Header
Header

Toronto & New York: de ultieme groepsreisbeleving!

Toronto & New York: de ultieme groepsreisbeleving!

Al lange tijd was ik, Rosa Romero – Projectmanager goMICE, erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor groeps- en incentive reizen in Oost-Canada. Het was eindelijk zo ver! Het reisschema stond vast en ik zou een bezoek gaan brengen aan Toronto, Kingston-Thousand Islands National Park, Montreal en Quebec! Prachtige bestemmingen waar ik u in dit blog graag mee naartoe had meegenomen, echter was ik genoodzaakt om mijn reisschema te wijzigen toen ik Toronto was (daar zo meer over ?). Zo heb ik van de nood een deugd gemaakt en mijn trip gecombineerd met ‘The City That Never Sleeps’: New York! Al met al, twee fantastische bestemmingen voor groeps- en incentive reizen, waar ik u graag meer over vertel in dit blog.

Van plan A naar plan B

Mijn reis begon in Toronto, vanuit waar ik naar de volgende Canadese bestemmingen zou afreizen. Echter, dacht Moeder Natuur hier anders over en heb ik door plotselinge overstromingen de overige Canadese bestemmingen moeten skippen. Ik heb ter plaatste snel alternatieve accommodaties en een aangepast programma moeten zoeken. Mijn ervaringen als projectmanager kwam hier goed van pas want ik moest het reisprogramma snel en ter plaatse te wijzigen. Daarnaast weten mijn collega’s en ik hoe te handelen in geval van een natuurramp of andere onverwachte omstandigheden. Uiteraard is het wijzigen van een groeps- of incentivereis ter plaatste nog iets gecompliceerder. Maar wij denken altijd in mogelijkheden en in dit soort gevallen zijn wij zeer capabel om snel te schakelen en een alternatief programma te verzorgen of een groep snel te repatriëren.

Het feit we met goMICE regelmatig groeps- en incentive reizen naar New York mogen organiseren en begeleiden, heeft mij doen besluiten om, als alternatief, naar New York (500 kilometer verderop) af te reizen en daar mijn reis voort te zetten. Zo kon ik mijn eerdere reiservaring in New York uitbreiden voor toekomstige zakelijke groepen naar deze geweldige stad!

Toronto & New York City als geweldige bestemmingen voor jullie groepsreis!

Toronto & New York als bestemming voor jullie groeps- of incentivereis

Vanuit Amsterdam worden er dagelijkse rechtstreekse vluchten uitgevoerd naar New York en twee steden in Oost- Canada: Toronto & Montreal. De vliegtijd bedraagt naar alle drie deze steden ongeveer zeven uur en het is goed mogelijk om Toronto & Montreal te combineren tijdens een groeps- of incentivereis.

Beste reisperiode Toronto & New York

De meeste buitenactiviteiten in Oost-Canada zijn mogelijk vanaf begin mei tot oktober vanwege het warme weer. In de winter worden alle grote steden omgetoverd tot witte sprookjessteden. New York is gedurende iedere jaargetijde aan te raden: NYC is always a good idea ?.

Waarom Toronto als groeps- of incentivereis bestemming?

Toronto en zijn omgeving biedt een groot scala aan geweldige groepsactiviteiten! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een fietstocht: ontdek de bruisende stad per fiets onder begeleiding van een lokale gids, let’s roll! TIP: kies ervoor om de fietstour te combineren met een bezoek aan verschillende horecagelegenheden. De gids laat de groep de verschillende smaken van Toronto proeven!
  • Bezoek Toronto Island: vertoef op het water tijdens een boottocht naar Toronto Island.
  • Game time: het bijwonen van een ijshockeywedstrijd van het professionele ijshockeyteam: The Toronto Maple Leafs, is een must om op te nemen in het reisprogramma. Werkelijk waar een onvergetelijke ervaring!
  • Niagara Falls: Toronto is goed te combineren met eendaags excursie naar de Niagara Falls. Bij de ‘Falls’ zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals de excursie ‘Niagara Behind the Scenes’: een RIB-boottocht onder de watervallen.
  • Time for wine: In de regio tussen Toronto en de Niagara Falls bevindt zich een groot aantal wijngaarden, waar een workshop wijn maken en een proeverij in groepsverband tot de mogelijkheden behoort. Hoe leuk is het om terug in Nederland jullie eigen wijn te kunnen drinken als aandenken aan jullie reis?
  • Thousand Islands National Park: Liever een bezoek brengen aan een natuurpark? Dan is het Thousand Islands National Park aan te raden. De rit duurt ongeveer 2,5 uur, maar de natuur is fenomenaal en er zijn volop watersportactiviteiten in groepsverband te beoefenen. Desgewenst kan een diner en overnachting in het levendige stadje Kingston worden toegevoegd aan de reis.

