Header
Header

Op reis met een orkest naar Wenen

Op reis met een orkest naar Wenen

Wenen is de grootste stad en ook de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen wordt gezien als het centrum van klassieke muziek en opera. Eigenlijk vanzelfsprekend dat een van de grootste orkesten van Nederland de bestemming Wenen hoog op zijn verlanglijst heeft staan!

Een van de grootste orkesten van Nederland wilde samen met haar sponsoren een bezoek brengen aan Wenen. Natuurlijk namen zij contact op met goMICE. De expertise en ervaring om een dergelijke reis tot een succes te maken, is bij ons volledig aanwezig!

De opdrachtgever wilde graag het volgende tot in de puntjes verzorgd hebben:

  • Vervoer van het orkest naar Wenen
  • Het organiseren van de reis voor de sponsoren naar Wenen
  • Een voorstelling van het orkest in het Wiener Musikverein
  • Een aansluitende borrel met het orkest en de dirigent

Een mooie uitdaging voor goMICE, om de expertise die wij in huis hebben te laten zien! Want het vervoeren van een orkest vraagt nogal wat aandacht en oog voor detail. Geen enkele muzikant wil zijn viool of cello uit het oog verliezen, laat staan zijn instrument in het ruim van een vliegtuig achterlaten. Daar moet dan ‘gewoon’ een extra stoel voor worden gereserveerd!

Kerstsfeer in Wenen

De reis zou gaan plaatsvinden in December en dat zou voor een hele mooie extra kerstsfeer gaan zorgen. Ons doel was om de componisten en muzikanten een echte beleving te gaan geven in Wenen. En dat kon volgens ons al vanaf het moment van uitnodigen. De prachtige uitnodiging hebben we opgesteld op oud perkament. Geschreven door Wolfgang Amadeus Mozart zelf. Verpakt in een mooie koker viel de uitnodiging op de mat. Die uitnodiging viel in de smaak en wakkerde het enthousiasme voor deze reis zeker aan. Het inschrijven kon van start gaan.

Vier dagen met 50 sponsoren naar Wenen

Met meer dan vijftig sponsoren, die het orkest een warm hart toe dragen, gingen we vier dagen op reis naar Wenen. Bij zo’n bijzonde reis hoort natuurlijk een bijzonder hotel. Hiervoor vonden wij het meest authentieke hotel van Wenen, Hotel Sacher.

Met het orkest naar Wenen | Ga met goMICE

Wij regelden dat alle kamers een uitzicht hadden op de opera. Daar ging hun hart sneller van kloppen!

Met het orkest naar Wenen | Ga met goMICE

Aangekomen op de kamer hebben we voor de sponsoren een stuk originele Sachertorte klaar laten zetten.

Met het orkest naar Wenen | Ga met goMICE

Ook hoorden zij toen dat het gehele orkest en de dirigent in hetzelfde hotel zullen overnachten. Een mooi ervaring!

Bezoek aan het graf van Mahler

Gustav Mahler (1860-1911) gold als een van de belangrijkste dirigenten van zijn tijd. Een van de bijzondere plekjes waar we zijn langs geweest, is het graf van Gustav Mahler, waar wij over zijn leven vertelden. Er werden bloemen gelegd op het graf.

Met het orkest naar Wenen | Ga met goMICE

Daarna kwamen de Schnaps glaasjes uit onze tas, waar wij proostten op zijn leven. Een verrassend maar ook ontroerend moment!

Naar het wijnstadje Grinzing

Na dit mooie moment hebben we iedereen naar het wijnstadje Grinzing geleid. Daar was het tijd om lekker te eten en kon iedereen een keuze maken voor een lekker stuk vlees bij de slager die is ondergebracht in het restaurant. Een bijzonder mooie plek om te eten! Het gezelschap heeft hier lekker kunnen napraten onder het genot van een heerlijk glaasje Heuriger (een jonge Oostenrijkse wijn van het jaar) en een mooi stuk vlees.

Ontmoetingen met de musici

Hier en daar hebben we de reis onderbroken voor een ontmoeting met de musici. Hoogtepunt van de reis was natuurlijk de voorstelling in het prachtige concertgebouw de Wiener Musikverein.

Alles bij elkaar was dit een fantastische reis voor goMICE om te mogen organiseren. Het is voor ons prachtig om te zien als iedereen onder de indruk is van de bijzondere momenten die we gecreëerd hebben. Daar doen we het voor!

Wil je ook eens brainstormen met ons om zo’n geweldige reis met sponsoren te maken? Mail ons dan gerust op Hello@goMICE.nl of bel naar ons kantoor: 088-202-30-40.

Ervaring van onze klant: Een topreis met aandacht voor kleine dingen. Alle kamers met uitzicht op de Opera, daar word je als orkestliefhebber blij van.  Ook stond er een stuk originele  Sachertorte op de kamer klaar voor een ieder! Het hoogtepunt was uiteraard om ons eigen orkest te mogen horen spelen in Wenen, maar de borrel op het graf van Mahler zullen wij ook nooit vergeten. En dat is slechts een kleine greep uit wat goMICE had geregeld.

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!