Header
Header

Op bezoek bij Aer Lingus in Dublin

Op bezoek bij Aer Lingus in Dublin

Afgelopen mei ben ik op uitnodiging van Aer Lingus met een groepje collega’s uit de branche naar Dublin gevlogen om daar de luchthaven te inspecteren en hun aanbod te ervaren. In dit blog neem ik jullie kort mee!

Aer Lingus en Airport Dublin

Aer Lingus is de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland. De kleuren van de vliegtuigen zijn groen en wit. In het logo is een klaverblad verwerkt: de Seamróg. Het nationale symbool van Ierland.

Het vliegveld ligt ten noorden van Dublin en is aangelegd in de begindagen van de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven zo’n 25 miljoen passagiers, waarmee het het drukstbezochte vliegveld van Ierland is.

Onlangs vlogen we naar Dublin om het vliegveld en de Aer Lingus maatschappij beter te leren kennen. In dit blog nemen wij je kort mee. Lees meer...

Op naar Dublin

In de vroege ochtend vertrekken we naar Dublin vanaf Schiphol. Na een korte vlucht van zo’n 1:40 uur, landen we op Dublin Airport. Omdat we geen bagage bij ons hebben, zijn we zo door de douane heen. Ideaal.

Gedurende de dag bekijken we het vliegveld: het aanbod van Aer Lingus, de lounges, de services aan boord en we ontdekken meer over de transfermogelijkheden naar de Verenigde Staten. Dublin is namelijk – momenteel – de enige Europese luchthaven waar u als reiziger door de US Customs Pre Clearance kunt, in plaats van in Amerika door de douane te gaan.

US Customs Pre Clearance

Tijdens de overstaptijd worden alle douane-formaliteiten geregeld die normaal gesproken in de USA plaatsvinden. Dit bespaart ontzettend veel tijd! Bij aankomst in Amerika hoeven de reizigers alleen hun koffer op te halen. Vervolgens kunnen ze via een aparte lane de airport verlaten om zo hun reis te vervolgen!

Dublin Airport is niet heel groot en heeft 2 terminals, één voor internationale vluchten en één voor binnenlandse vluchten en binnen de UK. Al met al een zeer informatieve trip op de luchthaven van Dublin!

Onlangs vlogen we naar Dublin om het vliegveld en de Aer Lingus maatschappij beter te leren kennen. In dit blog nemen wij je kort mee. Lees meer...

Ierland als MICE bestemming

Ierland is een uitstekende MICE bestemming! Korte afstanden vanaf vliegvelden in Nederland en goede vluchtverbindingen. In Ierland kun je enorm lekker eten en je vindt er waanzinnige hotels: veelal landhuizen en kastelen. Het landschap is er prachtig met een rijke historie en interessante cultuur. De pub is in Ierland nooit ver weg. Hier speelt de lokale bevolking live-muziek en drinken ze een Guiness aan het einde van de dag, of al tijdens de lunch!

Uiteraard mag de gezellige, middeleeuwse hoofdstad Dublin niet ontbreken bij een bezoek aan Ierland. Deze stad ontdekt u het beste te voet, per fiets. Maar het kan ook op een nog specialere manier: zo organiseerden wij laatst een tour door Dublin met een kayak!

Onlangs vlogen we naar Dublin om het vliegveld en de Aer Lingus maatschappij beter te leren kennen. In dit blog nemen wij je kort mee. Lees meer...

Breng in Ierland een bezoek aan Trinity College of drink een Guiness in een van de vele, authentieke pubs in de wijk Temple Bar. Waag een gokje bij de hondenraces in het gemoedelijke Shelbourne Park. Een Ierse whiskey-proeverij mag zeker niet ontbreken aan het programma.

Bent u geïnteresseerd in dit prachtige land of deze gezellige stad? Vraag vrijblijvend informatie of een offerte op via hello@gomice.nl. 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!