Header
Header

Herontdek Parijs: off the beaten path!

Herontdek Parijs: een toffe groeps- en incentive reisbestemming!

Regelmatig kiezen onze opdrachtgevers voor Parijs als (incentive) bestemming. Daarnaast is Parijs ook nog altijd een zeer belangrijke stad voor onze zakenreis klanten. Met de Thalys sta je in 2,5 uur in Parijs en met de metro ben je veelal binnen maximaal 20 minuten op je eind- of tussenbestemming. Zo reisden ook wij weer duurzaam naar Parijs voor een inspectie.

Parijs heeft veel te bieden en wanneer we daar op inspectie zijn, dan moeten we keuzes maken. We kunnen gewoonweg niet al onze leveranciers bezoeken. Afgelopen weekend waren we weer in Parijs en hebben we vele van onze vaste leveranciers bezocht, zoals onder andere de Buddha Bar. Het weer was werkelijk prachtig in Parijs, wat altijd een fijne bijkomstigheid is. Maar daarnaast zijn we ook weer buiten de gebaande paden gegaan, hebben we nieuwe plekken en pareltjes ontdekt!

Overnachten in le Marais

Hotel Le Pavillon de la Reine is zo’n pareltje. Gelegen in Le Marais en dus in een prachtige omgeving. Wanneer je onder de arcade van het hotel doorloopt waan je je niet meer in Parijs. De serene rust overvalt je en ’s nachts hoor je geen claxonnerende auto’s en druk verkeer. Daarnaast is de service en kwaliteit echt top. Dit hotel gaan we zeker inzetten voor komende reizen. Daarnaast hadden we ook nog wat tijd over om Montmartre (Martelaarsberg) weer eens te herontdekken. Want wanneer je de Eifeltoren en alle andere prachtige bekende plekjes al eens hebt gezien, kies dan zeker eens voor een bezoek aan wat andere wijken, zoals Montmartre of Le Marais.

Hotel Le Pavillon de la Reine: een geweldig hotel in Le Marais!
Source: Hotel Le Pavillon de la Reine.

Struinen door Montmartre

Place du Tertre op Montmartre (heuvelplein) is het bekendste plein in het hart van Montmartre. Welbekend vanwege de schilders, portrettekenaars en silhouetknippers. De straten rondom Montmartre daarentegen worden vaak vergeten en dit zijn eigenlijk de leukste straatjes om doorheen te struinen. Naast de hippe en leuke wijk Le Marais (ook een aanrader overigens) is Montmartre echt één van mijn favoriete wijken. Zo hebben Vincent van Gogh en zijn broer Theo gewoond aan de Rue Lepic nr. 54. Zij woonden daar van 1886 tot 1888. Aan Rue de L’Abreuvoir op nr. 6 heeft de schilder Renoir gewoond en aan de Rue Gabrielle nr. 49 woonde Pablo Picasso.

Ontdek de bijzondere verhalen van Montmartre

Verder kom je ook twee hele mooie molens tegen waaronder Moulin de la Galette. Dit is één van de twee over gebleven molens, van de meer dan dertig molens uit de Montmartre. Hier werd vroeger namelijk kalksteen vermalen dat hier werd afgegraven. In het begin van de 19e eeuw werden de afgravingen gestaakt vanwege het gevaar van het instorten van de kalkgangen. De berg was (is) een grote gatenkaas geworden.

Ervaar het bijzondere Montmartre tijdens jouw incentive reis in Parijs.

De Molens van Montmartre

De geschiedenis van de Moulin de la Galette begon in 1814 toen het Pruisische leger Parijs belegerde en de molenaarsfamilie Debroy ook niet onder de oorlog uitkwam. De zoon werd zwaar verwond door een bajonetsteek en de vader schoot daarop een officier dood. De molenaar werd daarom vermoord en in stukken aan de molenwieken gehangen. De vrouw haalde haar man er ’s avonds af en begroef hem op de begraafplaats Calvaire. Er werd een molentje op het graf geplaatst die bewust rood werd geschilderd. Volgens sommigen kwam zo de Moulin Rouge aan haar naam.

De zoon kon het molenaarsvak niet meer uitoefenen en bouwde de molen om tot een balzaal, waar hij aan de gasten een glas melk met een koekje verkocht. Een koekje in het Frans is une galette, vandaar de naam voor de molen Le Moulin de la Galette. Er kwamen zeer bekende gasten zoals o.a.: Manet, Monet, Renoir, Toulouse Latrec en Van Gogh.

De Martelarenberg

Iets verderop werd, volgens de legende, de heilige Denis onthoofd in 272 na Christus. De Romeinse soldaten hadden hem eigenlijk op de top van de berg moeten onthoofden, maar ze werden moe en deden het daarom al eerder. Denis pakte zijn hoofd op, wandelde naar de top van de heuvel en vervolgde zijn weg naar de plek waar nu de Basiliek St.-Denis staat. Een wandeling van maar liefst 6 km! Vandaar dus de naam Montmarte, ofwel de martelarenberg.

De treurige histoire van Dalida

Wanneer je dan doorwandelt dan zie je aan weerskanten prachtige huizen, zo ook die van de Italiaans-Franse zangeres en actrice Dalida (1933-1987). Ze was zeer succesvol en werd, samen met Édith Piaf, gezien als de meest populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw. In haar relaties met mannen was ze minder gelukkig. Drie mannen met wie ze een innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord. Ze raakte uitgeput van al haar problemen en pleegde zelfmoord in 1987. Een aantal jaren na haar dood werd de “Place Dalida” plechtig ingehuldigd, midden in haar geliefde Montmartre. Dalida werd in Nederland opnieuw bekend toen Mart Smeets in zijn programma De Avondetappe, tijdens de Tour de France, het liedje “Buenas Noches Mi Amor” begon te draaien als afsluiter van zijn programma.

Het roze huisje op de hoek van Rue Girardon is ook niet te missen, zo mooi en ook beroemd geworden door het schilderij van Maurice Utrillo.

Van de historie van Dalida, tot de Moulin Rouge en de Le Moulin de la Galette

Le vin du Montmartre

Wat je niet verwacht is dat er ook nog een wijngaard gelegen is op de Montmartre. Ze waren net de oogst aan het binnenhalen toen wij er langskwamen. Dit wordt op traditionele wijze en met grote belangstelling afgesloten met een Fête de Vins. Een 5-daags dorspfeest waar de wijn rijkelijk vloeit. De wijn (ca. 900 flessen per jaar) die hier geproduceerd wordt, worden onder grote belangstelling geveild door de burgemeester van Montmartre! De opbrengst in geld is groot, de wijn wordt misschien wel veel te duur betaald, maar dit gaat naar een goed doel.

En zo streken we neer op het Place du Tetre

Na genoeg te hebben rondgestruind op Montmartre zijn we neergestreken op Place du Tetre (ook al is het hier iets meer toeristisch) op één van de terrasjes bij één van onze favoriete restaurants. Ook dit keer is het hier goed toeven, bijkomend na zo’n 20.000 stappen die dag, met een heerlijk glas wijn, kijkend naar alle kleurrijke beelden…. Dat is pas echt genieten. Blij en dankbaar dat het weer kan.

Ook belangstelling voor Parijs “off the beaten bath” voor uw volgende (incentive) reis? Wij denken graag met u mee hoe u Parijs samen met uw relaties of collega’s kunt herontdekken!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!