Header
Header

Duurzame groeps- of incentive reis naar Scandinavië

Travel sustainably: duurzame groeps- of incentive reis naar Kopenhagen & Malmö

In ons blog ‘5x duurzaam op reis in Europa vertelden wij u al dat Kopenhagen – Denemarken tot één van de duurzaamste bestemmingen van Europa behoort. Maar niet alleen Kopenhagen hanteert een actief duurzaamheidsbeleid. Scandinavië staat over het algemeen bekend om de vooruitstrevende blik en innovatieve acties omtrent het verbeteren van het klimaat. Hierdoor heeft Scandinavië veel te bieden als bestemming voor duurzame groeps- en incentive reizen. In dit blog nemen wij u mee op een mogelijke (duurzame) combinatiereis naar twee Scandinavische bestemmingen: Kopenhagen & Malmö!

Kopenhagen – Denemarken

Kopenhagen, ook wel bekend als ‘de groenste stad’ ter wereld doet haar naam zeker niet tekort. Van bussen die op groene energie rijden en de fiets als belangrijkste vervoersmiddel tot automaten die statiegeld teruggeven wanneer er een blikje of plastic bekertje wordt ingeleverd en volledig biologische restaurants met een Michelin-ster!

Kopenhagen is een geweldige bestemming voor een duurzame groeps- of incentive reis.

Een onvergetelijke (groene) reisdag in Kopenhagen

Wij schetsen graag een beeld van een mogelijke invulling van het reisprogramma tijdens een incentive reis naar Kopenhagen. Waarbij duurzaamheid de rode draad in het reisprogramma vormt.

Sustainable Sleeping

De stad beschikt over een groot scala aan hotels met een eco-certificaat! Het vinden van een duurzame verblijfplaats in Kopenhagen is eigenlijk makkelijker dan het vinden van een niet-duurzame…Dus de keuze is reuze! Gaat jullie voorkeur uit naar een historisch, gemoderniseerd hotel met historisch karakter, een gloednieuw design hotel uitgerust met moderne luxe of voor dé duurzaamste hotelketen van Denemarken?!

‘Go Green with your Team’ activiteiten
  • Skiën op het dak van een energiecentrale. Race van de (sneeuwloze) pistes op het dak van ’s werelds schoonste energiecentrale. Onder de piste wordt afval ingezameld en omgezet in elektriciteit en warmte voor 60.000 gezinnen. Liever niet skiën? Probeer dan de wandelroute die langs het dak van de centrale loopt.
  • Groene segway tour.Onder begeleiding van een lokale gids worden interessante duurzame en groene plekken in het centrum van Kopenhagen aangetikt, zoals fietsbruggen, zonne-installaties, groene daken, havenzwembaden, groene architectuur, energie-efficiënte gebouwen en windturbines.
  • Hi honey.Niet schrikken, maar er leven miljoenen bijen in bijenkorven op daken en erven in de hele stad. Kopenhagen beschikt namelijk over een van de grootste bijenteeltprojecten van Europa. De honingfabriek is een plek waar de visie van een rijke stadsnatuur en de samenleving samenkomen. Breng een bezoek aan de bijenfabriek(en) en proef de honing uit verschillende wijken van Kopenhagen tijdens een begeleide tour.

Duurzame activiteiten om te ondernemen tijdens jullie groeps- of incentive reis in Kopenhagen.

Duurzaam dineren

Ook het aanbod om duurzaam te dineren is groots in Kopenhagen! Dineer bijvoorbeeld tussen de kool- en slakroppen bij de eerste rooftop boerderij van Denemarken en voel & proef de bijzondere sfeer van dit restaurant. De gerechten worden allen op sterrenniveau bereid en bestaan uit kwalitatieve, biologische ingrediënten. Of neem plaats in een restaurant waar, naast geweldige gerechten van lokale en seizoensgebonden producten, een manier wordt geboden om mensen die lastig een baan kunnen vinden een werkplek op de arbeidsmarkt geboden wordt. Social Responsibilty!

Reis van Kopenhagen naar Malmö

Om jullie groeps- of incentive reis extra dimensie te geven, is het geweldig om een bezoek aan Kopenhagen te combineren met Malmö. Met slechts een afstand van 30 kilometer tussen deze twee bestemmingen, bevindt uw reisgezelschap zich binnen een mum van tijd in het Deense buurland: Zweden! Daarnaast is de reis an sich al benoemingswaardig doordat de spectaculaire Öresundbrug – de brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt- overgestoken dient te worden.

