Header
Header

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui – deel 1

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui – deel 1

Voor één van onze trouwe relaties mogen we per jaar meerdere reizen in elkaar zetten. Één ervan vindt meestal plaats in Europa en de andere reis buiten Europa. Dit keer was het continent Azië gekozen en wel Singapore in combinatie met Koh Samui. En dan is het natuurlijk geen straf om hiervoor op inspectie te gaan. Het zou een lange inspectie worden, aangezien de reis van deze relatie ook best veel dagen in beslag zou gaan nemen. Het bedrijf viert haar jubileumjaar en er mag flink uitgepakt worden. In dit blog neem ik, Managing Director Anita, u mee naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui en deel ik diverse hotel,- activiteiten,- en restauranttips!

Wens van de klant

De wens is om in Singapore met ongeveer honderd deelnemers enerzijds in een fantastisch hotel met uiteenlopende faciliteiten te overnachten en anderzijds de stad te verkennen op het gebied van retail in combinatie met bites in de diverse multiculturele wijken. Daarnaast was een combinatie gewenst met een andere high-end omgeving voor leisure, ontspanning en verkenning van de Thaise keuken.

Nou, daar hoefden we niet lang over na te denken. Want op nog geen twee uur vliegen vanaf Singapore ligt het geweldige Koh Samui in de Golf van Thailand. Het eiland heeft alles wat je je maar kunt wensen: zon, prachtige hotels, stranden en de geweldige Thaise keuken. Daarnaast is het eiland omringt door andere prachtige eilanden waar met een boot of diverse speedboten naartoe gevaren kan worden.

Op naar Singapore!

Op 26 april stapten we in het vliegtuig van KLM, met een overstap in Parijs en met Air France door naar Singapore. Met 12 uur vliegen in het verschiet en een druk programma ter plaatse, was het erg fijn dat we opnieuw in de businessclass van beide airlines konden vliegen. Reizen is op deze wijze nu eenmaal een stuk minder vermoeiend. De crew, de service en de kwaliteit van het eten bij Air France geef ik graag wat extra aandacht, gezien alle maaltijden opnieuw top waren.

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui

Top-notch Marina Bay Sands Singapore

In Singapore hadden we een aantal hotels op ons lijstje staan, maar bij voorbaat wisten we al dat Marina Bay Sands voor 100% zou aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Aan ons om voor elkaar te krijgen om dit hotel ook passend binnen het gestelde budget te krijgen. Indien dit niet zou lukken, dan hadden we zeker nog een aantal andere hotels in de Marina op het oog. Zo zouden we onder andere het Mandarin Oriental en het Fullerton hotel bezoeken. En wanneer deze niet zouden passen, dan hadden we het Park Royal Collection nog achter de hand.

Het Marina Bay Sands was dus onze favoriet en we werden opnieuw overweldigd door dit geweldige hotel en het management. Ondanks dat het hotel 2.500 kamers heeft, voelt het toch intiem. Verder heeft dit hotel alles! Niet alleen de GEWELDIGE infinity pool op de rooftop, maar ook zo’n 40 geweldige restaurants, clubs en de grootse shopping mall van de stad is verbonden met dit hotel. Eigenlijk hoef je dit hotel niet meer uit, maar goed dat was natuurlijk wel de bedoeling met deze groep!

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui - deel 1Photo source: Marina Bay Sands Singapore.

Op de dag van aankomst landden we einde middag en namen we meteen maar een duik in de infinity pool van het hotel. Dit is zo’n geweldige once in a lifetime experience met de skyline van Singapore en de haven aan de overkant. Dit komt zeker terug in het reisprogramma; een welkomstborrel bij restaurant en cocktailbar Spago, gelegen aan het zwembad. Voor de liefhebbers is het dan mogelijk om verkoeling te zoeken in het zwembad. Dit zou een mooie start van de reis betekenen.

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui

Die avond stond een diner bij restaurant Cut by Wolfgang Puck op de planning. Dit restaurant staat bekend om haar steaks, die we uiteraard geproefd hebben. Succes verzekerd voor een fantastische eerste avond!

Bike & bitestour en streetfood voor 100 personen!  

De volgende dag stond er een fietstour op het programma met onze vaste leverancier ter plaatse. Voor de groep hadden we een bike & bitestour bedacht, die we zelf ook alvast wilden fietsen. De tocht gaat via Chinatown, Little India, Little Malaysia etc. waar op iedere locatie een typisch hapje wordt verzorgd. Op deze manier kunnen de deelnemers de stad verkennen en tegelijkertijd kennismaken met de lokale gerechten.

Ook zou er een vrije dag in het programma opgenomen worden. We geven hiervoor dan altijd lunch en diner suggesties door aan de deelnemers. Voor een snel, maar smakelijk hapje eten, verwijzen we naar Breadtalk voor lekkere broodjes to go en Din Tai Fung voor de beste dim sum. Alles wordt zichtbaar en vers bereid en is overheerlijk.

Inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui

Singapore verlaten zonder een bezoek gebracht te hebben aan Lau Pa Sat (onze favoriete streetfood plek) ben je niet in Singapore geweest. Dus uiteraard zijn we daar ook weer naartoe gegaan, om te bespreken of we dit voor de groep ingeregeld zouden kunnen krijgen. Dit is altijd een uitdaging omdat de uitbaters allemaal verschillende ondernemers zijn en toch is het ons gelukt. Er is één ondernemer die er altijd uitspringt wat betreft de kwaliteit en dat is hier de ondernemer van stand 8 en 9. Te herkennen aan de langste rijen, dat zegt genoeg! Met hem kregen we het voor elkaar om voor de groep van circa 100 personen tafels te reserveren. Dit is echt uitzonderlijk, aangezien het is eigenlijk geen plek is waar je reserveringen kunt maken.

De volgende dag vlogen we naar het Thaise eiland Koh Samui waar we luxe hotels, een mooie beachclub, uitzichtpunten en prachtige natuurgebieden bezochten voor het reisprogramma. U leest het in deel 2 van onze inspectiereis naar bruisend Singapore & bounty eiland Koh Samui.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!