Header
Header

5 Tips om fit te blijven tijdens een (lange) vlucht

5 Tips om fit te blijven tijdens een (lange) vlucht

Bij goMICE organiseren we onder andere MeetingsIncentives, Concepts en Events. Dit doen we voor onze klanten in het binnen- én buitenland. We verzorgen ook regelmatig tickets voor groepen. Om het je gemakkelijker te maken tijdens langere vluchten hebben we 5 tips verzameld die je helpen om fit te blijven aan boord. Lees snel verder!

Iedere (zakelijke) reiziger die wel eens eerder een lange vlucht heeft genomen weet hoe vermoeiend zo’n reis kan zijn. Je kunt moe aankomen op de plaats van bestemming. Vervelend, zeker wanneer je een strak schema hebt ingepland gedurende je zakenreis.

Vijf tips om fit te blijven tijdens een lange vlucht | Don't go withous us - goMICE | Meetings, Incentives, Conferences en Events

Om zo’n langere vlucht makkelijker te doorstaan zodat je fit en uitgerust aankomt op je bestemming, hebben wij vijf tips verzameld. Ideaal, want zo kun je meteen door naar de (zakelijke) meeting, het congres of het event.

Met onderstaande tips kom je zeker weten minder vermoeid aan na een (lange) vlucht!

Tip 1: Kleed je comfortabel

Als (zakelijke) reiziger is het niet altijd mogelijk om in een jogging broek op reis te gaan, maar comfortabele kleding kan absoluut bijdragen aan het comfort gedurende je reis. Dames laten de hoge hakken bijvoorbeeld beter achterwege tijdens een (lange) vlucht en de heren kunnen beter een vest of pullover dragen dan een colbert.

Vijf tips om fit te blijven tijdens een lange vlucht | Don't go withous us - goMICE | Meetings, Incentives, Conferences en Events

Zorg er wel voor dat je de representatieve kleding in je handbagage stopt. Houd ook rekening met de temperatuurverschillen tussen de terminal, het vliegtuig en de plaats van bestemming. Een warme trui en laagjes kleding zijn aan te raden.

Tip 2: Drink veel water en wees zuinig met cafeïne en alcohol

Tijdens een lange vlucht, vlieg je op meer dan 10.000 meter hoogte. Om het verschil in luchtdruk op te vangen wordt de luchtdruk in het vliegtuig kunstmatig in stand gehouden. De lucht in het vliegtuig bevat daardoor minder vocht dan we gewend zijn en hierdoor kunnen uitdrogingsverschijnselen ontstaan.

Veel water drinken en zuinig zijn met koffie, thee en alcohol is de oplossing. Koffie, thee en alcohol zorgen er namelijk voor dat je lichaam nog sneller uitdroogt. Het beste is dus om ze helemaal niet te nuttigen, maar als je het toch doet, doe het dan met mate. Regelmatig een glaasje water vragen aan het cabinepersoneel of een flesje water kopen nadat je de douane voorbij bent, is de methode tegen uitdroging in het vliegtuig.

Tip 3: Eet lichte maaltijden

Zowel voorafgaand aan de vlucht als tijdens, is het aan te raden om niet al te zwaar voedsel te nuttigen. In een vliegtuig verteert je lichaam voedingsstoffen moeilijker waardoor je ook lastiger in slaap kunt komen. Niet iedereen kan het, maar slapen gedurende de vlucht is dé manier om uitgerust aan te komen op de bestemming. Door lichte maaltijden te nuttigen zorg je er voor dat je lichaam je in ieder geval niet tegenwerkt om te slapen in het vliegtuig. Een goed nekkussen, een warme deken en eventueel oordopjes en een slaapmasker maken het slapen in een vliegtuig nog gemakkelijker.

Tip 4: Strek zo lang mogelijk de benen

Na het inchecken en het afgeven van de koffer heb je vaak nog tijd over voordat het boarden begint. Ga niet zitten wachten, maar wandel nog wat rond totdat je het vliegtuig in kunt. Je zit zo dadelijk al lang genoeg.

Vijf tips om fit te blijven tijdens een lange vlucht | Don't go withous us - goMICE | Meetings, Incentives, Conferences en Events

Strek de benen daarom zo lang het kan. Dit geldt ook tijdens de vlucht. Het is uitermate goed voor het lichaam om regelmatig even de benen te strekken en rond te lopen in de cabine wanneer dit mogelijk is.

Tip 5: Doe simpele oefeningen tijdens de vlucht

Door oefeningen te doen aan boord zul je fitter en uitgeruster aankomen op de bestemming. De oefeningen zijn simpel en kunnen gewoon in de stoel gedaan worden.

Simpele oefeningen om fit te blijven

  • Draaien met de enkels: Til je voeten van de vloer en maak met je tenen een cirkel. Beweeg hierbij de ene voet met de klok mee en de andere tegen de klok in. Maak vervolgens cirkels in tegengestelde richting (15 seconden in elke richting).
  • Voetstrekken: Plaats je hakken op de vloer en breng je tenen zo ver mogelijk omhoog. Zet vervolgens de voeten weer plat op de vloer. Til vervolgens je hakken op terwijl je de bal van je voet op de vloer houdt (doe de oefening gedurende 30 seconden).
  • Schouders strekken: Pak met de rechterhand de linkerelleboog en trek de uitgestrekte linkerarm rustig naar je rechterschouder. Hou de positie 15 seconden vast en wissel dan van arm.
  • Draaien van het hoofd: Ontspan je schouders en laat je hoofd op je rechterschouder zakken. Draai je hoofd vervolgens naar voren en daarna naar je linkerschouder. Hou elke positie 5 seconden vast (5 keer herhalen).

Met bovenstaande tips, kom je fitter aan op je bestemming!

Wil je meer weten over wat goMICE voor je kan betekenen? Lees dan snel verder op onze blog en ontdek de diverse reisverslagen of neem hier direct contact met ons op zodat we al je vragen kunnen beantwoorden!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!