Header
Header

Tijd maken voor sociale initiatieven; juist nu!

Oog voor elkaar en de wereld om ons heen

Voor veel mensen en bedrijven bleek 2020 een moeilijker jaar dan verwacht. Een jaar waarin lastige periodes elkaar leken af te wisselen met nog lastigere periodes, maar het bleek ook een jaar waarin we nog meer oog kregen voor elkaar en de wereld om ons heen. Zo hebben we bij Uniglobe Alliance Travel en goMICE het initiatief genomen om ons wekelijks in te zetten voor sociale instanties en wat extra hulp te bieden aan degene die dit behoeven. Iedere collega heeft de vrijheid gekregen om wekelijks een aantal uur te gebruiken om vrijwilligerswerk te doen of een bijdrage te leveren aan een organisatie, goed doel of sociaal initiatief.

Extra oog voor de ouderen – Projectmanager, Nadia de Bruijn

Ik, Nadia de Bruijn – Projectmanager bij goMICE, heb ervoor gekozen om een oudere dame te helpen bij het uitlaten van haar twee hondjes, Jack en Brise. In verband met haar slechte gezondheid is zij sinds enige tijd zelf niet meer in staat om met haar trouwe viervoeters naar buiten te gaan en heeft hier om deze reden hulp bij nodig. Samen met een aantal andere vrijwilligers wordt iedere week een planning gemaakt om ervoor te zorgen dat de hondjes voldoende beweging krijgen.

Gemiddeld help ik deze dame zo’n twee keer per week bij het uitlaten van Jack en Brise. Zelf heb ik een aantal jaar een Boerboel van zo’n 55 kilo gehad, waardoor het de eerste weken wel even wennen was om met twee kleine hondjes over straat te gaan. Ondertussen zijn we dikke maatjes en zijn de hondjes iedere keer dolblij als ik ze op kom halen voor een ommetje.

Naast dat het natuurlijk noodzakelijk is om de hondjes uit te laten, merk ik ook dat de dame het erg fijn vindt om nog even een praatje te maken en samen een kopje koffie te drinken. Veel, voornamelijk alleenstaande, ouderen kampen met het probleem dat zij snel vereenzamen. Een bezoekje laat de dag wat meer voor hen draaien en maakt hun oude dag een stuk leuker. De enorme dankbaarheid die de dame aan mij toont en uitspreekt is natuurlijk heel veel waard.

Hulp op COVID-afdeling – Manager Operations, Eveline Repko

Onderstaande alinea is afgeleid van een gepubliceerd artikel van Omroep Zeeland. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Van het boeken van zakenreizen naar het bieden van hulp in de zorg. Eveline Repko, Manager Operations bij Uniglobe Alliance Travel in Goes, springt zo nu en dan bij op de Corona-afdeling van een zorginstelling in haar omgeving. Naast het opnemen van de telefoon helpt Eveline de zorgmedewerkers op de afdeling bij allerlei hand- en spandiensten. De drukke zorginstelling is ontzettend blij met de extra hulp en geeft aan dat de gastvrijheid die Eveline normaliter voor haar werk in de reisbranche nodig heeft, heel goed van pas komt in de zorg.

De persoonlijke ervaring van Eveline op de COVID-afdeling:

Onder het mom van nood breekt wet heb ik afgelopen week bijgesprongen op de COVID zorgafdeling. Gehuld in beschermende kleding, dat houdt in schort met mouwen, haarnetje, mondkapje, handschoenen en spatbril, mocht ik de afdeling betreden.

Hier liggen de Corona-patiënten in eigen kamers waar ze verzorgd worden door de zorgprofessionals. Het wisselt erg van patiënt tot patiënt, de een is gewoon uit bed en heeft weinig klachten en de ander ligt echt ziek in bed. Maar hoe dan ook, ze hebben geen ziekenhuiszorg meer nodig. Sommige ouderen verblijven hier dan ook alleen om de besmettelijke periode uit te zitten en hebben (gelukkig) weinig tot geen klachten. De zorgprofessionals waren erg blij met mijn hulp de ontbijtjes te verzorgen omdat zij daar in principe de tijd niet voor hebben.

Na zo’n ochtend op de COVID-afdeling rijd ik toch wel met een zeer voldaan gevoel terug naar huis om daar weer aan de slag te gaan met de zakenreisaanvragen. “Het is een totaal andere branche natuurlijk, maar ik ben blij dat ik op deze manier kan helpen!” aldus Eveline.

Stichting Kinderen van de Voedselbank – Eindejaarsactie

Kerst betekent voor veel mensen: gezelligheid, lekker eten en het geven én krijgen van cadeaus. Maar helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen in Nederland. Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich tegen kinderarmoede in Nederland en steunt kinderen met bijvoorbeeld, kledingpakketten, dagjes uit of een verjaardagscadeau. Natuurlijk mag er tijdens Kerst ook voor deze kinderen geen mooi Kerstcadeau ontbreken. Daarom hebben de teams van Uniglobe Alliance Travel en goMICE zich gezamenlijk ingezet voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Alle collega’s hebben een of meerdere cadeaus gekocht en samen met hun eigen kinderen ingepakt. Na een grote stapel met prachtig verpakte cadeaus te hebben verzameld, hebben wij alle cadeaus overhandigd aan onze contactpersoon bij de Stichting. Geweldig om te horen hoe zij met passie sprak over de waarde voor de kinderen en de hartverwarmende reacties van de gezinnen.

Laten we tijdens maar zeker ook na de Coronacrisis blijven omkijken naar elkaar!

Team Uniglobe Alliance Travel & goMICE

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!