5 Tips voor een bijzondere groeps- of incentive reis naar Milaan

5 tips voor een bijzondere groeps- of incentive reis naar Milaan

Tutti Milano

Si! Milaan is een veelzijdige stad! De belangrijkste stad in Noord-Italië, de stad van de mode, styling en architectuur… maar ook een stad die bol staat van cultuur, historie en uiteraard heerlijk eten! Zelf ben ik groot Italië-fan en in iedere regio is weer wat anders te ontdekken! Wat ik het leuke vind aan de omgeving van Milaan is dat je een verrassende combinatie kan maken van stad, cultuur en natuur: een ideale bestemming voor een verrassende groeps- of incentive reis. En niet onbelangrijk… met het echte dolce vita gevoel! Ik geef in dit blog graag 5 tips voor verschillende belevingen bij een bezoek aan de fashion- en designstad van Italië!

1: Ontdek de stad en zijn highlights!

Allereerst is het goed om te weten dat Milaan twee officiële luchthavens kent: Malpensa (45 km van het centrum) en Linate (op 7 km van het centrum). Afhankelijk van uw groepsgrootte, gewenste airline en vluchttijden creëren wij een passend vluchtschema om alles uit uw tijd in Milaan te halen.

Het centrum van Milaan heeft prachtige highlights en verborgen parels en u kunt er net als in de rest van Italië heerlijk eten, drinken en genieten. Ik deel graag een paar van de goMICE favorieten!

  • Ontdek het stadscentrum: Maak een wandeling door de stad met onze enthousiaste city guide, die u alles vertelt over het verleden, het heden en de uitbundige fashion industrie. Geniet van een gelato, ontdek de leukste straatjes en strijk aan het einde van de middag neer tussen de locals voor een heerlijke aperitivo.
  • City Game: Op zoek naar iets meer spanning en sensatie? Ontdek de stad dan middels een avontuurlijke city game. Een leuke manier van teambuilding waar je meteen de leukste plekken van Milaan ontdekt.
  • De Duomo: In het hart van de stad bevindt zich de dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente). Dit is een prachtige kathedraal die je niet mag, en door zijn centrale ligging ook niet kan, missen. Bij mooi weer heb je vanaf het dakterras ook een geweldig uitzicht over de stad.
  • Castello Sforzensco: Voor de kunst en cultuurliefhebbers is het Castello Sforzensco zeker een bezoek waard. Dit 14e-eeuwse kasteel is gelegen in het oude stadcentrum en kent door de rijke geschiedenis vele bouwstijlen en prachtige architectuur. Hier waant u zich echt even in vervlogen tijden.
  • Cucina Italiana: Net als in de rest van Italië kunt u in Milaan heerlijk proeven en genieten van de Italiaanse keuken. Of u nu op zoek bent naar een fine dining experience of samen met uw team pizza’s wilt maken, wij kennen verschillende gezellige, mooie en kwalitatieve restaurants, soms net even buiten de gebaande paden. Ook een combinatie van een city wandeling middels een street food tour of een wijn tour is een leuke manier van happen, stappen en ontdekken.

Het centrum van Milaan heeft prachtige highlights en verborgen parels om tijdens jullie incentive reis te ontdekken!

2: Studiereis naar Milaan

Regelmatig organiseren wij maatwerk studie- of inspiratiereizen voor bedrijven die kennis of inspiratie willen opdoen bij branchegenoten in het buitenland. Wij hebben een groot netwerk en kennen vele wegen die leiden naar… nou ja.. Milaan in dit geval. Milaan heeft als fashionstad veel kennis in huis over design, styling en architectuur. Daarnaast is de regio Lombardije (waar Milaan is gelegen) specialist in de productie van textiel. Uiteraard zorgt goMICE ervoor dat u tijdens uw studiereis het juiste netwerk ontmoet en u samen met uw gasten zorgeloos kunt genieten.

Milaan is een echte fashionstad en biedt geweldige inspiratie mogelijkheden tijdens uw studie reis.