Afhankelijk van het budget en het aantal reisdagen, kunnen ook de steden Montreal en Quebec in het reisprogramma worden opgenomen. Beide steden ook zeer geschikt als losse incentive bestemmingen.

Toronto en zijn omgeving biedt een groot scala aan geweldige activiteiten voor een groepsreis.

Waarom New York als groeps- of incentivereis bestemming?

New York is de ultieme incentive reisbestemming voor bijna ieder type bedrijf. Of u nu interesse heeft in handel, financiën, ICT, kunst, architectuur, historie of mode… New York is the place to be! Een incentive reis naar NYC kan in een klein tijdsbestek een grote onuitwisbare indruk maken. Zo heeft goMICE diverse high-end incentive reizen naar deze wereldstad mogen organiseren en hebben wij een groot aantal vaste leveranciers op bestemming. Hierdoor kunnen wij voor ieder budget, iedere doelgroep en ieder reisdoel een waanzinnige maatwerk trip naar New York creëren! Benieuwd naar een aantal mogelijkheden die New York als groeps- of incentivereisbestemming biedt? Lees dan zeker ons blog: bruisend New York als incentive bestemming!

New York is always a good idea!

Time to Dine

Zowel in Toronto als in New York, zijn ontelbare restaurants te vinden waar zalig gegeten kan worden. Een bijzonder voorbeeld is: The Cactus Club Café restaurant in Down Town Toronto. Waar heerlijke verrassende fine dining gerechten worden geserveerd. In New York zou ik een van de restaurants uit The NYC group aanraden, zoals: het Omakase Room (Japanse cuisine) of The Boucherie (Steakhouse & Franse keuken). Voor een informele avond in Brooklyn is Rocco’s Tacos & Tequila Bar een grote aanrader.

Low budget

1: Kosteloos & Low-budget activiteiten aan een dagprogramma toevoegen

Regelmatig krijgen we bij goMICE groepsaanvragen met grote wensen en een beperkt budget. Tijdens deze reis heb ik ontdekt dat er een verschillende low budget activiteiten zijn, welke we in een incentive reisprogramma kunnen aanbieden. Hierbij een paar voorbeelden:

  • Start de dag met een sportieve jogronde, yogasessie of wandeling; kosteloos en versterkend voor het groepsgevoel. Uiteraard hangt dit van het soort gezelschap af maar er zijn steeds meer mensen die het belangrijk vinden om tijdens de reis te bewegen en een gezonde levensstijl na te leven, zeker na een ‘lock-down’ periode.
  • Een hotdog lunch in een park of een picknicklunch buiten de stad kunnen een goede optie zijn! Zo wordt op een originele manier een gezamenlijk eetmoment georganiseerd en tegelijkertijd ruimte in het budget gecreëerd voor andere activiteiten.
2: Altijd een E-visum mee

Ik zou iedereen aanraden om uw E-visum/(digitale) vaccinatieboekje mee te nemen op een reis naar een verre bestemming. Voor mijn reis naar Canada had ik een ETA (E-visum voor Canada) geregeld. Omdat Toronto vlakbij de grens met de VS ligt had ik mijn ESTA (E-visum voor de VS), welke ik het jaar ervoor had gebruikt, meegenomen. Een ESTA is 2 jaar geldig en kwam onverwachts goed van pas bij de grensovergang!

Lijkt het u na het lezen van dit blog ook geweldig om samen met uw collega’s of relaties een bezoek te brengen aan Toronto en/of New York?! Wij combineren onze jarenlange ervaring met een uitgebreid netwerk en een uniek programma voor een onvergetelijke Canadian/American experience!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!