  • Med tåg {met de trein}: Stap aan boord van de Øresundståg (de trein tussen Kopenhagen & Malmö) en reis met uw groep in 35 minuten naar Zweden. Reizen per trein is één van de duurzaamste manieren van vervoer! U leest er meer over in ons blog “Duurzaam reizen per trein”.
  • Med buss {met de bus}: De Öresundbrug kan ook overgestoken worden per luxe privé touringcar of (mini)bussen. De rit per bus duurt circa 45 minuten. GO GREEN! Kopenhagen beschikt sinds 2020 over elektrische bussen voor het openbaar vervoer in de stad. Hoe tof is het om een e-bus in te zetten als vervoersmiddel tijdens jullie groepsreis? Vraag ons naar de mogelijkheden!
  • Med båt {met de boot}: Liever de Öresundbrug vanaf het water bekijken? Dan is het ook een mooie optie om per boot van Kopenhagen naar Malmö te reizen. Dit kan met de ferry (3,5 uur), maar veel unieker is om uw reisgezelschap de overtocht te laten maken per privé boot (3 uur) of supersnelle RIB-boten (45 minuten)!

Scandinavië: reis per rib-boot, bus of trein van Kopenhagen naar Malmö.

Malmö – Zweden

Malmö is de derde grootste stad van Zweden en is gelegen in het uiterste zuiden. Zo’n 20 jaar geleden was Malmö nog een industriële havenplaats, maar is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de innovatiefste steden ter wereld op het gebied van duurzaamheid. Zo streven zij ernaar om in 2030 volledig op groene stroom te draaien, beschikt de stad over prachtige groene oases, groene eventlocaties en vindt u wijken die op 100% biogas en wind- en zonne-energie draaien.

Een onvergetelijke (groene) reisdag in Malmö

Wij schetsen graag een beeld van een mogelijke invulling van het reisprogramma tijdens een incentive reis naar Malmö. Waarbij duurzaamheid de rode lijn in het reisprogramma vormt.

Sustainable Sleeping

Denkt u dat uw reisgezelschap bij een overnachting in een eco-friendly hotel moet ontbijten met een spinazie-tarwegras-smoothie in plaats van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet? Dan zullen de moderne accommodaties in Malmö u verbazen met hun vers gebrouwen koffies, lokale lekkernijen, vegan alternatieven en huisgemaakte producten. En deze variatie betekent niet ‘in overvloed’, om voedselverspilling te voorkomen. Combineer zo’n heerlijke ontbijt met het luxe comfort van de Scandinavische accommodaties en geniet van een zorgeloos verblijf!

‘Go Green with your Team’ Activiteiten
  • Bezoek de groene daken. Malmö beschikt over 9.500 m² aan verschillende soorten innovatieve groendaken. De aanleg van groene daken zorgt o.a. voor nieuwe ruimten voor planten en dieren, een beter plaatselijk klimaat, een isolerende werking en een verkoelend effect op de stedelijke omgeving. Oh, en het ziet er natuurlijk ook gewoon heel erg mooi uit! Tijdens een begeleide tour komt u alles te weten over de werking, aanleg en voordelen van deze bijzondere daken.
  • Fietstour. Malmö één van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld door zijn brede, vlakke fietspaden en weinig autoverkeer. Spring op de fiets en ervaar de stad door de ogen van een local tijdens een ontspannen fietstour onder begeleiding van een enthousiaste gids. Zo ontdekken jullie de mooiste (verborgen) plekjes van Malmö!
  • E-boat canal cruise. Ervaar Malmö vanaf het water tijdens een milieuvriendelijke, elektrische boottocht over het kanaal dat dwars door de stad loopt! Een privé schipper vaart de groep(en) tijdens deze vaarroute langs bezienswaardigheden, zoals: het oudste park van de stad, het Malmöhus-kasteel en traditionele vissershuisjes. Heerlijk vertoeven!

Scandinavië: Malmö als duurzame groeps- of incentive reis bestemming!

Duurzaam dineren

Net als in Kopenhagen, schieten de milieubewuste restaurants ook in Malmö als paddenstoelen de grond uit. Kies bijvoorbeeld voor een shared-dining beleving bij een vegan restaurant waar de locals zelf geen genoeg van kunnen krijgen. Of geef uw reisgezelschap een onvergetelijke smaakervaring op Michelinsterren-niveau met een ‘no food waste’ concept.

Uw doelgroep vooraf duurzaam enthousiasmeren en betrekken!

Zoals u ziet leent Scandinavië zich uitstekend voor een duurzame groeps- of incentive reis! Wij begrijpen dan ook volkomen dat u niet kunt wachten om samen met uw medewerkers of relaties af te reizen naar Noord-Europa. 😉 Begin daarom nu alvast met het enthousiasmeren, informeren en betrekken van uw doelgroep met een duurzaam voortraject middels onze Stretch-methode. Wij creëren een ‘groen’ communicatietraject met bijvoorbeeld de inzet van onze digitale tools en milieubewuste presentjes. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee in uw groene groepsreis!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!