Waarom vliegtickets voor groepen boeken via goMICE?

Waarom vliegtickets voor groepen boeken via goMICE?

Vliegtickets voor groepen, oftewel groepsvliegtickets, boek je gemakkelijk en snel via goMICE. Waar moet je op letten als je vliegtickets boekt voor groepen? En hoe verzorgen wij dit tot in de puntjes? In dit blog leggen we het uit.

Wij van goMICE hebben, als onderdeel van UNIGLOBE Alliance Travel, wereldwijd contracten met airlines waardoor wij zeer scherpe tarieven kunnen aanbieden. De vragen die wij vaak krijgen over groepstickets zijn onder andere:

Is het tarief goedkoper omdat we vliegtickets voor een groep boeken?

Om u een groepstarief te kunnen offreren doen wij een aanvraag bij de betreffende groepsafdeling of onze contactpersoon van die luchtvaartmaatschappij. Hierop krijgen wij een voorstel terug, gebaseerd op een gemiddelde prijs berekend in de beschikbare klasses. De gehele groep heeft via goMICE dan hetzelfde tarief.

Deze prijs valt soms hoger uit dan het tarief dat u zelf kunt vinden online. Een hoger volume afnemen betekent een lagere prijs, zult u wellicht denken. Bij luchtvaartmaatschappijen en hotels geldt dit niet. Dit komt omdat een luchtvaartmaatschappij een gemiddelde prijs per stoel moet behalen. Indien ze dus een (grote) groep tegen het tarief van een individueel (aanbiedings)tarief zouden offreren zullen ze het vooraf vastgestelde gemiddelde tarief over het gehele toestel nooit meer kunnen behalen, en dat wil geen enkele luchtvaartmaatschappij.

Kortom, het tarief kan dus afwijken van individuele tarieven op internet, waarbij aanbiedingstarieven vaak voor slechts een aantal stoelen beschikbaar zijn. Het kan dus zijn dat u het eerste X-aantal stoelen (maximaal 10 personen kunt u online in 1 keer boeken) voor een voordeliger tarief kunt vinden dan wij aanbieden, wat een vertekend beeld geeft. De kans is namelijk groot dat de boeking voor het volgende X-aantal personen (wederom maximaal 10 personen) veel duurder uitvalt. De luchtvaartmaatschappij heeft op dat moment inzicht in uw online boekingsgedrag en past hier onmiddellijk de tarieven op aan.

goMICE kan dit omzeilen door het gebruik van onze intelligente systemen en door scherpe onderhandelingen met onze interne contacten van de luchtvaartmaatschappijen. Verder wordt een boeking via goMICE ook als groep behandeld bij calamiteiten, overboekingen en/of annuleringen. Stel dat er onverhoopt een overboeking is op de vlucht, dan zal een persoon uit de groepsboeking van goMICE nooit uit het systeem gehaald worden.

Waarom vliegtickets voor groepen boeken via goMICE | Groepsvliegtickets van goMICE

Wat zijn de voordelen van groepstarieven ten opzichte van individuele tarieven en hoe komen groepstarieven tot stand?

De voordelen van groepstarieven zijn bovendien:

 1. De gehele groep staat in 1 reservering geboekt;
 2. De voorlopige namenlijst dienen we vaak uiterlijk 14 dagen voor vertrek in te voeren;
 3. De voorlopige namen kunnen we nog tot ticketuitgifte kosteloos wijzigen (meestal tot 7-10 dagen voor vertrek);
 4. In het geval van een calamiteit wordt de groep door de luchtvaartmaatschappij bij elkaar gehouden;
 5. Mocht er bijvoorbeeld een omboeking nodig zijn, dan zal de luchtvaartmaatschappij de groep bij elkaar houden en ook als groep omboeken;
 6. Soepele voorwaarden qua wijzigen en annuleren.

Factoren van invloed op het groepstarief:

 1. Ben je er vroeg bij (dus lang voor vertrek) dan zijn er normaliter weinig stoelen geboekt, het tarief voor groepsvliegtickets kan dan lager zijn dan je op internet kan vinden.
 2. Indien je wat korter voor vertrek boekt en het toestel zit wat voller, dan wordt de prijs hoger.
 3. Wanneer de groep relatief groot is voor het toestel, dan zit je al snel aan de gemiddelde prijs van alle stoelen ongeacht het moment van boeken.
 4. Is de groep relatief klein voor het toestel dan kan het tarief weer lager zijn dan het tarief dat je op internet kunt vinden.

