Uw volgende incentive reis naar het hippe Hamburg

Uw volgende incentive reis naar het hippe Hamburg

Deze moderne havenstad is gelegen aan rivier de Elbe en is de ideale bestemming voor een incentive reis of event niet ver van Nederland. Hamburg is – na Berlijn – de tweede grootste stad van Duitsland maar is onder velen nog een onbekende reisbestemming. Wij van goMICE weten echter dat deze stad ontzettend veel te bieden heeft! Van hippe bars in oude pakhuizen tot moderne gebouwen, en van het stad-strand tot de uitdagende wateractiviteiten. Wij vertellen u in dit blog graag meer over het hippe Hamburg!

Contrast tussen Speicherstadt en HafenCity

Tijdens een bezoek aan Hamburg is het contrast tussen het historische Speicherstadt en het moderne HafenCity niet te missen. Speicherstadt is te herkennen aan de rode pakhuizen, welke hét symbool was van Hamburg als succesvolle handelsstad. De combinatie van de rode bakstenen, de grachten en de bruggen geven de Speicherstadt haar unieke uiterlijk en hebben er tevens voor gezorgd dat deze plek op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst. Net als in Amsterdam, worden de oude havens van Hamburg omgetoverd tot woon-, werk-, recreatie- en cultuurgebied.

Het moderne HafenCity-gebied wordt met haar massale architectonische gebouwen, ter uitbreiding van de binnenstad, om het oude havengebied van Speicherstadt heen gebouwd. Aanschouw de indrukwekkende contrasten tussen oud en nieuw bijvoorbeeld tijdens een fietstour onder begeleiding van een ervaren gids. En sluit af met een drankje op één van de iconische rooftopbars in Hafencity!

Ervaar Hamburg: een hippe, Duitse havenstad als incentive bestemming.

Ontspan aan rivier de Alster

De rivier de Alster is een zij-arm van de Elbe en is in Hamburg verdeeld in de Innen Alster en de Aussen Alster. Het Alsterpark is populair onder de Hamburgers en biedt de mogelijkheid om tussen de zwanen, de zeilboten en de natuur uitgebreid te picknicken, wandelen of fietsen terwijl u geniet van de rustige omgeving. Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten op het water te beleven. Denk bijvoorbeeld aan: roeien, kanoën en suppen.

De rosse buurt

De Reeperbahn stond vroeger ook wel bekend als de rosse buurt van Hamburg, welke destijds vooral ‘s avonds en ’s nachts tot leven kwam. Vandaag de dag is de Reeperbahn dé uitgaansstraat van Hamburg, met vele gezellige barretjes en hippe clubs.  Een leuk feitje is dat in één van de zijstraten van de Reeperbahn, het succesverhaal van de Beatles begon. Dit is te herkennen aan het standbeeld dat zich op de Beatle-Platz bevind.

Boottrip door de haven of nog sneller!

Een bezoek aan deze havenstad is niet compleet zonder een rondvaart door de indrukwekkende haven gemaakt te hebben. Stap aan boord van een comfortabele rondvaartboot en leer alle ins en outs van de stad onder begeleiding van een ervaren gids. Liever wat meer actie? Kies dan voor een rib-boot experience en vaar met hoge snelheden door de haven van Hamburg!

Een boottrip over rivier de Alster of toch een rondvaart langs het moderne Hafencity?

Vroege vogels op de vismarkt

Voor de vroege vogels die nieuwsgierig zijn naar hét spektakel op zondagochtend, is het aan te raden om een bezoek aan de vismarkt te brengen. Aanschouw hier hoe de kooplieden met luide stemmen hun vissen verhandelen op de oude visafslag. Er zijn livebands te vinden en de nachtbrakers die het uitgaansleven van de Reeperbahn zijn ingedoken, kunnen hier op de vroege zondagochtend terecht voor een stevig ontbijt. De pekelharing met schnaps is in Hamburgs dé delicatesse!

Strand Pauli

Strand in de stad! In de hikke wijk St. Pauli, vlakbij de vismarkt, is zomers het strand “Pauli” te vinden. De bijbehorende strandclub kijkt uit over Elbe en de haven van Hamburg. Voel het zand tussen uw tenen, de zon op uw huid en geniet van een verkoelend drankje op dit strand in de stad. Zeker een unieke ervaring!

Maak de beleving nog intenser! 

Bij goMICE hebben wij als doel om uw meeting, event of incentive reis naar een hoger niveau te tillen. De impact van een reis of event kan op vele manieren worden vergroot. Wij denken desgewenst mee over het complete communicatietraject rondom uw LIVE moment:

  • hoe kunnen we de deelnemers langer en effectiever betrekken en informeren?
  • hoe kunnen we zorgen dat de doelstellingen worden behaald?
  • hoe kunnen we de ervaring NOG completer maken?

Hiervoor creëren we een maatwerk concept met een uitgewerkt communicatieplan dat we tot in de puntjes doorvoeren in alle facetten voorafgaand, tijdens en na uw meeting, event of groepsreis. Wij zetten hiervoor onze unieke goMICE Stretch-methode in. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Na het lezen van dit blog benieuwd naar meer geweldige bestemmingen? Op onze blogpagina zijn vele blogs te vinden over onze favoriete incentivebestemmingen, zoals Madrid, Lapland en Rotterdam!

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 8 september 2020 en werd op 4 juni 2021 aangevuld met nieuwe informatie.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!