Header
Header

The making of goMICE

Leuk hoe paden kunnen kruisen, vind ik. Deze blogpost gaat over wegen die elkaar kruisen en al het moois wat daar uit kan ontstaan. Lees snel verder over the making of goMICE!

Voor goMICE

Ik kan het me nu haast niet meer voorstellen, maar er was een leven voor goMICE en UNIGLOBE. Jarenlang werkte ik in het management en de directie van bedrijven als L’Oréal, Coca-Cola en de USG groep. Rob (mede oprichter goMICE en UNIGLOBE) werkte toentertijd ook bij L’Oréal en werd later marketing manager bij Sara Lee. Ergens in 2004 begon het echter te kriebelen en waren we vastberaden onze opgedane kennis te vertalen naar een zelfstandige onderneming. Ons eigen bedrijf. Als franchisenemer, want dat stond al vrij snel vast.

De zoektocht begon en in die periode hebben we ontzettend veel franchise organisaties onder de loep genomen. We wilden niet alleen onze kennis van het bedrijfsleven in het bedrijf stoppen, maar vooral ook onze passie. Na lang onderzoek kruiste plots een pad. De advertentie van UNIGLOBE international en het gevraagde profiel van de ondernemers was ons op het lijf geschreven.

Een logische keuze

De keuze was erg logisch. We houden van reizen en je mag gerust zeggen dat er sprake was van enige vorm van ervaring. De jongere Anita die net was afgestudeerd hoefde niet zo nodig te beginnen aan een “steady” leven. Ik wilde reizen en ben als reisbegeleider aan de slag gegaan.

The Making of goMICE - Meetings, incentives, conferences en events

Zes jaar lang reisde ik de wereld over met groepen uit de Verenigde Staten. Ik ging dan 3 maanden aan één stuk op pad en had 50 Amerikanen onder mijn hoede. Ik voelde me net een Floortje Dessing en genoot met volle teugen van het reizen en het ontdekken van alle nieuwe culturen. Heerlijk vond ik het!

Wat ik toen vooral zo fijn vond, is vandaag de dag dé filosofie achter goMICE. Het is niet alleen het reizen wat ik geweldig vond. Deelnemers een fantastische beleving mee geven, dat vond ik het leukste.

The Making of goMICE - Meetings, incentives, conferences en events

Mooi hé? Hoe paden kunnen kruisen? Ik kon toen natuurlijk nog niet weten dat de ervaring van het reizen samen zou komen met mijn ervaring in het bedrijfsleven later in mijn carrière.

De sprong in het diepe

In 2005 begonnen we aan het grote avontuur wat zelfstandig ondernemerschap heet. We startten met één werknemer. Deze collega, Roel van Dijk, is overigens tot de dag van vandaag nog steeds bij ons werkzaam en daar zijn we zeer blij en trots op. Samen maakten we een vliegende start waardoor we al snel op zoek mochten naar een tweede collega voor onze afdeling Business Travel.

Business Travel:

Dagelijks gaan onze consultants Business Travel aan de slag om zakenreizigers (van meer dan 250 bedrijven die klant bij ons zijn) op de meest efficiënte manier naar zijn of haar bestemming te vervoeren. Zij zoeken een goed hotel ter plaatse en regelen eventueel het vervoer, restaurants en andere uitstapjes voor tijdens de zakenreis.

Wat begon als idee is inmiddels uitgegroeid tot twee prachtige bedrijven met ruim 40 collega’s. We hebben vestigingen in Rotterdam, Goes en in Arnhem.

GoMICE

Om het onderscheid duidelijker te maken tussen onze zakenreizen en onze groepsreizen zijn we goMICE gestart. MICE staat daarbij voor: MeetingsIncentives, Concepts en Events.

The Making of goMICE - Meetings, incentives, conferences en events

Jaarlijks verzorgen we zo’n 350 groepsreizen die betrekking hebben op meetings, incentivereizen, events, congressen, sportreizentrainingskampen en businessclub reizen. Met connecties over de hele wereld is geen locatie daarbij te gek. Voordat onze klanten zelf op reis gaan voeren we eerst zelf een inspectiereis uit. We controleren alles, houden de inkoop in eigen hand en regelen zaken ter plaatse. Indien gewenst reizen we ook mee als begeleiding. Een verslag van zo’n reis kun je lezen in mijn blogs over de voorinspectie in Lissabon en de groepsreis naar Lissabon.

Nu onze wegen via deze blog zijn samengekomen wil je misschien wel meer weten over onze reizen. Benieuwd waar we je mee van dienst kunnen zijn? Neem dan snel contact met ons op voor een oriënterend gesprek!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!