10 activiteiten en bezienswaardigheden in Berlijn

10 activiteiten en bezienswaardigheden in Berlijn

In mijn vorige blog schreef ik al over Leipzig, een stad die vaak wordt gecombineerd met een incentive– of inspiratiereis naar Berlijn. Eerder schreef ik ook al eens over een groep die 3 dagen op incentive reis naar Berlijn zijn gegaan. Omdat Berlijn zo’n populaire incentive bestemming is en wij Berlijn erg goed kennen zet ik in dit blog 10 bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje die wij vaak voorstellen bij een geboekte incentive reis naar deze stad.

Wat maakt Berlijn bijzonder?

Wat maakt Berlijn nou zo bijzonder denkt u misschien? Het is om te beginnen natuurlijk de hoofdstad van Duitsland. In de tijd dat ik er nog veel kwam, was Bonn nog de hoofdstad van West-Duitsland en Oost-Berlijn de hoofdstad van Oost-Duitsland. Het is dus in ieder geval een hele unieke stad vanwege haar geschiedenis, waarbij De Berlijnse Muur de stad zo’n 28 jaar fysiek in twee zones verdeelde.

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Na de Koude Oorlog en het herenigen van de Duitse Democratische Republiek en de Bondsrepubliek Duitsland werd Berlijn in 1990 dus de hoofdstad van Duitsland. De prachtige bouwwerken die al stammen van voor de Tweede Wereldoorlog, gecombineerd met elementen uit de tijd van de tweedeling en de moderne architectuur van de laatste decennia maken van Berlijn een stad die echt de moeite waard is om een paar dagen te spenderen. Berlijn is werkelijk heel hip and happening en het bruist! En wellicht verwacht je het niet direct, de groepen die wij terug zien komen uit Berlijn zijn altijd razend enthousiast!

Top 10 activiteiten en bezienswaardigheden in Berlijn

1. Berlijnse Muur

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Bij Berlijn denk je al bijna automatisch aan de Berlijnse Muur. Een 3,6 meter hoge en ruim 45 kilometer lange betonnen afscheiding tussen West- en Oost-Berlijn. Na de Val van de Muur in 1989 is het bouwwerk vrijwel geheel gesloopt. Op sommige plekken in de stad vind je nog een klein stuk muur terug. De beste plek om te zien hoe De Muur eruit zag is bij East Side Gallery. Hier staat nog een stuk van 1.316 meter muur, die in 1990 beschilderd is door 118 kunstenaars.

2. Rijksdag

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Het Rijksdaggebouw is het parlementsgebouw van Duitsland. Dit statige bouwwerk dat stamt uit de negentiende eeuw heeft een unieke glazen koepel, waar je als bezoeker doorheen kunt lopen. Onderaan de koepel wordt door middel van een foto-expositie de geschiedenis van Berlijn getoond. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Berlijn. De toegang tot de Reichstag is gratis, maar je moet je wel vooraf even registreren.

3. Trabant tour door Berlijn

Activiteiten-Berlijn-incentive-2

De Trabant werd wereldwijd bekend tijdens de val van de Berlijnse Muur in 1989. Kruip achter het stuur van een Trabant en bezoek diverse bezienswaardigheden vanuit een heel ander perspectief! Zelf rijden in een Trabant is absoluut een unieke ervaring! Wij kunnen de tour compleet op maat voor u samenstellen.

4. Checkpoint Charlie

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Tijdens de tweedeling van Berlijn waren er een paar doorgangen, waar je tussen Oost- en West-Berlijn kon reizen. De derde doorgang, Checkpoint Charlie (C is de derde letter van het alfabet), is een belangrijke bezienswaardigheid in Berlijn. Wat je nu ziet is een replica van het oorspronkelijke wachtershuisje tussen de Amerikaanse en de Russische zone. Een bezoek aan deze plek maak je compleet door ook het erbij gelegen Mauermuseum te bezoeken, dat gewijd is aan de Muur.

5. Een fiets tour door Berlijn

Activiteiten-Berlijn-incentive-3

Berlijn is een geweldige stad om fietsend te verkennen. Alles ligt dicht bij elkaar waardoor de fiets enorm populair en makkelijk is. Onze gidsen in Berlijn kunnen u meenemen naar de bekendere bezienswaardigheden of een alternatieve route afleggen waarbij u Berlijn op een hele andere manier kunt ontdekken!

6. Fernsehturm

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Op veel panoramafoto’s van Berlijn zie je deze 368 meter hoge toren staan. Het mooie is dat je de Fernsehturm ook kunt bezoeken. Je gaat met een lift naar een hoogte van 203 meter. Van daaruit heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Bij helder weer kun je wel 30- tot 40 kilometer ver kijken!

Als je van het panorama wilt genieten dan kun je eigenlijk bijna nooit meteen naar boven. Je moet kaarten kopen voor een bepaald tijdslot. Als je dat ter plaatse doet kun je vaak pas uren later naar boven. Beter is daarom om vooraf alvast je kaarten te kopen via internet.

7. Slot Charlotteburg

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Het oorspronkelijke slot stamt uit de zeventiende eeuw, maar is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt. Het is daarna hersteld tot het hedendaagse slot dat op alle dagen behalve op maandag open is voor het publiek. Erg fraai is de bijbehorende tuin.

8. Gendarmenmarkt

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Het rechthoekig gevormde plein wordt gekenmerkt door een drietal gebouwen: centraal het Konzerthaus Berlin met aan weerszijden van het concertgebouw twee op elkaar lijkende kerken, de Französischer Dom en de Deutscher Dom. Fraai is het uitzicht vanaf de trappen van beide kerken.

9. Graffiti workshop

Activiteiten-Berlijn-incentive-1

Een originele, leuke en interactieve activiteit om te ondernemen tijdens een groepsreis naar Berlijn is het volgen van een graffiti workshop! Graffiti is enorm populair in Berlijn. Op de overgebleven delen van de Berlijnse Muur zijn prachtige kunstwerken te bewonderen die met graffiti zijn gemaakt. Tijdens een graffiti workshop gaat u, onder begeleiding van een ervaren artiest, zelf aan de slag met de spuitbus.

10. Berliner Dom

Top 10 Bezienswaardigheden tijdens incentive reizen in Berlijn

Van alle bouwwerken die in Berlijn staan is de Berliner Dom misschien niet de mooiste, maar als je voor de Dom staat heb je een prachtige fotocompositie met op de achtergrond de kenmerkende 365 meter hoge Fernsehturm. Wie de binnenkant van de Dom bezoekt die kan via wat steile trappen het dak bereiken dat een mooi uitzicht biedt over dit deel van Berlijn.

Tot zover deze top 10 bezienswaardigheden in Berlijn. En dit is slechts een beknopte lijst, Berlijn biedt nog veel meer. Interesse in een incentive reis naar Berlijn of een andere bestemming? Neem dan snel contact met ons op!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!