 minuten per leverancier.
 • Eventuele openingstijden: zo zijn restaurants soms niet alle dagen van de week geopend of bijvoorbeeld enkel in de avond geopend.
 • Vrije tijd: niet om te gaan winkelen maar om op zoek te gaan naar nieuwe pareltjes! Vaak ook handig om als buffer achter de rug te hebben (soms lopen afspraken iets uit).

Aansluitend plan ik de afspraken met de leveranciers in. Vaak verandert het schema nog een aantal keer, afhankelijk van de agenda’s van onze leveranciers. Het is altijd weer een leuke puzzel maar het geeft een kick als het inspectieprogramma eenmaal staat!

Winter Wonderland WOW bestemming: Fins Lapland

Ontdek het sprookjesachtige Fins Lapland als incentive reisbestemming.

Zelf ben ik echt een zomermens: ik hou van zon en totaal niet van kou. Grappig genoeg is Fins Lapland mijn nummer één reisbestemming! Waarom? Het is écht een bucketlist-bestemming die je gezien móet hebben! De magie van Lapland zit hem in de uitgestrekte wildernis, de extreme temperaturen (soms wel tot -35 graden!), het dikke pak sneeuw, de knisperende lucht, het heerlijke verse eten, de unieke activiteiten die je hier kan organiseren, de gastvrije bevolking, het indrukwekkende Noorderlicht en uiteraard ook de geweldige husky’s en de rendieren!

Bezoek aan Rovaniemi: de stad van de Kerstman!

Na alle voorbereidingen kon de drie daagse inspectiereis dan eindelijk van start gaan. Na een vroege ochtendvlucht arriveerden Diewertje en ik op de luchthaven van Kittila waar -15 graden en aan het sneeuwen was. Welkom in Lapland! We haalden direct onze huurauto op. Fun fact: wanneer je de sleutel ophaalt, wordt de auto door de medewerker vanaf een afstand alvast voorverwarmd. Zo kom je altijd in een lekkere warme auto terecht ?

De eerste 1,5 dag bezochten we Rovaniemi: de hoofdstad van Fins Lapland. Het stadje ligt precies op de poolcirkel en staat bekend als de geboorteplaats van de kerstman. Bijna alle restaurants of hotels hebben dan ook het woordje Santa in hun naam. Het gezellige stadje biedt alles wat nodig is voor een geslaagde reis! Denk aan kwalitatieve restaurants, goede hotels, een gezellig centrum. Wanneer je centrum uitrijdt ben je direct in de uitgestrekte wildernis, hier zijn de meest geweldige activiteiten mogelijk!

Het Snow Hotel en kwispelende husky’s

In Rovaniemi en omgeving bezochten we geweldige locaties zoals het beroemde Snow Hotel en bijbehorende Glass Igloos. Het hotel is volledig gemaakt van sneeuw en bestaat uit sneeuwwanden, de mooiste sneeuw-sculpturen en letterlijk de coolste bedden die je ooit zult zien. Een unieke plek om te slapen! Ook biedt het hotel glazen iglo’s waar een geweldige overnachting mogelijk is. Geniet van de indrukwekkende sterrenlucht en wordt door het aurora alarm gewekt wanneer het Noorderlicht te zien is!

Ook bezochten we onder andere onze favoriete huskyfarm waar we enthousiast door onze contactpersonen en de kwispelende husky’s werden ontvangen, altijd leuk om hen weer terug te zien. Deze leverancier organiseert sinds kort ook Yoga Classes welke gecombineerd kunnen worden met huskytours. Een mooie nieuwe mogelijkheid voor onze groepen!

Ontdek de winter wow bestemming Fins Lapland als incentive reisbestemming.

Levi

Na Rovaniemi deden we het dorpje Levi aan. Een perfecte bestemming voor groepen die graag op skireis willen maar Oostenrijk of Duitsland inmiddels wel gezien hebben. Levi ligt zo’n 170 kilometer boven de poolcirkel en oogt op het eerste gezicht als een klein dorp. In werkelijkheid is het een trendy skigebied met 43 pistes. Regelmatig worden hier grote skiwedstrijden gehouden en ook aprés ski mogelijkheden zijn er volop!

Eten, eten, eten en….. het Noorderlicht

Ook in Levi stonden vele afspraken op de planning. De Finnen zijn enorm gastvrij en bij bijna elke afspraak werden we niet alleen hartelijk ontvangen, maar werden we ook voorzien van lokaal lekkers. Daarnaast bezochten we gedurende de gehele inspectiereis 24 restaurants waarbij we bijna overal de kwaliteit van het eten hebben gecheckt. Zo genoten we volop van wilde zalm, rendiervlees en warm bessensap. Wat hebben we toch een vervelende baan ?. We hebben weer een aantal mooie nieuwe restaurants gevonden welke we aan kunnen bieden aan groepen en ook vonden we een perfecte plek om een Luxe Outdoor Winter BBQ  te kunnen organiseren.

Op de laatste avond liepen we na de inspectie van diverse restaurants terug naar het hotel, gelegen in het centrum van Levi. Onderweg werden we verrast door het indrukwekkende Noorderlicht dat om ons heen danste. Ik heb dit fantastische natuurverschijnsel al meerdere malen mogen aanschouwen en het blijft altijd echt de kers op de taart! Het was een zeer geslaagde inspectiereis!

Onze top 5 activiteiten in Fins-Lapland!

Onze favoriete activiteiten uit Fins Lapland hebben wij in een mooie top 5 impressie video verwerkt. Klik op onderstaande video en ervaar het échte winter WOW gevoel van deze geweldige bestemming vanachter uw computer!

Ga voor de maximale Winter WOW beleving!

Bij goMICE hebben wij als doel om uw meeting, event of incentive reis naar een hoger niveau te tillen. De impact van een reis of event kan op vele manieren worden vergroot. Wij denken desgewenst mee over het complete communicatietraject rondom uw LIVE moment:

 • Hoe kunnen we de deelnemers langer en effectiever betrekken en informeren?
 • Hoe kunnen we zorgen dat de doelstellingen worden behaald?
 • Hoe kunnen we de ervaring NOG completer maken?

Hiervoor creëren we desgewenst een maatwerk concept met een uitgewerkt communicatieplan dat we tot in de puntjes doorvoeren in alle facetten voorafgaand, tijdens en na uw meeting, event of groepsreis. Wij zetten hiervoor onze unieke goMICE Stretch-methode in. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een groepsreis naar Fins Lapland? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 03 november 2020 en werd op 24 oktober 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!