Trainingskamp voetbalclub VV Smitshoek JO13

Trainingskamp voetbalclub VV Smitshoek JO13

Zowel in januari als in juni/juli regelen we regelmatig trainingskampen voor zowel professionele voetbalclubs als amateur voetbalclubs. Dit keer lichten we er een amateurclub uit, omdat het dit keer ging om een wat ongebruikelijkere trip, namelijk met jongens van de selectie onder de 13 jaar (JO13).

Met totaal 16 kids en 15 begeleiders gingen we op trainingskamp, met als doel als team nog beter te worden! Maar vooral natuurlijk ook om een gezellige tijd met elkaar te beleven.

Van school moest er vrij gevraagd worden, want de vlucht van Amsterdam naar Alicante zou vrijdagmiddag al om 12.30 uur vertrekken. De meeste scholen werken hierin mee, gelukkig ook deze keer. Al om 10 uur verzamelden we bij de voetbalclub Smitshoek in Barendrecht en aan alle vrolijke gezichten te zien hadden de boys er zin in. Hier een daar wat spanning (sommigen hadden nog nooit gevlogen) maar samen wel al veel lol!

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Trainingskamp voetbalclub | Op naar het vliegveld

Rond 10.45 uur checkten we in op het vliegveld. Veel gerommel met paspoorten en boardingpassen en wat moest je nou wel en niet laten zien…..! Een ieder was op zijn eigen manier druk met van alles.

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Door de begeleiding van goMICE en een aantal vrijwilligers (waaronder enkele ouders) wisten we alles in goede banen te leiden. Als snel zaten we aan boord van Transavia en waren we ready for take-off!

De vlucht verliep rustig, maar de stemming zat er al lekker in. Eenmaal aangekomen op het vliegveld Alicante kwam het mooie weer ons tegemoet. Tegen de jongens hadden we gezegd dat ze op slaapzalen zouden verblijven, net zoiets als op kamp met groep 8. Een beetje sober en kaal dus.

Wat ze niet wisten was dat ze als verassing op een 4 sterren resort zouden terechtkomen! De meeste slaapkamers hadden een eigen privézwembad op het dak. Het publieke zwembad was net zo groot als een half voetbalveld! En ze zouden al helemaal niet geloven dat het resort aan zee zou liggen en het eten (in buffetvorm van ongeveer 40 meter totaal) fantastisch zou zijn!

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Trainingskamp voetbalclub | Een geweldig 4 sterren resort

Daar aangekomen, na een busrit van ongeveer 1 uur, vielen de jongens van de ene verbazing in de andere, maar het was vooral kipppenvel toen de mannen naar hun kamers zwierven. Overal hoorden we geroep en kreten van verbazing. Overal waren ze allemaal heel erg onder de indruk en de reis (of eigenlijk het ‘keiharde trainingskamp’) kon eigenlijk al niet meer stuk!

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Maar goed, de jongens waren daar niet om vakantie te vieren, maar om beter te worden in hun spel en als team. Dus huppakee, trainingstenues aan en naar het strand. Het was heel warm, dus wij van goMICE zorgden er voor dat er genoeg te drinken meeging. Ook zorgden we voor wat lekkere versnaperingen om in ieder geval het zout- en vochtgehalte op peil te houden.

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Trainen op het strand van Alicante

Samen met de 2 trainers werd er hard getraind in het zand, maar ook de mannelijke vrijwilligers lieten zich van hun beste kant zien. Na 1,5 uur voetbal en veel lol, was het tijd om af te koelen. Met z’n allen genoten de jongens van de relatief wilde zee. Uiteraard hielden wij van goMICE onze ogen gericht op de jongens, zodat niemand afdwaalde of te ver de zee in ging.

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Bij terugkomst was het tijd voor wat spelletjes rondom het zwembad en tijd voor het overheerlijke diner. In een eigen afgescheiden ruimte konden de mannen het fantastische buffet aanvallen. Zo veel keuze, zowel voor diner, ontbijt als lunches. Dat zou genieten worden voor iedereen, met als hoogtepunt een ijsmachine waar iedereen eigen ijsjes kon maken!

Trainingskamp voetbalclub | Een georganiseerde oefenwedstrijd

Uiteraard hebben wij een oefenwedstrijd georganiseerd. Die werd de volgende dag gespeeld tegen een lokale voetbalclub (UD Oliva). De westrijd stond zelfs aangekondigd en ook was er een kleedkamer op naam van VV Smitshoek gereserveerd.

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

De tegenstander was fysiek (te) sterk, dus helaas werd het een verloren partij, maar niet getreurd, het was voor iedereen een onvergetelijke ervaring!

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Wij van goMICE hadden snel ijsjes gekocht en daarmee was het leed van het verlies en de hitte snel vergeten.

De rest van de dag werd gevuld met een strandbezoek, het zwembad en een voetbalquiz. De volgende dag was het alweer tijd om uit te checken. De meeste jongens hadden geen zin om te vertrekken en wij eigenlijk ook niet. Er was zo’n ontspannen sfeertje en iedereen had het naar zijn zin. Met moeite kregen we een ieder weer de bus in.

Een geslaagd trainingskamp in Alicante

Tevreden zagen we de jongens, trainers en vrijwilligers in hun stoelen zitten. Wij van goMICE waren ook tevreden, wat een fantastische groep jongens was dit. Zo gedisciplineerd, zo gezellig en zo blij! Eenmaal op Schiphol aangekomen vernamen we dat de moeders van de jongens een ontvangstcommitee hadden samengesteld en aan de poort van de club hadden ze feesttenten geplaatst. Friet en snacks waren gehaald en er was frisdrank, bier en wijn aanwezig. De trainers werden nog even extra in het zonnetje gezet en wij van goMICE ontvingen bloemen en bedankjes!

Trainingskamp voetbalclub - Op trainingskamp met je voetbalclub? Ga met goMICE!

Samen met hen hebben we getoost op de trainers, de jongens en op een fantastisch trainingskamp. Bij het afscheid van de jongens zag ik alleen maar breedlachende jongens en allen kwamen ze me een “boks”  als afscheid geven. (want een hand geven vinden ze natuurlijk niet stoer en ik pas me uiteraard graag aan).

Één quote wil ik jullie niet onthouden, omdat hij gewoon te leuk is: Mevrouw, zie de leuke krullebol, regelt u thuis ook alles zo goed en bent u dan toch ook nog altijd zo gezellig?  Ik zeg : Uhhh, ja dat probeer ik wel. Zegt hij: Dan wil ik er toch wel over nadenken of ik dan misschien bij u kan komen wonen, als u dat ook wilt natuurlijk? Ik bloos helaas niet meer zoals vroeger, maar dit keer wel! Mooi toch?!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!