Header
Header

Tips voor de handbagage

Bij goMICE organiseren we niet alleen reizen naar meetings, concepts en events; we gaan zelf ook vaak op reis. Om een inspectie op locatie te doen voor onze incentive reizen bijvoorbeeld of om de trainingsfaciliteiten te bekijken voor een sportreis of trainingskamp. Dit doen we vaak met alleen onze handbagage op zak en we kunnen wel stellen dat we inmiddels experts zijn geworden in het inpakken van alle belangrijke spulletjes in een piepklein reiskoffertje. We delen in dit blog dan ook graag onze beste handbagage tips met je, zodat jij ook zorgeloos op reis kunt met enkel je handbagage als thuisbasis voor je kleding en accessoires.

Onze beste handbagage tips

Handbagagekoffertjes zijn nu eenmaal niet zo groot en daarom zal je dus slim om moeten gaan met de beschikbare ruimte. Ook worden er speciale eisen gesteld met betrekking tot het gewicht en door handig om te gaan met zware kleding of accessoires voorkom je dat je je handbagage alsnog moet inchecken. We hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om zorgeloos op reis te gaan met enkel je handbagage.

Wees kieskeurig

Moet je echt 4 verschillende outfits meenemen als je slechts een weekendje op reis gaat? Dat extra paar schoenen, is dat nu echt nodig? En waarom zou je je föhn meenemen als deze in de meeste hotels standaard in de badkamer hangt? Wie op reis gaat met enkel handbagage zal kieskeurig moeten zijn met welke spullen er allemaal meegaan. Weeg dan ook van tevoren goed af welke attributen echt noodzakelijk zijn en welke dingen je eigenlijk wel thuis kunt laten.

Reis in een bij elkaar geraapte outfit

Je bergschoenen zijn wellicht niet het meest comfortabel om te dragen tijdens een vlucht, maar ze wegen nu eenmaal het zwaarst en nemen aardig wat ruimte in beslag in je handbagage koffertje. Een goede reden om ze toch aan te trekken tijdens het reizen dus, in plaats van dat ze te zwaar blijken te zijn bij het inchecken. Ditzelfde geldt ook voor dikke/zware kledingstukken als truien en jassen. Draag dan ook altijd laagjes als je enkel met je handbagage op pad gaat. Je kunt immers altijd kledingstukken uittrekken in het vliegtuig. Om het gewicht van je reiskoffertje te beperken zou je er ook voor kunnen kiezen om zwaardere accessoires zoals adapters en camera’s in je jas te stoppen. Scheelt ook weer in gewicht bij het inchecken.

Verschillende regels per maatschappij

Luchtvaartmaatschappijen hanteren onderling uiteenlopende regels met betrekking tot handbagage. Wat bij KLM wél mag is bij Ryanair uit den boze. Het is dus goed om je van tevoren in te lezen. Als de groepsvliegtickets bij goMICE zijn geboekt informeren wij hier uiteraard ook over. Om onaangename verrassingen te voorkomen is dit zeer praktische informatie.

De handbagage tips van goMICE vind u hier!

Vloeistoffen en ziplock-zakjes

Het is soms vervelend dat de regels met betrekking tot vloeistoffen zijn aangescherpt, maar zo erg is het nu ook allemaal niet. Je mag 10 x 100 ml meenemen en dat zou toch wel voldoende moeten zijn voor je shampoo, douchegel en tandpasta. Je kunt eventueel benodigde producten ook nog aankopen op de plaats van bestemming. Gebruik testers en samples die je in de loop der tijd hebt verzameld om de vloeistoffen in te doen of koop handige reisflacons die je gewoon in de supermarkt of bij de drogist kunt vinden. Om je vloeistoffen handig bij elkaar te houden (en tijd te besparen bij de security) stop je ze natuurlijk in ziplockbags. Dit zijn die handige doorzichtige zakjes die je aan de bovenkant kunt sluiten. Ook deze koop je gewoon bij de supermarkt, drogist of eventueel de Blokker.

Elektronica als laatste

Zorg dat je je iPad, laptop en/of camera als laatste inpakt. Je moet ze immers apart tonen bij de securitycheck en zo voorkom je dat je je hele koffertje overhoop moet halen. Zorg er ook voor dat al je elektronica opgeladen is. In sommige landen kan er namelijk gevraagd worden om aan te tonen of de apparatuur werkt.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!