Header
Header

Verslag van de voorinspectie in Dubai

Verslag van de voorinspectie in Dubai

Afgelopen vrijdagavond zijn Linda en ik weer veilig op Schiphol geland na een inspectiereis naar Dubai waar we onze vaste leveranciers hebben bezocht en de voorbereidingen hebben getroffen voor een groep die op een exclusieve incentive reis naar Dubai gaat binnenkort.

We hebben niet stil gezeten daar en eerlijk gezegd, hebben we niet één keer even van het mooie weer kunnen genieten! Maar ik klaag zeker niet, want ook al kun je niet heel even op zo’n uitnodigend ligbedje liggen, het is heerlijk werk en altijd weer fantastisch om in mijn zeer geliefd Dubai te zijn!

4-daagse inspectiereis naar Dubai

Onze 4-daagse stond in het teken om veel leveranciers te bezoeken, variërend van hotels, restaurants en partijen die diverse activiteiten organiseren. Zelf hadden we dit keer in het Ritz Carlton onze kamers geboekt. We verbleven vier nachten in dit prachtige hotel aan de zogenaamde Jumeirah Walk oftewel de JBR Walk.

Voorinspectie-verslag-Dubai

Verder hebben we ook nog een bezoek gebracht aan het Hilton, Sofitel, Meridien, Westin en het One & Only hotel.

De boulevard in Dubai: Jumeirah Beach Walk

Jumeirah Beach Walk, beter bekend als The Walk of JBR, is de boulevard in de Dubai Marina en is gelegen langs het JBR Beach strand aan de Jumeirah Beach Residences. Dit 1,5 miljard euro (!) kostende project is in het begin van deze eeuw gebouwd. The Walk is één van de belangrijkste toeristische gebieden van Dubai en is daarom zeker een aanrader om te bezoeken!

Voorinspectie-verslag-Dubai

Overdag, maar vooral ‘s avonds komen hier toeristen en locals samen om gezien te worden, de unieke sfeer te proeven en een hapje te eten. Op The Walk gaat het dus vooral om zien en gezien worden. De locals  gaan ‘s avonds met hun dure bolides richting The Walk om daar stapvoets langs de volle terrassen te rijden om maar zoveel mogelijk gezien te worden. Overigens zijn er ook internationale gasten die een hele luxe auto huren en dan doen alsof ze tot de rijken der rijken behoren. Kijk niet raar op als je de Ferrari’s, Lamborghini’s en Bentley’s hier in de file ziet staan. Voor autoliefhebbers is The Walk een ideale plek om exclusieve auto’s te spotten.

Jumeirah Madinat

Eén van mijn andere favoriete gebieden is het gebied rondom Jumeirah Madinat. De hotels die daar liggen zijn omgeven door de interessante Souk, een authentieke (in een modern jasje) Shopping Gallery en verbonden door mooie waterpartijen.

Voorinspectie-verslag-Dubai

Een tour met een abra (bootje) door het gehele gebied is een feest. Wij hebben onze vaste hotels in dit gebied ook bezocht, zoals Al Qasr, Dar al Masyaf, Mina Salam, Jumeirah Beach en het Burj Al Arab (Burj = toren).

Voorinspectie-verslag-Dubai-3

Ook hebben we weer vele restaurants bezocht en nieuwe afspraken gemaakt. We hebben heerlijk gegeten in bijvoorbeeld: Pier Chic Ossiano, Armani Amal, Shimmers en de Siddharta Lounge by Buddha Bar. Wat een feest is het toch iedere keer weer om in deze restaurants af te spreken en dan lekker even iets te eten. Ook hebben we voor de komende groep alle menu’s doorgesproken en geproefd.

Voorinspectie-verslag-Dubai-3

Afspraken met diverse leveranciers

Ook hebben we een dag besteed om alle leveranciers in Abu Dhabi te ontmoeten, met als hoogtepunt een afspraak in het Emirates Palace hotel.

Voorinspectie-verslag-Dubai

En….last but not least, we hadden ook met onze leverancier van de watervliegtuigen een afspraak gemaakt en wanneer ze je dan vragen of je “even” meevliegt, dan zeg je natuurlijk geen nee! In onderstaande video zie je enkele video’s die ik heb gemaakt tijdens de vlucht.

Het was alweer even geleden dat ik dit gedaan had en ik moet zeggen in die tussentijd ziet Dubai er vanuit de lucht toch alweer heel anders uit. Er wordt zoveel gebouwd in Dubai, het gaat maar door zodat de Skyline er iedere keer weer heel anders uitziet.

Voorinspectie-verslag-Dubai

En weer door met andere (inspectie)reizen!

Moe maar voldaan zijn we aan ons weekend begonnen en de volgende maandagochtend zitten we gewoon weer op kantoor in Rotterdam. Soms onwerkelijk, maar het blijft een feest om dit soort werk te mogen doen!

Volgende week vertrek ik naar Malta! We gaan gewoon door, dus volg ons via onze blogpagina en op social media (Instagram, Facebook & LinkedIn)!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!