Header
Header

Madrid, een fantastische bestemming voor een groepsreis

Madrid, een fantastische bestemming voor een groepsreis

Bij goMICE gaan we regelmatig op inspectie in zowel het binnen- als buitenland, om nieuwe inspiratie op te doen, nieuwe contacten te leggen en met onze vaste leveranciers af te spreken. Zo blijven we op de hoogte van alle ins en outs op de bestemming, kunnen we de beste prijzen onderhandelen en kunnen we steeds weer blijven innoveren en verrassen in onze maatwerk voorstellen. Iedere inspectie is anders, maar één ding is altijd hetzelfde: het vergt altijd de nodige voorbereidingen om er een succesvolle en waardevolle inspectie van te maken.

Begin dit jaar ging ging ik, Nadia de Bruijn, op pad samen met onze Managing Director, Anita van Maanen. Op het programma stonden onder andere afspraken met onze vaste leveranciers en het zoeken naar nieuwe pareltjes!

Oh nee, vertraging!

Nadat we waren ingecheckt op Schiphol bleek dat de heenvlucht ruim twee uur vertraging had. Vele uren hadden we besteed aan het maken van het inspectieprogramma, zodat we iedere minuut ter plaatse goed konden besteden. Echter, waren wij door de vertraging genoodzaakt om het strakke programma om te gooien. Na het plegen van een aantal telefoontjes konden we het programma aanpassen en met een gerust hart het vliegtuig in. Ondanks deze ‘valse start’ was de inspectie wederom erg succesvol en wij delen daarom dan ook graag weer wat waardevolle tips en highlights!

Ready, set, go!

Aangekomen in Madrid namen we een taxi naar ons hotel. In een hoog tempo checkten we in, gaven de koffers af en vroegen direct naar ons contactpersoon, zodat de eerste inspectie direct van start kon gaan. Het hotel waar we verbleven is relatief nieuw en dit was dan ook onze eerste kennismaking. Het verschil tussen getoonde foto’s op het internet en de werkelijkheid kan nog wel eens groot zijn. Het is daarom belangrijk om met behulp van een vooraf opgestelde checklist het hotel te beoordelen. Zijn de kamers netjes en schoon? Zijn de kamers gehorig? En wat voor een uitzicht bieden de kamers? Onze checklist werd hier onder andere voor de verschillende kamertypen, de lobby, de restaurants en de overige faciliteiten gebruikt. We willen natuurlijk niet dat bijvoorbeeld het restaurant of de spa niet in het gewenste plaatje past.

Na het bezoek aan het hotel bezochten we ‘s middags en ‘s avonds verschillende andere hotels op en rondom de Gran Via. De Gran Via is één van de belangrijkste straten van Madrid en is mede door de centrale ligging een mooie plek om te verblijven. Vanuit hier zijn vele restaurants en activiteiten op loopafstand te bereiken. Wat natuurlijk ideaal is tijdens een bezoek aan een wereldstad.

Groepsreis naar Madrid: ontdek de fantastische Spaanse hoofdstad.

Fantastische rooftop bars & Spaanse cocktail avonden

Madrid bruist van de energie en heeft een enorm aanbod aan restaurants en bars, waar ook de Madrilenen zelf graag te vinden zijn. Een echt, ook letterlijk, hoogtepunt van de stad zijn de prachtige rooftop bars van Madrid. Om twee voorbeelden te geven:

  • De rooftop bar op het Riu Plaza España Hotel
  • Ginkgo Skybar in het VP Plaza España Design Hotel

Beiden hebben een schitterend uitzicht over de stad en er hangt een geweldige sfeer. Er worden heerlijke, verfrissende cocktails in combinatie met smaakvolle hapjes geserveerd. En daarnaast zijn alle gasten hip en modieus gekleed en klaar voor een geslaagde avond uit! De entreeprijs om toegang naar boven te krijgen is vrij hoog, maar zeker de moeite waard. In sommige gevallen wordt de prijs zelfs verrekend met een hapje of drankje. Groepen zijn op deze rooftop bars ook van harte welkom. Echter zijn deze rooftop bars, ten opzichte van de vele pareltjes van restaurants die wij meestal in het programma opnemen, relatief kostbaar.

TIP: zoek het hogerop tijdens een Rooftop tour!

Naast de zojuist genoemde rooftop bars zijn er nog véél meer in Madrid te vinden. En wat is er dan leuker dan een ‘Rooftop tour’ door de stad?! Onder begeleiding van een gids worden zowel bekende als minder bekende rooftop bars bezocht, waar bij iedere bar een hapje en/of drankje wordt geserveerd. Tijdens de tour vertelt de gids je alle ins en outs van de omgeving en worden er insider-tips gedeeld!

Ontdek de unieke rooftops die Madrid rijk is tijdens een groepsreis.

Afsluiten met een WOW!

Om een incentive reis op een fantastische manier af te sluiten, weten wij verschillende prachtige locaties waar voor een uniek afsluitend diner. Een zaal in een schitterend ‘Palacio’ met een fotogenieke trap inclusief rode loper, een chique inrichting en antieke elementen. Waar de locatie voorheen werd gebruikt als een club voor intellectuele heren, wordt het paleis tegenwoordig gebruikt voor diners en feesten. De chef-kok is eigenaar van onder andere een sterrenrestaurant, dus het eten is ook meer dan de moeite waard!

De kracht van goMICE

Tijdens deze inspectiereis hebben we nog veel meer tips en nieuwe ideeën opgedaan om Madrid te (her)ontdekken en te beleven! Wij hebben geen standaard programma op de plank liggen en creëren onze voorstellen altijd op maat. Dit doen we om zo goed mogelijk aan de doelstelling en aan de wensen van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen. Wij denken hierin ook graag mee in een bijpassend communicatie- of activatietraject om de doelgroep voorafgaand te enthousiasmeren voor het onvergetelijke LIVE moment!

Volg goMICE vooral op Instagram, LinkedIn en Facebook voor meer ervaringen en impressie beelden voor, tijdens en na de (inspectie)reizen.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!