Header
Header

Niagara Falls van Europa? Ja, 750km hiervandaan!

Niagara Falls van Europa? Ja, 750km hiervandaan!

In dit blog van 5 december, vertel ik over ‘the making of goMICE’. Hier lees je dat ik acht jaar groepsreizen verzorgde met groepen Amerikanen en ook met hun mee ging als reisleider. Onder andere door Europa, dit was altijd een vast onderdeel van een wereldreis.

Op reis door Europa – Reistips

De afgelopen jaren ben ik ook met mijn gezin veel op reis geweest. Zowel binnen als buiten Europa. Door mijn ervaring weet ik veel mooie, bijzondere en/of praktische tips die ik graag met jullie deel. Ik ken veel bijzondere plekjes, af van de gebaande paden. Dit kunnen stops zijn met– of zonder overnachting die de route naar het zuiden van Europa, soms net iets leuker, interessanter en spannender maken.

Zomervakantiekriebels - Bijzondere reistips Schaffhausen

De komende weken zal ik er steeds een paar uitlichten. Hopelijk kan ik je zo inspiratie geven om het hotel langs de snelweg of een snelwegrestaurant over te slaan en te kiezen voor een veel leuker alternatief.

Reistips: Nederland-Zwitserland-Italië

Wist u dat de Rijn door 6 landen stroomt? De Rijn ontspringt in Zwitserland, in de omgeving van de Gotthard, stroomt dan via Liechtenstein, Oostenrijk, (Bodensee), Frankrijk, Duitsland Nederland binnen en eindigt in de Noordzee.

Tot zover een lesje Aardrijkskunde. Maar wist u ook dat er tussen Duitsland en Zwitserland een grote attractie gelegen is? Een perfecte plek om een tussenstop te plannen! Ik heb het hier over de plek Schaffhausen. Het staat bekend om de grootste (althans qua watermassa en breedte) watervallen van Europa.

Zomervakantiekriebels - Bijzondere reistips Schaffhausen

De grootste watervallen van Europa: Schaffhausen.

De Rijn valt hier over een breedte van 150 meter zo’n 30 meter naar beneden. Er stroomt zo’n 600 kubieke meter per seconde naar beneden en dat is echt fantastisch om te zien. Ook kun je een bootje pakken om bijna onder de waterval door te varen, maar dat kost natuurlijk wel meer tijd.

Zomervakantiekriebels - Bijzondere reistips Schaffhausen

Mijn jongens vonden het fantastisch om te zien en mijn man was verbaasd dat hij hier nog nooit iemand over gehoord had! “Waarom schrijven we hier geen blog over?” zei hij. Ook de Braadworst aan de oever viel in de smaak. Een uniek terrasje waar je in de warmte een waas mee krijgt van het naar beneden stortende water. Een mooie afsluiting van de tussenstop!

Reistips van goMICE

Dus, op weg naar Zwitserland of Italië met de auto? Vergeet dan dit plekje Schaffhausen niet! Het is zo veel leuker dan een snelle stop langs de snelweg!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!