Header
Header

4x tips en inspiratie voor onvergetelijke online eindejaarsevents

4x tips en inspiratie voor onvergetelijke online eindejaarsevents

Het einde van het jaar is in zicht… en wat was het een jaar! Waar u vorig jaar december nog tijdens het jaarlijkse eindejaarsevent samenkwam en terugblikte op de behaalde doelstellingen van 2019, een gezellige borrel met collega’s dronk en een lovende toost uitbracht, ziet de situatie er dit jaar compleet anders uit. Hoe kunt u in deze bijzondere tijd dan toch voor de ó zo belangrijke verbinding en saamhorigheid binnen uw organisatie zorgen? Door elkaar niet live maar online te ontmoeten, maar wel net even anders!

Ook in een online omgeving zijn er namelijk legio mogelijkheden om uw collega’s met elkaar te verenigen, hen te verbinden en te inspireren. Met onze creativiteit, kennis van de markt en uitgebreide netwerk kan goMICE uw online event op een unieke en professionele wijze organiseren. Zo kunt u ook dit jaar uw boodschap krachtig overbrengen en een onvergetelijk eindejaarsevent met elkaar beleven! Graag geven wij in dit blog  inspiratie voor uw online eindejaarsevent.

Bent u allereerst benieuwd waar u überhaupt op moet letten bij de organisatie van een succesvol online event? In dit blog delen wij een aantal waardevolle tips & tricks met u!

1. Ready, set, go! Interactieve teambuilding

Neemt uw organisatie normaliter regelmatig deel aan inspirerende teambuilding-sessies om de neuzen dezelfde kant op te krijgen of samenwerking tussen teams te stimuleren? Denk dan eens aan een interactieve online workshop ter invulling van uw eindejaarsevent! Van een online wijnproeverij begeleid door een professionele vinoloog, tot het maken van een kerstgerecht onder begeleiding van een Nederlandse sterren-chef. Wilt u de laatste weken van het jaar liever iets gezonder insteken? Dan zijn er ook verschillende sportieve workshops mogelijk waarbij, onder begeleiding van professionele lifestyle coaches, beweging wordt gestimuleerd en waar de deelnemers elkaar in teams helpen om hun doelen te behalen. Uiteraard ook een optie voor de start van het nieuwe jaar! Of u nu competitie wilt stimuleren, een leuke middag wilt organiseren of collega’s meer met elkaar wilt verbinden er is, net als bij LIVE teambuilding, voor ieder doel een passende werkvorm, desgewenst met een maatwerk touch.

2. Gezamenlijke Kerstlunch 

Een aantal weken voorafgaand aan de geplande Kerstlunch ontvangen uw medewerkers een gepersonaliseerde uitnodiging (eventueel passend bij het gekozen thema) Vervolgens krijgt iedere genodigde op de dag van de kerstlunch een feestelijke Kerst-box thuis bezorgd. De inhoud van de Kerst-box kan naar eigen wens worden samengesteld, hierin denken wij uiteraard met u mee. Kies bijvoorbeeld voor verschillende luxe taste producten in combinatie met een gepersonaliseerde gift vanuit uw organisatie. Of ga voor een luxe Kerst-proeverij met verschillende hartige en zoete hapjes met bijpassende wijn. De genodigden verzamelen in de digitale locatie, volledig in kerstsfeer, waar verschillende digitale tafels klaarstaan om aan plaats te nemen. Tijd om bij te praten tijdens een smakelijke Kerstlunch! Net als bij uw live Kerstlunch denken we hier graag mee voor de verdere invullingen van sprekers, entertainment of thematische communicatie-elementen.

Tips en inspiratie voor uw online eindejaarsevent.

3. Online Kerstmarkt

Ervaar de unieke, gezellige sfeer van een Winterse Kerstmarkt met elkaar vanachter uw computer, smartphone of laptop! Uw medewerkers ontvangt een gepersonaliseerde uitnodiging per post met daarin de inloggegevens voor de online Kerstmarkt. Wandel langs de verschillende virtuele Kerstkraampjes, neem deel aan één van de uitdagende online activiteiten en klets bij met collega’s tijdens een glaasje glühwein. Verzamel tot slot punten bij de verschillende Kerstkraampjes om het jaarlijkse bedrijfskerstpakket samen te stellen en fysiek thuis te ontvangen! Merry Christmas!

4. Vrijdagmiddagborrel: The X-mas edition

Het jaar afsluiten met een middag gericht op gezelligheid, humor, verbinding en ontspanning? Kies voor een vrijdagmiddagborrel Kersteditie! Start de middag met een plenaire sessie waarbij de middag gezamenlijk wordt afgetrapt. Vervolgens vindt er een interactieve online activiteit plaats waarbij teamwork, fun en het behalen van een gezamenlijk doel centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarin bekende zangers het muzikale gedeelte verzorgen en de vragen afgestemd worden op uw bedrijf en wensen of een online kerstspel waarin humor en competitie centraal staan. Sluit de middag tot slot af met een gezamenlijke borrel met de producten uit een vooraf ontvangen gepersonaliseerde borrelbox.

Tips en inspiratie voor uw online eindejaarsevent.

Van live naar online in een oogwenk…. tóch?

Het klinkt eenvoudig, “even” een online sessie opzetten, met alle ervaring die u afgelopen half jaar heeft opgedaan binnen het online meeten in Zoom, Teams of Webex. Maar een krachtig (online) event optuigen heeft toch iets meer voeten in de aarde. Hoe zorgt u dat uw medewerkers komen, blijven en uw boodschap meekrijgen. Zo zijn er diverse tools die veel meer beleving en interactie brengen dan de “standaard” tools en daarnaast registratie en aanwezigheid kunnen monitoren. Ook is techniek een nóg belangrijker element, wat zeker niet onderschat mag worden. Uiteraard zijn de communicatie over het online event en alle do’s en don’ts op weg hiernaartoe belangrijke facetten voor een succesvolle online ontmoeting voor zowel de organisator als voor de bezoeker.

Een uniek online event laten realiseren door goMICE

goMICE kan aan de hand van uw doelstelling, doelgroep, boodschap en budget een passend programma voor uw online eindejaarsevent opstellen. Wij kijken hierin ook met u mee hoe u uw medewerkers voorafgaand en ook na deze online eindejaarsmeeting langdurig verbonden kan houden! Juist in deze bijzondere tijden.

Benieuwd naar de online eindejaarsevent mogelijkheden voor uw organisatie of liever van gedachten wisselen over een online, hybride of live event in 2021? Wij denken en sparren graag met u mee!

Benieuwd naar meer waardevolle tips en inspiratie voor de organisatie van krachtige online en hybride events? Lees dan zeker onze gratis whitepaper waarin wij de belangrijkste stappen met u delen en tips geven over techniek, platformen, interactie en budgettering! Klik hier om onze whitepaper is te downloaden.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!