Waarom groepstickets boeken bij goMICE?

Hoe werkt goMICE dan bij het boeken van vliegtickets voor groepen? De voorwaarden, kosten en organisatorische uitdagingen zijn nu precies de reden waarom wij van goMICE zijn gespecialiseerd in deze trajecten.

Wij bieden de volgende voordelen bij het boeken van vliegtickets voor groepen:

 1. Wij maken de groepsboekingen direct bij onze contactpersonen / accountmanagers van de airlines en niet via de website.
 2. Als IATA agent boeken wij de opties op de tickets direct in onze verschillende wereldwijde reserveringssystemen waardoor wij in staat zijn de scherpste tarieven te boeken vanuit verschillende landen. .
 3. Wij krijgen dus ook opties van airlines om voor te leggen aan onze klanten. Direct boeken en betalen hoeven wij niet, zodat er tijd is om te overleggen en het programma voor de groep erbij te passen.
 4. De voorwaarden van de boeking communiceren wij helder en je weet dus precies tot wanneer je nog mag wijzigen in aantallen, namen of zelfs vluchttijden.
 5. Ook de betalingen pakken wij eenvoudig op. We kunnen deelnemers individueel een factuur sturen of we maken 1 verzamelfactuur die je in fases kunt overmaken per bank. Een creditcard is dus niet nodig.
 6. Reisbescheiden komen keurig per passagier naar je toe zodat je daar ook veel gemak van hebt.
 7. Indien een airline afwijkende voorwaarden heeft laten we dit altijd aan je weten en bespreken we dit zorgvuldig.
 8. Wij van goMICE, bieden een persoonlijke service, een vaste contactpersoon voor uw groepsreis, optimaal klantcontact, snelle service en wij luisteren naar jou wensen.
 9. Wij worden 24/7 op de hoogte gehouden van eventuele calamiteiten waardoor wij u groep ten alle tijden kunnen contacteren en assisteren in geval van nood.

Waarom vliegtickets voor groepen boeken via goMICE | Groepsvliegtickets van goMICE

Vliegtickets voor groepen nog makkelijk en overzichtelijker met de Digital Event Manager

Voor veel bedrijven, instellingen en organisaties regelen wij de groepsreizen. Dat zijn vliegtickets maar vaak ook uitgebreide programma’s of meetings. In de DEM (Digital Event Manager) van goMICE kunnen wij alle onderdelen van een programma laden en personaliseren. Klik hier voor meer informatie.

Kortom, als je je groepsvliegtickets boekt bij goMICE krijg je ook het gemak en de service van een professionele partij.

Houd met onderstaande rekening bij het zelfstandig boeken van vliegtickets voor groepen via internet:

 • In principe moet je 10 of  meer personen altijd als groep inboeken. Als je dat niet doet en alles los inboekt, bestaat de kans dan je een boete krijgt van de airline.
 • Los inboeken betekent ook dat er bij overboeking mogelijk niet iedereen op dezelfde vlucht kan reizen. Indien er een groepsboeking is gemaakt wordt de groep ook echt als groep behandeld door de airline.
 • Indien het tarief op internet per persoon goedkoper is dan het groepstarief en alle tickets worden los ingeboekt  bestaat de kans dat niet alle tickets voor hetzelfde tarief ingeboekt kunnen worden of er is geen beschikbaarheid meer. Indien je dan al een deel hebt betaald met je creditcard, kun je meestal niet meer wijzigen en heb je kans op een flinke teleurstelling.
 • Je ziet vaak pas bij het afsluiten van de boeking wat de kosten zijn voor administratie, service en creditcards. Die zijn vaak substantieel hoog dat het groepstarief uiteindelijk duurder uitpakt dan je gehoopt had.

Vliegtickets voor groepen boeken, of meer informatie opvragen? Mail ons dan gerust via Hello@goMICE.nl.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!