Header
Header

Een inspirerende retailreis: Een kijkje achter de schermen

Een inspirerende retailreis: Een kijkje achter de schermen

Stel je voor: een avontuurlijke retailreis door Aziatische steden, gevuld met inspiratie en nieuwe ontdekkingen. Voor een van onze klanten is dit geen droom, maar realiteit. Jaarlijks organiseert een van onze partners een onvergetelijke retailreis naar het buitenland, en afgelopen jaar was het niet anders. Laat me je meenemen achter de schermen van deze opwindende reis naar Taipei, Seoul, Hiroshima en Tokyo.

Van visie tot realisatie van een retailreis

Het begint met een visie, de keuze van bestemmingen en een intensieve samenwerking tussen ons team en de organisatoren van de klant. Voorafgaand aan de reis, maken zij zelf een inspectiereis om ervoor te zorgen dat elke ervaring perfect wordt afgestemd op de verwachtingen van de deelnemers.

Na maanden van planning en voorbereiding worden de deelnemers uitgenodigd om zich in te schrijven via onze digitale registratietool. Hier kan iedereen zijn voorkeuren aangeven, variërend van reisklasse tot reisgezelschap en eventuele extra verblijfsduur op de bestemmingen. Alles is maatwerk, en daardoor is ook vrijwel alles mogelijk.

Een inspirerende retailreis: Een kijkje achter de schermen

Uitdagingen overwinnen: de kracht van flexibiliteit

Het organiseren van een reis met zo’n ambitieus reisschema brengt natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee. Van het boeken van vluchten en accommodaties tot het plannen van diverse vervoersmiddelen tussen de steden, elk detail moet zorgvuldig worden uitgedacht. Zo was er zelfs een spannend moment met de JR Beetle Ferry, die tussen Zuid-Korea en Japan opereert, waarvan het schema pas laat bekend werd. Gelukkig verliep alles volgens plan en konden we het reisschema zoals gepland vervolgen.

Wel stonden we voor een uitdaging met betrekking tot de heenvlucht van Amsterdam naar Taipei toen de luchtvaartmaatschappij het vluchtschema aanpaste. Dit betekende dat de hele groep ofwel een dag eerder of een dag later moest vertrekken. Omdat een latere vertrekdatum geen optie was gezien het strakke schema, kozen we ervoor om een extra reisdag toe te voegen. Natuurlijk resulteerde dit in de nodige aanpassingen in het programma en extra communicatie met de deelnemers. Maar zoals altijd gingen we deze uitdaging niet uit de weg! Achteraf bleek de extra reisdag ook nog eens voordelig te zijn voor de tijd die we ter plaatse doorbrachten op alle bestemmingen. Dat was een geluk bij een ongeluk.

Een inspirerende retailreis: Een kijkje achter de schermen

Grenzeloze inspanningen

De weken voorafgaand aan de reis waren gevuld met dagelijkse communicatie met leveranciers in verschillende landen, waarbij we moesten schakelen tussen verschillende tijdzones, culturen en talen. Onze werkdag begon net, terwijl de kantoren aan de andere kant van de wereld juist alweer sloten. Een uitdagende maar boeiende ervaring die het organiseren van zo’n complexe retailreis met zich meebrengt.

Maar al het harde werk loonde uiteindelijk. Ter plaatse werden de deelnemers ondergedompeld in onvergetelijke ervaringen en keerden terug met een schat aan inspiratie. Met een reisgids ter plaatse en het team van goMICE dat gedurende de reis stand-by stond voor vragen en eventuele ontwikkelingen, verliep alles naar wens. De positieve feedback van de deelnemers was de kers op de taart en we kijken alweer uit naar de volgende retailreis!

Deze retailreis was niet zomaar een reis; het was een reis vol avontuur, inspiratie en teamwork. Een reis die laat zien wat er mogelijk is wanneer een gedreven team zijn krachten bundelt om iets buitengewoons te creëren. En dat is het ware geheim achter het succes van deze onvergetelijke ervaring. Wil jij dit ook ervaren? Neem dan zeker contact op met een van onze projectmanagers!  Zij helpen je graag bij het creëren van een reis die perfect aansluit bij jullie wensen.

Lees ook dit blog over hun voorgaande retailreis naar bedrijvig Amerika.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!