Ultieme tips voor een duurzame groepsreis naar Londen!

Ultieme tips voor een duurzame groepsreis naar Londen!

Maximaal genieten van een bestemming met minimale impact op de planeet, dat is een mooie uitdaging waar wij bij het creëren van een groepsreisprogramma graag rekening mee houden. Maar let’s face it; Londen is een grote wereldstad en steden zijn meestal niet de eerste bestemmingen waar aan gedacht wordt voor een duurzame reis. Echter, heeft Londen de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het milieuvriendelijker maken van de stad. In dit blog nemen wij u mee in een aantal duurzame groepsreis mogelijkheden naar Londen!

Travel green!

Met de Eurostar (trein) reist u vanaf Amsterdam of Rotterdam direct naar hartje Londen binnen iets minder dan 4,5 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte, reserveert goMICE één of meerdere exclusieve rijtuig(en) exclusief voor uw organisatie. Een relaxte, duurzame start van de groepsreis naar Londen!

Duurzame dagen in Londen

Eenmaal gearriveerd in Londen is het natuurlijk geweldig om alle highlights mee te pakken, maar daarnaast zijn er diverse duurzame groepsactiviteiten mogelijk die uw reisprogramma een sustainable touch geven. Of het reisprogramma volledig op milieubewuste wijze kunnen invullen. Een aantal voorbeelden?

The Royal Botanic Gardens

Ook wel het botanische paradijs in Zuidwest-Londen, is een prachtige locatie voor een (actieve) ochtend of middag in de natuur. In deze tuinen vindt u de grootste biodiversiteit ter wereld! Van indrukwekkende Japanse tuinen, meer dan 14.000 bomen uit het wereldwijde bomen- en plantenrijk en de grootste Victoriaanse broeikas ter wereld. En dat op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Londen!

Relax tijdens een groepsyogasessie in de openlucht, kom in actie tijdens een actieve teambuilding work-out van een professionele personal trainer of ontspan tijdens een forest bathing session. Dit laatste is een Japans geïnspireerde sessie, waarbij de groep wordt onder gedompeld in de groene boswereld tijdens een zintuigen prikkelende boswandeling. Sluit het bezoek aan The Royal Botanic Gardens af met een cursus in de tuinkeuken, waarbij de groep wordt meegenomen in het duurzaam produceren van voedingsproducten.

Ultieme tips voor een duurzame groepsreis naar Londen door goMICE!

Londen door de ogen van een local

Ontdek Londen tijdens jullie duurzame groepsreis door de ogen van een local per fietstour of te voet. Naast het bezoeken van de must see highlights, wordt de groep meegenomen naar de off the beaten path plekken in de stad. Van een bezoek aan lokale ondernemers en een kijkje op innovatieve groene daken, tot aan een pauze bij een local coffeebar. Beleef het échte Londen.

Do good and feel good

Het planten van bomen is naast een blijvende herinnering op de bestemming een geweldige manier om een steentje bij te dragen binnen vergroening van de stad. Do good and feel good! Londen staat al bekend als een stad met veel natuur, maar er zijn nog diverse vergeten gebieden waar nieuw leven in geblazen kan worden door de natuur een boost te geven. Een waardevolle activiteit die tevens gecombineerd kan worden met een stoere team survival challenge!

Vegan Cooking Class

Koken op een wijze die goed is voor dier en planeet én waanzinnig lekker is, staat tijdens de vegan kookcursus centraal. Naast dat met elkaar koken gewoonweg ontzettend gezellig is, passeren diverse gezonde, veganistische gerechten de revue en lopen jullie naderhand de deur uit met een hoofd vol inspiratie voor vegan dishes!

Ultieme tips voor een duurzame groepsreis naar Londen door goMICE!

Eat Eco

Londen is een waar walhalla voor culinaire liefhebbers en laat tevens ervaren dat een waanzinnige smaakbeleving en milieubewuste bereiding geweldig samengaan. De volgende restaurants maken dat meer dan waar!

  • Zero waste-restaurant: In Londen is het eerste zero waste-restaurant ter wereld gelegen: restaurant Silo! Extra uniek aan dit restaurant is dat ze een molen hebben om graan te malen, zelfvoorzienend zijn op het gebied van plantaardige melk en boter en een vergister hebben waarmee ze compost produceren. Geniet van een creatief en verantwoord tasting menu met producten die u normaliter niet snel zult tegenkomen in een restaurant.
  • Green Michelin-star afternoon tea: Ja, u leest het goed; een groene Michelin-ster! Deze award wordt sinds 2021 jaarlijks uitgereikt aan restaurants en chefs die vooruitlopen op het ethisch en milieubewust runnen van hun restaurant. In Londen heeft Petersham Nurseries Teahouse deze mooie ster toegekend gekregen. Geniet van een traditionele English Afternoon Tea in het theehuis, welke zich in een kas omringd door kleurrijke bloemen en groene bomen bevindt. Alle delights zijn gemaakt van lokale, milieuvriendelijke en seizoensgebonden ingrediënten!
Ultieme tips voor een duurzame groepsreis naar Londen door goMICE!
Photo source: Petersham Nurseries Teahouse

Sleep Sustainable

De stad beschikt over een groot scala aan hotels met een eco-certificaat! Wij delen een aantal duurzame top accommodaties met u:

  • Treehouse Hotel London****. Zoals de naam van dit hotel al doet vermoeden, is dit hotel ontworpen als een rustieke boomhut! Maar dan wel luxe, met een koffie- en wijnbar op het dak en een prachtig terras. Qua duurzame initiatieven zijn plastics voor eenmalig gebruik verbannen uit het hotel, zijn er diverse waterstations te vinden over het terrein en hebben ze een compostproductieprogramma opgezet.
  • Hilton London Bankside*****. Dit moderne designhotel is gelegen op de populaire Londense South Bank en beschikt over een luxe aankleding en faciliteiten. Maar wat onderneemt dit hotel op het gebied van duurzaamheid? Het Hilton beschikt over een Kitchen Garden, waardoor voedselverspilling wordt tegen gegaan, de CO2 voetprint van het hotel verkleint wordt en de transportkilometers voor voedsel vermindert worden. De zelf gekweekte producten uit de Kitchen Garden worden gebruikt om de gerechten op het menu te bereiden.

Uw doelgroep vooraf duurzaam enthousiasmeren en betrekken!

Zoals u ziet leent Londen zich uitstekend voor een duurzame groeps- of incentive reis! Wij begrijpen dan ook volkomen dat u niet kunt wachten om samen met uw medewerkers of relaties af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk ? Begin daarom nu alvast met het enthousiasmeren, informeren en betrekken van uw doelgroep met een duurzaam voortraject middels onze Stretch-methode. Wij creëren een ‘groen’ communicatietraject met bijvoorbeeld de inzet van onze digitale tools en milieubewuste presentjes. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee in uw groene groepsreis naar Londen!

Source:

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!