5x “Up in the air” in Nederland

5 sensationele activiteiten op grote hoogte voor uw incentive reis in Nederland!

“Up in the air” in eigen land

Bijna iedereen heeft weleens gevlogen, maar vrijwel altijd doen we dit in – of naar – het buitenland en meestal als vervoersmiddel, niet als activiteit. Maar hoe bijzonder is het om bínnen Nederland tot grote hoogtes te stijgen en ons mooie land vanuit een vogelvluchtperspectief te bekijken? Hieronder geven we graag een aantal tips ter inspiratie voor unieke activiteiten of vormen van vervoer, voor (kleine) groepen of individuele VIP’s die u op een bijzondere manier wilt verrassen.

1: Zweefvliegtuig

Zweefvliegen wordt door velen gezien als de puurste vorm van vliegen. Het gestroomlijnde vliegtuig wordt binnen enkele seconden, door een ander toestel met een kabel, omhooggetrokken tot wel 400 meter hoogte. Eenmaal op hoogte koppelt de piloot de kabel tussen de vliegtuigen los en zweeft het zweeftoestel zelfstandig verder. Omdat een zweefvliegtuig geen motor heeft geniet u in alle rust van het uitzicht en voelt het alsof u als een vogel door de lucht zweeft. Een sensatie op zich! Het vliegtuig vliegt op warme lucht die ontstaat als de zon de aarde opwarmt. Doordat deze warme lucht (ook wel thermiek genoemd) opstijgt blijft het zweefvliegtuig in de lucht zweven en kan het zelfs nog verder stijgen.

Zweefvliegen is een geweldige activiteit om in Nederland te ondernemen.

2: Helikopter rondvlucht

Kies voor een vogelvluchtperspectief over de stad Rotterdam, met een helikopter rondvlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport. Vanuit de lucht kun je de 75 jaar wederopbouw na een verwoestende geschiedenis bewonderen. Er is geen stad in de wereld zo slagvaardig en heldhaftig te werk gegaan als Rotterdam. Met deze vlucht heb je ook een uniek uitzicht op de meest iconische monumenten van de stad. Zo cirkel je rond een aantal gebouwen van Rem Koolhaas, bijvoorbeeld “De Rotterdam” en de “Kunsthal” en vlieg je voorbij de Euromast. Naast deze rondvlucht over Rotterdam zijn er nog vele andere mogelijkheden door heel Nederland voor spectaculaire helikoptervluchten.

Ervaar Rotterdam vanuit een ander perspectief per luxe helikopter!

3: Luchtballon

Niets is mooier dan een landschap bewonderen vanuit de lucht. Vanaf een grote hoogte lijkt het alsof je naar een levensechte plattegrond staart. De zon die speelt met het landschap is een magische gewaarwording. Dit kun je het beste aanschouwen vanuit een luchtballon, tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Het vlakke landschap van ons eigen kikkerlandje leent zich bij uitstek voor prachtige uitzichten. Vaarten zijn mogelijk op vele locaties in het hele land. Denk bijvoorbeeld eens aan de Utrechtse Heuvelrug met kans op het spotten van wilde dieren of West-Friesland waar het water van het IJsselmeer bij zonsondergang een prachtige gouden gloed heeft.

Uniek: ervaar Nederland vanuit een luchtballon!

4: Blackshape vliegles

De BlackShape Prime is een ultramodern vliegtuig en een onbetwistbare snelheidsduivel! De vliegles begint met uitleg over de theorie, om vervolgens te controleren of het vliegtuig klaar is voor vertrek. Via de koptelefoon kun je de instructies horen van de instructeur en de verkeerstoren. Na toestemming van de verkeerstoren om te vertrekken is het zover! In de lucht mag je dit bijzondere vliegtuig zelf besturen, tot aan het laatste gedeelte van de landing. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, de besturing is namelijk enorm gevoelig! Met alle moderne apparatuur voor je, voelt het alsof je een F16 piloot bent, een unieke ervaring!

Zelf leren vliegen in Nederland!

5: Trike vliegen

Het vliegen in een trike is heel anders dan bijvoorbeeld in een vliegtuig, een luchtballon of een helikopter. Het vliegen met een trike is meer vergelijkbaar met deltavliegen, alleen vliegt een trike met een motor. Je vliegt samen met een piloot, met een propeller achterop. De grote deltavleugel van de trike wordt bestuurd met de handlebar, een soort driehoekige trapeze, door middel van gewichtsverplaatsing. Vanuit de open cockpit is het uitzicht geweldig en dankzij de relatief lage snelheid van zo’n 80 tot 110 kilometer per uur heb je alle tijd om van de omgeving te genieten!

Trike vliegen

Meer weten over de verschillende mogelijkheden om met uw relaties of collega’s tot grote hoogtes te stijgen? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!