3: Salone del Mobile

Salone Internazionale del Mobile (ook wel de Milaan Design Week genoemd) is een jaarlijkse designbeurs die normaliter in het voorjaar plaatsvindt in Milaan (voor 2021 staat deze beurs gepland in september). Deze beurs trekt jaarlijks een groot internationaal publiek van ontwerpers, binnenhuisarchitecten, inkopers en liefhebbers van art, fashion en lifestyle, die op zoek zijn naar de nieuwste trends. Om de twee jaar vinden ook de EuroCucina en de Salone del Bagno plaats waar de laatste trends op het gebied van keukens en badkamers worden gepresenteerd. De Salone del Mobile is ook weer perfect te combineren met een bezoek aan de stad en voor ontspannen momenten om uw relaties te versterken.

Salone Internazionale del Mobile is een geweldige beurs om te bezoeken tijdens uw reis naar Milaan.

4: Milaan en sport

Formule 1

Sinds het begin van de officiële Formule 1 in 1950 is Monza een van de vaste circuits van deze competitie. Monza ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Milaan en is dus perfect te combineren met een bezoek aan de stad. Neem uw relaties mee naar Monza voor een onvergetelijke Formule 1 beleving in Italië. Dit kan voor een heel weekend of alleen voor de finaledag. Zorg er in ieder geval voor dat u er op tijd bij bent, zodat u gegarandeerd bent van de beste plekken. Heeft u een gemêleerde groep met veel dames erbij of gasten die liever de stad verkennen? Denk dan eens aan de inzet van een side program voor deze groep. goMICE denkt hierin uiteraard graag met u mee!

Voetbalstad Milaan!

De grote en bekende voetbalclubs AC Milan en Internazionale hebben beiden Milaan als thuisbasis. Ook als er geen Nederlandse clubs meespelen in Europa of wanneer ons Oranjeteam een jaartje niet die kant op gaat, is het de moeite waard een bezoek aan deze stad te combineren met een wedstrijd bij een van deze clubs. Beide clubs spelen in hetzelfde stadion, waar ook een stadiontour tot de mogelijkheden behoort. Ook hier stellen wij met veel amore een alternatief programma samen, voor de niet zo voetbal-minded medemens!

Een bezoek aan het formule 1 circuit en de stadions van AC Milan & Internazionale mogen niet ontbreken tijdens een reis naar Milaan.

5: Lago Magiorre

Uiteraard biedt Milaan voldoende moois en vertier in en rondom de stad. Maar wilt u een extra verrassend element inbouwen in uw trip? Denk dan aan een combinatie met Lago Maggiore, dat zich op maar 2 uurtjes rijden boven de stad bevindt. Met een ruim aanbod van kwalitatief zeer goede hotels aan het water, biedt een uitstapje naar Lago Maggiore een extra dimensie aan uw verblijf. Ga heerlijk varen en bekijk de prachtige huizen die zich bevinden aan het meer. Maak een lunchstop bij een van de restaurants aan het water en sluit uw dag af met een borrel op het terras van uw hotel.

Combineer het prachtige Lago Maggiore met uw reis naar Milaan.

Maak uw reis naar Milaan nog intenser! 

Bij goMICE hebben wij als doel om uw meeting, event of incentive reis naar een hoger niveau te tillen. De impact van een reis of event kan op vele manieren worden vergroot. Wij denken desgewenst mee over het complete communicatietraject rondom uw LIVE moment:

  • Hoe kunnen we de deelnemers langer en effectiever betrekken en informeren?
  • Hoe kunnen we zorgen dat de doelstellingen worden behaald?
  • Hoe kunnen we de ervaring NOG completer maken?

Hiervoor creëren we desgewenst een maatwerk concept met een uitgewerkt communicatieplan dat we tot in de puntjes doorvoeren in alle facetten voorafgaand, tijdens en na uw meeting, event of groepsreis. Wij zetten hiervoor onze unieke goMICE Stretch-methode in. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Andiamo

Molta inspiratie gekregen voor een reis naar Milaan? Wij denken graag met u mee hoe u uw relaties of medewerkers kunt inspireren, verrassen of in de watten kunt leggen in het noorden van Italië.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!